Peruuta pidossa juuttunut tulostus ja tyhjennä jono

Tulostusjonojen tyhjentäminen ja meneillään olevien tulosteiden peruuttaminen Windowsissa, jos ne on estetty tai odottamassa

Yksi yleisimmistä syistä tulostin ei tulosta se on tulostusprosessin estäminen, joka jättää yhden tai useamman asiakirjan jonoon ja estää uusien tulostamisen. Tämä ongelma voi johtua virheestä tietyssä tiedostossa, jonka halusit tulostaa, tai tukosta, joka johtuu liian monista tulostuspainikkeen nopeista napsautuksista.

Tulostusprosessi sisältää itse asiassa käyttäjän antaman tulostuskomennon ja etenee toimintoon tulostamalla yksi tiedosto kerrallaan ja asettamalla seuraavat jonoon. Jos painat sitten kärsimättömyydestä tai kiireestä tulostuspainiketta useita kertoja odottamatta tiedoston käsittelyä ja ennen kuin kuulet tulostimen hammaspyörien liikkuvan, tulostin saattaa tukkia ja jäädä roikkumaan tai tulostaa saman asiakirjan yhä uudelleen ja uudelleen arkkien ja musteen hukka.

Ensimmäinen mieleen tuleva ratkaisu tämän ongelman ratkaisemiseksi on sammuttaa tulostin ja käynnistää se uudelleen. Siitä ei kuitenkaan ole hyötyä, koska tulostusjono jää muistiin. Tämän tyyppisten ongelmien välttämiseksi, kun pyydät vahingossa tietokoneelta ei-toivottua tulostetta tai jos se pysyy tukossa, sinun on tiedettävä kuinka peruuttaa ja poistaa tulostus ja tyhjentää tulostusjono Windowsissajotta voimme jatkaa siitä mihin jäimme.

Poista tulostusjono

Tulostusjono se ei ole mitään muuta kuin asiakirjojen luettelo joka tulee näkyviin painamalla hiiren vasenta painiketta kellon vieressä olevaa pientä tulostinkuvaketta. Se sisältää tiedostoja, jotka on vielä käsiteltävä ja tulostettava. Ensimmäinen tapa peruuttaa odottavat tai estetyt tulosteet on siksi painaa yhtä tiedostoa oikealla painikkeella ja sitten ylös Poistaa.

Toinen tapa päästä tähän ikkunaan on napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja avata valikko asetukset, Bluetooth ja laitteet (tai Laitteet Windows 10:ssä), paina -painiketta Laitteet ja tulostimetpaina tulostinta ja valitse kohde Avaa tulostusjono; Windows 10:ssä meidän on painettava tulostimen nimen alla olevaa Hallinta-kohtaa avataksemme tulostusjonon.

Tulostusjonoikkunassa voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa ja sitten napsauttaa Poista kaikki asiakirjat.

Kuinka nollata taustatulostus

Tulostusjonon lisäksi voi tapahtua, että tiedosto ei katoa ja pysyy jonossa vaikka painat delete, koska tulostusprosessissa on virhe, ns. tulostaa spooler. Käynnistä se uudelleen tulostaa spooler se on siksi ensimmäinen vaihe estettyjen tulostusvirheiden ratkaisemiseksiperuuttaaksesi odottavat asiakirjat ja tyhjentääksesi tulostusjonon.

Palvelun lopettamiseksi Tulostustulostin ja poista väliaikainen välimuisti, että Windows avaa Käynnistä-valikon, kirjoita sana palvelut ja avaamme ohjelman Palvelut; vaihtoehtoisesti painamme näppäimiä WIN+R ja kirjoita komento services.msc.

