PlayStation-pelien emulointi Macissa

PlayStation on nimi, joka vie meidät välittömästi takaisin pelaamisen kulta-aikaan ja herättää muistoja klassisista peleistä, kuten Final Fantasy VII, Crash Bandicoot ja Metal Gear Solid. Nämä pelit määrittelivät sukupolven, ja monet rakastavat niitä edelleen niiden innovatiivisen pelin ja kiehtovan tarinan vuoksi. Modernin emulaattorin avulla voit kokea nämä ajattomat PlayStation 1 -pelit uudelleen kannettavalla Mac-tietokoneellasi tai pöytäkoneellasi.

Mikä PlayStation 1 -emulaattori Macille minun pitäisi valita?

Mitä tulee PlayStation 1 -emulointiin, Mac-käyttäjillä on kaksi päävaihtoehtoa:

 1. DuckStation on sinun suosikkisi, jos haluat PlayStation 1:n. Se on ilmainen avoimen lähdekoodin PlayStation-emulaattori, joka on yhtä vaikeeta kuin tulee. Se on täynnä ominaisuuksia, kuten skaalaus, tekstuurisuodatus, ylikellotus ja jopa edistynyt huijauskoodituki. Paras osa? Se on helppo asentaa, joten pääset lataamisesta peliin hetkessä.
 2. RetroArch, toisaalta, on loistava valinta, jos ruokahaluasi retrovideopeleihin ulottuu PlayStation 1:n ulkopuolelle. Se on monialustainen käyttöliittymä monille emulaattoreille, pelimoottoreille, videopeleille, mediasoittimille ja muille. Se on Sveitsin armeijan veitsi retropelaamiseen!

Sekä DuckStation että RetroArch ovat yhteensopivia Apple Silicon- ja Intel Mac -tietokoneiden kanssa. Riippumatta siitä, keinutpa uusinta M-sirua tai pidät kiinni luotettavasta Intel-pohjaisesta Macistasi, olet suojassa.

Kärki: haluatko pelata suosikki PlayStation 2 -pelejäsi? Olemme käsitelleet oppaamme PS2-pelien emuloinnista Macilla.

DuckStationin käyttö

DuckStationin kehittäjät tarjoavat yleisiä binaaritiedostoja sekä x64:lle että ARM64:lle (Applen pii), mikä tekee emulaattorin asentamisesta helppoa:

 1. Vieraile DuckStationin julkaisusivu GitHubissa ja lataa "duckstation-mac-release.zip" -arkisto.
 1. Pura zip-arkisto kaksoisnapsauttamalla sitä ja valinnaisesti siirrä purettu sovellus haluttuun paikkaan, kuten "Sovellukset"-kansioon, ja käynnistä sitten DuckStation-sovellus.

Määritä BIOS DuckStationin avulla

Nyt kun DuckStation on asennettu, se tarvitsee vähintään yhden PlayStation BIOS -otoksen toimiakseen oikein. Oletuksena emulaattori etsii tästä sijainnista: "/Users/username/Library/Application Support/DuckStation/bios"

Ihannetapauksessa sinun pitäisi tyhjentää BIOS-kuva omasta PlayStation 1 -konsolistasi, mutta nämä tiedostot on myös mahdollista löytää verkosta. Tiedä vain, että BIOS-tiedostojen lataamisen laillisuus voi olla hieman hämärää ja riippuu suurelta osin sijainnistasi. Seuraa näitä ohjeita, jotta DuckStation tietää, mihin PlayStation-pelisi on tallennettu Macillasi:

 1. Avaa DuckStationin Asetukset-valikko. Valitse "Peliluettelo" -vaihtoehto ja napsauta sitten oikeassa yläkulmassa olevaa plusmerkkiä "+".
 1. Osoita DuckStation kansioon, johon olet tallentanut PSX-levykuvasi, napsauta sitten "Scan For New Games" ja sulje "Settings"-ikkuna.
 1. Kaksoisnapsauta valitsemaasi peliä luettelosta ja valmistaudu siirtymään takaisin PlayStation 1:n loistoaikaan.

Hyvä tietää: riippumatta siitä, käytätkö UEFI- tai BIOS-laiteohjelmistoliitäntää, molemmilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Määritä DuckStation toimimaan ohjaimesi kanssa

Jos haluat autenttisemman kokemuksen kuin mitä Macin näppäimistö voi tarjota, määritä DuckStation vastaanottamaan syöttö lähes mistä tahansa Mac-yhteensopivasta ohjaimesta:

 1. Varmista, että ohjain on yhdistetty Maciin, ja avaa sitten DuckStationin Asetukset-valikko.
 2. Valitse "Ohjaimet" -vaihtoehto ja valitse vasemmasta ruudusta "Ohjainportti 1".
 3. Napsauta "Automaattinen kartoitus" -painiketta ja valitse ohjain alla olevan kuvan mukaisesti. Tässä esimerkissä käytämme Xbox One S -ohjainta PS1-peliemme pelaamiseen.

Kärki: pidätkö myös elämän simulaatiopeleistä? Tutustu The Sims 4 -pelin pelaamiseen Macilla ilmaiseksi.

