Poista älypuhelimilla ja tietokoneilla vieraillut sivustot

Tietokoneella (Chrome, Firefox, Edge ja Safari) sekä Android- ja iPhone -älypuhelimilla vierailtujen sivustojen luettelon poistaminen

Joka kerta kun selaat Internetiä, löydämme tietokoneellesi tallennetut sivustot. Tämä toiminto on erittäin hyödyllinen, jotta voidaan jatkaa mielenkiintoista sivustoa, jota ei ole tallennettu suosikkeihin, tai hakea aiemmin luettuja uutisia ja videoita, mutta se voi myös olla ongelma yksityisyyden kannalta, varsinkin jos tietokonetta käyttävät myös muut ihmiset .
Itse asiassa, jos joku ottaa tietokoneemme tai puhelimemme, hänellä on mahdollisuus avata verkkoselain ja löytää helposti kaikki viime päivinä vieraillut sivustot, ehkäpä löytää henkilökohtaiset salaisuutemme, joita emme halua paljastaa. Historian poistaminen on yksinkertainen ja tehokas tapa poista kaikki vieraillut sivustot, ja tapa vapauttaa levytilaa tietokoneessa ja älypuhelimen muistissa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka poistaa vierailtujen sivustojen luettelo tietokoneiden ja puhelimien selainhistoriasta, jotta ei jää jälkiä viime kaudella vierailluista verkkosivuista tai laitteen kaikista sivuista (poistamalla siten koko historian).

Poista tietokoneella vieraillut sivustot (Windows, Mac tai Linux)

 

Yleensä käytetystä selaimesta riippuen vierailtujen sivustojen poistomenettely voi olla erilainen. Seuraavassa kerrotaan, miten suosituimpien selainten, nimittäin Chromen, Firefoxin, Safarin (Macille) ja Microsoft Edgen (Windows 10), historia voidaan nähdä ja tyhjentää.

Tyhjennä historia Chromesta

 

Voit tyhjentää historian Google Chrome -selain paina oikeassa yläkulmassa olevaa valikkopainiketta (kolmella pisteellä) ja siirrymme polulle Lisää työkaluja> Tyhjennä selaustiedot. Näkyvissä olevassa ikkunassa voimme valita, poistetaanko vain vieraillut verkkosivustot tietystä ajanjaksosta alkaen (Viime tunti, Viimeinen päivä, Viime viikko tai Viimeiset 4 viikkoa) tai poistetaanko kaikki nykyiset sivustot (valitsemalla kohde Alusta alkaen).
Samasta ikkunasta voimme valita tietokoneelta poistettavat kohteet, mutta historian kannalta on välttämätöntä aktivoida kohteiden valintamerkki Selaushistoria, Evästeet ja muut sivuston tiedot ja välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot. Jos haluat peruuttaa syvemmälle, siirry Lisäasetukset -välilehteen, valitse kaikki ruudut, aktivoi se ajanjaksoksi Alusta alkaen ja paina lopuksi Puhdas data.

Jos käytät Chromea muilla laitteilla synkronoidun Google -tilin kanssa, tietojen poistaminen tietokoneesta näkyy myös muissa saman tilin kanssa käytettävissä tietokoneissa tai matkapuhelimissa, koska historia on jaettu. Tämä koskee Chromea ja myös Firefoxia (Mozilla -tili), Safaria (Apple -tilillä) ja Edgeä (Microsoft -tili).

Poista vieraillut sivustot Firefoxista

 

Voit tyhjentää historian Mozilla Firefoxin avoimen lähdekoodin selain painamme oikeassa yläkulmassa olevaa valikkopainiketta kolmella rivillä, napsauta valikkoa Kronologia ja lopulta avaamme valikon Poista viimeaikainen historia. Laita avautuvassa ikkunassa valintamerkki kaikkiin läsnä oleviin kohteisiin, valitse oikea aikaikkuna yläreunasta (alkaen Viime tunti niin kauas kuin Kaikki) ja paina lopuksi OK.

Vaihtoehtoisesti voimme poistaa vieraillut sivustot avaamalla valikon asetukset (aina valikosta, jossa on kolme riviä), valikon avaaminen Yksityisyys ja turvallisuus ja lopuksi näppäintä painetaan Tyhjennä historia. Poistettavan ruudun valinta on lähes identtinen Chromen kanssa, elementtien valinta ja aikaväli.

Poista sivustoja Safarin Mac -tietokoneesta

 

Jos käytämme Safaria Macissa ja MacBookissa, voimme poistaa historian avaamalla Apple -selaimen, painamme valikon yläosassa Kronologia ja lopuksi painamme kohdetta Tyhjennä historia, joten voit valita aikaikkunan ja jatkaa varsinaista peruuttamista.