Ikkunan oikeassa ruudussa Palvelutlöydämme palvelun ja kaksoisnapsauta sitä tulostaa spooler avataksesi ominaisuusikkunan.
Välilehdellä Kenraali napsautamme Pysäytä-painiketta lopettaaksemme Windowsin tulostuksen taustatulostukseen liittyvän palvelun. Avaa se nyt sulkematta kyseistä ikkunaa Tiedostonhallinta ja mennään kansioon:

%windir%\System32\spool\PRINTERS

joiden sisällä on tulostusjonossa olevia tiedostoja, jotka poistetaan manuaalisesti kuten minkä tahansa tiedoston kanssa. Kun kaikki tämän kansion tiedostot on poistettu, voimme avata taustatulostuspalveluikkunan uudelleen ja painaa -painiketta alkaa käynnistääksesi spoolerin oikean toiminnan uudelleen.

Kuinka nopeuttaa taustatulostuksen palautusta

Jotta tämä menettely olisi nopeampi ja automaattisempi voimme luoda pienen erätiedoston, joka nollaa automaattisesti taustatulostuksen ilman, että sinun tarvitsee noudattaa kaikkia yllä olevia vaiheita. Jatka painamalla hiiren oikeaa painiketta tyhjässä työpöydän kohdassa ja luomalla uusi tekstidokumentti. Tekstidokumentin sisään kirjoitamme:

net stop spooler
del /Q /F /S "%windir%\System32\spool\PRINTERS\*.*"
net start spooler

Varmista, että kirjoitat asiakirjan ilmoitetussa järjestyksessä. Kun olemme kopioineet komennot työpöydälle, paina ylös Tiedosto > Tallenna nimelläkirjoitamme tiedoston nimeksi "ripristino_rapido_stampa.bat" ja asetamme valikon Tallenna nimellä äänen kanssa Kaikki tiedostot.

Tässä vaiheessa saadaksesi saman tuloksen kuin yllä kuvatulla menettelyllä ja poistaaksesi kaikki tulostusta odottavat tiedostot, sinun on napsautettava tiedostoa hiiren kakkospainikkeella. restorativo_rapido_stampa.bat ja suorita se järjestelmänvalvojana.

Ohjelmat estyneen tulostimen palauttamiseksi

Joissakin tulostimissa, kuten HP:ssa ja Epsonissa, voit myös peruuttaa meneillään olevat tulostustyöt painamalla Stop- tai Stop-painikejossa on yleensä punainen risti oikeassa alakulmassa näkyvän ikkunan sisällä (vain jos olemme asentaneet tulostimen vaatiman ohjelman).

Hyvä ilmainen ohjelma ilmainen ja yksinkertainen hallita tulostinta ja tulostettavia asiakirjoja ja poistaa tulostusjonotJa Tulostuspalvelupäällikkö joka toimii lähes kaikissa tulostinmalleissa.

Vaihtoehtoisesti voimme käyttää ohjelmaa è Tulostusjonon puhdistajasuunniteltu tyhjentämään tulostusjono välittömästi ja palauttamaan tulostuspalvelu täysin automaattisesti.

Johtopäätökset

Tulostin, joka jäätyy tulostettaessa tärkeitä asiakirjoja, ei ole koskaan miellyttävä ja voi aiheuttaa paljon turhautumista. Yllä näkemässämme oppaassa näytimme sinulle kaikki temput estettyjen tai odottavien tulosteiden peruuttamiseksi ja tulostusjonon tyhjentämiseksijoten voit jatkaa tulostamista välittömästi ilman, että sinun tarvitsee käynnistää tietokonettasi uudelleen tai äkillisesti vaihtaa tulostinta.

Edellisessä artikkelissa näimme kuinka säästää mustetta ja kasettejavarsinkin kun tulostat verkkosivustoa, välttäen värillisten kuvien ja mainosten lisäämistä.

Indeksi
  1. Poista tulostusjono
  2. Kuinka nollata taustatulostus
  3. Kuinka nopeuttaa taustatulostuksen palautusta
  4. Ohjelmat estyneen tulostimen palauttamiseksi
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up