RetroArchia käyttämällä

PlayStation 1 -pelien emulointi RetroArchilla vaatii erilaista lähestymistapaa kuin DuckStation, mutta älä huoli – se ei ole niin monimutkaista. Ensimmäinen vaihe on RetroArchin asentaminen Maciin. Yksinkertaisin tapa tehdä se on käyttää Homebrew'ta, Macin paketinhallintaa, jonka avulla on helppo asentaa kolmannen osapuolen ohjelmistoja:

 1. Asenna Homebrew kirjoittamalla seuraava Terminal-komento:
/bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/HEAD/install.sh)"

 1. Asenna RetroArch kirjoittamalla tämä komento: brew install --cask retroarch
 1. Käynnistä RetroArch ja valitse "Online Updater" päävalikosta.
 1. Siirry Core Downloader -osioon.
 1. Selaa luetteloa, kunnes näet PlayStation 1 -ytimet. Nämä sisältävät Beetle PSX, Beetle PSX HW, PCSX ReARMedja SwanStation. Valitse ja asenna SwanStation.
 1. Palaa päävalikkoon ja valitse "Lataa ydin" -vaihtoehto.
 1. Valitse asennettujen ytimien luettelosta SwanStation.

Hyvä tietää: Haluatko pelata tietokoneellasi? Voit myös pelata PS1-pelejä tietokoneellasi RetroArchin avulla.

Määritä BIOS RetroArchin avulla

Koska SwanStation tai muut saatavilla olevat emulointiytimet eivät sisällä BIOS-tiedostoja, voit lisätä ne manuaalisesti. Oletuksena emulaattori etsii tästä sijainnista: "/Users/username/Documents/RetroArch/system"

Lataa suosikki PSX-pelisi ja aloita pelaaminen noudattamalla alla olevia ohjeita:

 • Valitse "Lataa sisältö" -vaihtoehto päävalikosta, osoita RetroArch peliisi ja aloita pelaaminen.

Kärki: voit yhdistää PS4/PS5:n Maciin saadaksesi nykyaikaisen pelikokemuksen.

Määritä RetroArch toimimaan ohjaimesi kanssa

Vaikka näppäimistöllä pelaaminen on vaihtoehto, ohjaimen käyttö on aina paras tapa retropelaamiseen Macillasi. Määritä se noudattamalla näitä ohjeita:

 1. Yhdistä ohjain Maciin, käynnistä RetroArch, siirry sitten "Asetukset"-valikkoon ja valitse "Input"-luokka.
 1. Vieritä alas ja valitse "Port 1 -ohjaimet". Tämä vastaa Player 1:n ohjainta.
 1. Vieritä alas kohtaan "Device Index" ja valitse liitetty ohjain.
 1. Yhdistä ohjaimesi painikkeet vastaamaan PlayStationin säätimiä. Voit tehdä tämän napsauttamalla kutakin painiketta ja painamalla sitten vastaavaa painiketta ohjaimessasi.

Kärki: muista, että kaikkia ohjaimia ei ole luotu samanarvoisina, ja jotkin voivat vaatia lisätoimenpiteitä oikean toiminnan varmistamiseksi, jos RetroArch ei toimi kunnolla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko PlayStation 1 -pelien emulointi Macilla laillista?

Emuloinnin laillisuus voi olla monimutkaista ja vaihtelee maittain. Yleisesti ottaen emulaattorin, kuten DuckStationin tai RetroArchin, käyttö Macissa on laillista. Tekijänoikeudella suojattujen BIOS-tiedostojen tai -pelien (ROM- tai ISO-tiedostojen) jakaminen tai lataaminen ilman alkuperäisen kopion omistamista katsotaan kuitenkin laittomaksi monilla lainkäyttöalueilla. Kuten aina, on parasta tarkistaa alueesi lait.

Kuinka hyvin PlayStation 1 -pelit toimivat nykyaikaisissa Maceissa?

Useimmat PlayStation 1 -pelit toimivat poikkeuksellisen hyvin nykyaikaisissa Maceissa. DuckStationin kaltaiset emulaattorit ovat edistyneet merkittävästi yhteensopivuuden ja suorituskyvyn varmistamisessa, ja ne tarjoavat myös ominaisuuksia, kuten skaalauksen ja tekstuurisuodatuksen, jotka parantavat grafiikan laatua.

Voinko yhdistää vanhan PlayStation 1 -ohjaimeni Maciin?

Kyllä, mutta tarvitset USB-sovittimen, joka on yhteensopiva PlayStation 1 -ohjainten kanssa. Kun olet saanut sen, liitä ohjain Maciin ja määritä sitten emulaattorin asetukset hyväksymään syöte ohjaimesta.

Kuinka voin muuntaa vanhat PlayStation 1 -levyni levykuviksi?

Jos haluat muuntaa PlayStation 1 -levyt levykuviksi, tarvitset levyaseman, joka voi lukea näitä levyjä, ja ohjelman, joka pystyy luomaan levykuvia niistä, kuten ImgBurn. (Se on vain Windows, mutta toimii Winessä.)

Indeksi
 1. Mikä PlayStation 1 -emulaattori Macille minun pitäisi valita?
 2. DuckStationin käyttö
  1. Määritä BIOS DuckStationin avulla
  2. Määritä DuckStation toimimaan ohjaimesi kanssa
 3. RetroArchia käyttämällä
  1. Määritä BIOS RetroArchin avulla
  2. Määritä RetroArch toimimaan ohjaimesi kanssa
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Onko PlayStation 1 -pelien emulointi Macilla laillista?
  2. Kuinka hyvin PlayStation 1 -pelit toimivat nykyaikaisissa Maceissa?
  3. Voinko yhdistää vanhan PlayStation 1 -ohjaimeni Maciin?
  4. Kuinka voin muuntaa vanhat PlayStation 1 -levyni levykuviksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up