Pikkukuvien esikatselut eivät näy Windows 10 File Explorerissa ◁

Tiedostonhallinta (tunnetaan yleisesti nimellä Windows Explorer) Windows 10: ssä tarjoaa yhteensä kahdeksan näkymää: erittäin suuret kuvakkeet, suuret kuvakkeet, pienet kuvakkeet, laatat, luettelo, sisältö, keskikokoiset kuvakkeet ja tiedot. Näkymien välillä voi helposti vaihtaa napsauttamalla Näytä -välilehteä ja napsauttamalla sitten näkymää.

Kun File Explorer -näkymäksi on asetettu Erittäin suuret kuvakkeet, Suuret kuvakkeet, Keskikokoiset kuvakkeet, Tiedot tai laatat, Resurssienhallinta näyttää kuvien ja videoiden esikatselukuvat, jotta käyttäjät voivat helposti löytää etsimänsä tiedostot.

Monet Windows 10 -käyttäjät ilmoittavat, että Windows 10 File Explorer ei näytä kuvien ja videoiden esikatselukuvia.

Jos File Explorer ei näytä videoiden tai valokuvien esikatselukuvia Windows 10: ssä, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Ratkaisu 1/4

Indeksi

  Tarkista, onko pikkukuvan esikatselu käytössä

  Ennen kuin teet mitään muuta, varmista, että olet ottanut tuetun pikkukuvan esikatselun käyttöön kansiossa, jossa sinulla on videoita tai valokuvia. Huomaa, että jokaisella kansiolla voi olla omat näkymäasetuksensa, ja kun muutat näkymää, se ei koske kaikkia tietokoneen kansioita.

  Voit ottaa tuetun pikkukuvan esikatselun käyttöön napsauttamalla Näytä -välilehteä ja valitsemalla sitten jonkin seuraavista näkymistä:

  # Erittäin suuret kuvakkeet

  # Suuret kuvakkeet

  # Median kuvakkeet

  # Laatat

  # Sisältö

  Kaikki edellä mainitut näkymät tukevat esikatselukuvia. Aktivoi pikkukuva valitsemalla jokin edellä mainituista näkymistä.

  Ratkaisu 2/4

  Tarkista, onko pikkukuvat poistettu käytöstä

  Vaikka tuettu pikkukuvien esikatselu on otettu käyttöön tietyssä kansiossa, tiedostojen pikkukuvia ei näytetä, jos File Explorer on asetettu näyttämään kuvakkeita pikkukuvien sijaan. Kun pikkukuvat eivät ole käytössä, File Explorer näyttää tiedostotyypin oletusohjelmakuvakkeet esikatselun sijaan.

  Voit ottaa pikkukuvat käyttöön Windows 10: ssä seuraavasti:

  Vaihe 1: Avaa File Explorer. Napsauta valikkoa Tiedosto ja napsauta sitten Muuta kansio- ja hakuasetuksia avataksesi kansioasetukset. Jos tiedosto on valittu tietystä kansiosta, saatat nähdä vain Asetukset -vaihtoehdon Muuta kansiota ja hakuasetuksia -vaihtoehdon sijaan. Valinnat -painikkeen avaaminen avaa myös kansioasetukset.

  Vaihe 2: Siirry Näytä -välilehteen. Poista Lisäasetukset -osion valinta kohdasta Näytä aina kuvakkeet, älä koskaan pikkukuvia ja napsauta sitten -painiketta Käytä ottaa pikkukuvat käyttöön Resurssienhallinnassa.

  Ratkaisu 3/4

  Tyhjennä pikkukuvien välimuisti

  Jos File Explorer näyttää epäselviä pikkukuvia yhdelle tai useammalle tiedostolle, se voi johtua siitä, että pikkukuvan välimuisti on vioittunut. Voit tyhjentää ja nollata pikkukuvan välimuistin muutamalla hiiren napsautuksella noudattamalla oppaamme ohjeita pienoiskuvien välimuistin tyhjentämisestä ja nollaamisesta Windows 10: ssä.

  Ratkaisu 4/4

  Asenna kolmannen osapuolen pikkukuvageneraattori

  Kuten jotkut teistä ehkä tietävät, Windows Explorer tai File Explorer ei tue pienoiskuvatoimintoa kaikentyyppisille tiedostoille. Vaikka suosituimpia kuva- ja videotiedostotyyppejä tuetaan, kuvakkeet näkyvät pikkukuvien sijasta monille tiedostotyypeille.

  Jos haluat esikatsella esikatselukuvaa kaikentyyppisille video- ja kuvatiedostoille, sinun on asennettava ilmainen ohjelma nimeltä Icaros. Ohjelma lisää pikkukuvien tuen yli 15 tiedostotyypille.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up