Jos toisaalta käytämme muita yhteensopivia Mac -selaimia, vierailtujen sivustojen poistotoimenpiteet ovat samat kuin edellisissä luvuissa.

Poista Edgen avulla vieraillut sivustot Windows 10: ssä

 

Windows 10: ssä uusi Microsoft Edge -selain teki debyyttinsä perustuenuusin versio Chromium -render -moottorissa. Tässä selaimessa vierailtujen sivustojen peruutus on siis hyvin samanlainen kuin Google Chromessa: jatkaaksesi itse asiassa paina vain kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa olevaa painiketta ja paina valikosta Kronologia, napsauta valikkoa, jossa on sen ikkunan kolme pistettä, ja lopuksi Poista selaustiedot.

Samalla tavalla kuin Chromessa, valitsemme aikaikkunan, aktivoimme kaikki läsnä olevat kohteet ja jatkamme varsinaista peruuttamista painamalla Peruuta nyt.

Poista älypuhelimilla ja tableteilla vieraillut sivustot

 

Mobiiliselaimet ovat usein vastakohta tietokoneella jo näkyneille selaimille, ja valikoissa ja napautettavissa olevissa kohteissa on joitain eroja. Seuraavissa luvuissa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti, kuinka voit poistaa vieraillut sivustot älypuhelimien ja tablettien suosituimmista selaimista, nimittäin Google Chromesta (Android ja iPhone) ja Safarista (iPhonessa).

Poista Chromen historia Androidista ja iPhonesta

 

Jatka Google Chromen mobiililaitteille vierailtujen sivustojen poistamista avaamalla sovellus laitteellamme, koskettamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen painiketta. Asetukset> Yksityisyys ja suojaus, napsauta Poista navigointitiedot -valikkoa ja aseta kohteet sellaisiksi, kuin ne ovat jo PC: llä, eli valitse poistettava aikaikkuna ja poistettavat tiedot.

poista Safarissa vieraillut sivustot (iPhone ja iPad)

 

Jos käytämme iPhonea tai iPadia, järjestelmän oletusselain on Safari, jonka monet ovat silti valinneet Apple-laitteiden monipuoliseksi selaimeksi. Jos olemme niiden joukossa, jotka käyttävät Safaria selaimena, voimme poistaa vieraillut sivustot avaamalla sovelluksen asetukset (rataskuvake), selaamalla valikkokohteita, kunnes löydät Safari, ja kun valikko on auki, etsi kohde vierittämällä alaspäin Tyhjennä verkkosivuston tiedot ja historia, painetaan sitä ja vahvistetaan menettely painamalla kohdetta Tyhjennä tiedot ja historia.

Poista Google -tilillä vieraillut sivustot

 

Kun selaamme selainta, joka tukee linkitettyä Google- tai Gmail -tiliä (kuten Google Chromessa), on tärkeää ottaa huomioon, että Google itse tallentaa vieraillut sivustot tilin erityiselle sivulle.

Toisessa artikkelissa näimme kuinka nähdä Google -hakujen ja vierailtujen sivustojen historian, josta löydät myös vaihtoehtoja Tyhjennä Googlen historia.

Päätelmät

 

Tietokoneella ja puhelimella vierailtujen sivustojen poistaminen on todella yksinkertaista, ja koska useimmat ihmiset käyttävät aina laitteen oletusselaimia, riittää, että muistat muutaman askeleen, jotta tunnetuimmat selaimet voivat poistaa historian tietokoneeltamme tai puhelimestamme.

Saat lisätietoja oppaistamme Kuinka estää vierailtujen sivustojen tallentaminen selainhistoriaan Ja Poista tietokoneen käytön jäljet ​​tietokoneen yksityisyyden suojaamiseksi.

Jos toisaalta halusimme selata jättämättä jälkiä, on parempi välttää kuuluisten selainten käyttöä ja keskittyä anonyymit selaimet, kuten oppaissamme Yksityiset selaimet, jotka suojaavat yksityisyyttä eivätkä välitä henkilötietoja Ja 6 Selain, jossa on ilmainen VPN, avata nimettömiä sivustoja.

Indeksi
 1. Poista tietokoneella vieraillut sivustot (Windows, Mac tai Linux)
  1. Tyhjennä historia Chromesta
  2. Poista vieraillut sivustot Firefoxista
  3. Poista sivustoja Safarin Mac -tietokoneesta
  4. Poista Edgen avulla vieraillut sivustot Windows 10: ssä
 2. Poista älypuhelimilla ja tableteilla vieraillut sivustot
  1. Poista Chromen historia Androidista ja iPhonesta
  2. poista Safarissa vieraillut sivustot (iPhone ja iPad)
 3. Poista Google -tilillä vieraillut sivustot
  1. Päätelmät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up