Poista automaattinen sovellusten käynnistys käytöstä Macissa

Kuinka hallita sovellusten ja ohjelmien automaattista käynnistystä Macissa ja parantaa yleistä suorituskykyä

Aina kun käynnistät Macin, sovellukset, mutta myös palvelut ja prosessit taustalla toimivat automaattisesti; näiden joukossa voi olla myös ei-toivottuja sovelluksia, joita emme todellakaan halua käynnistää yhdessä Macin kanssa.

Jos näitä sovelluksia on useita, Macin käynnistysaika pitenee ja sen suorituskyky heikkenee. Poistamalla käytöstä sovellukset, jotka on asetettu käynnistymään automaattisesti, voit nopeuttaa Macin käynnistystä ja käynnistystä ja parantaa suorituskykyä merkittävästi samanaikaisesti.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Sovellusten poistaminen Macin käynnistyksen yhteydessäkäyttämällä sekä järjestelmään sisältyviä menetelmiä että sovelluksia, jotka voivat hallita Macin käynnistystä, saa Macisi toimimaan nopeammin.

Jos keskitymme sovelluksiin, käsittelemme sovelluksia, jotka tekevät paljon enemmän kuin vain hallitsevat Macin käynnistystä ja joita voi olla erittäin hyödyllistä käyttää niiden sisältämien lukuisten optimointi- ja ylläpitoominaisuuksien vuoksi.

1) Poista sovellukset käynnistäessäsi Macin

Jos haluat poistaa sovelluksia nopeasti Macin käynnistyessä, paina vasemmassa yläkulmassa olevaa purrut omena -kuvaketta, paina kohdetta Järjestelmäasetuksetnapsautamme Käyttäjät ja ryhmätvalitse Macissa käytetty Apple-käyttäjätili ja paina lopuksi välilehteä Kirjautumiskohteet.

Jos Macin käynnistyessä on sovelluksia, voimme poistaa ne napsauttamalla sovellusten nimiä ja painamalla alareunassa olevaa "-"-painiketta.

2) Estä ikkunoita avautumasta uudelleen käynnistyksen yhteydessä

Kun käynnistämme Macin uudelleen tai sammutamme sen, meidän on kiinnitettävä huomiota siihen, ettemme tarkista kohdetta Avaa ikkunat uudelleen seuraavan kirjautumisen yhteydessämuuten järjestelmä avaa aina siihen asti aktiiviset sovellukset uudelleen, mikä hidastaa Macin käynnistymistä.

Jos haluat estää järjestelmää avaamasta uudelleen tähän mennessä avattuja sovelluksia, paina Mac-kuvaketta vasemmassa yläkulmassa, paina ylös Kytke pois päältä tai Uudelleenkäynnistääpoistamme valintamerkin tuotteesta Avaa ikkunat uudelleen seuraavan kirjautumisen yhteydessä ja paina lopuksi Kytke pois päältä tai Uudelleenkäynnistää.

3) Estä sovellukset, joilla on käynnistysoikeudet

Jotkut sovellukset voivat käynnistyä yhdessä Macin kanssa jopa jättämättä kortille jälkiä Kirjautumiskohteetaivan kuten ne voivat toistua, vaikka suoritammekin puhtaan sammutuksen tai uudelleenkäynnistyksen oikein (kuten edellisestä luvusta näkyy).

Tässä nimenomaisessa tapauksessa meidän on avattava sovellus automaattisesti (suoraan oikeassa yläkulmassa olevasta kuvakkeesta tai etsimällä sitä Launchpadista) ja tarkistettava asetukset, jotta poistaa käynnistyksen käytöstä järjestelmällä tai estää sovellusta käynnistymästä sisäänkirjautumisen yhteydessä keneltä tahansa Mac-käyttäjältä.

4) Sulje sovellusikkunat kunnolla

Määritetty prosessi on lopetettava, jotta vältytään liian monilta sovelluksilta Mac-tilan käynnistyksen tai palauttamisen aikana, kun sovellukset on suljettu oikein.

Tätä varten lähdetään matkalle Järjestelmäasetukset -> Yleiset ja korotetaan ääntä Sulje ikkunat, kun suljet sovelluksen. Tästä lähtien napsauta hiiren kakkospainikkeella aktiivista sovellusta (alatelakassa) ja paina Exit-kohtaa sulkeaksesi sovelluksen kokonaan, estäen sitä häiritsemästä Macin käynnistystä.

5) Yritä käynnistää vikasietotilassa

Jos automaattinen käynnistyssovellus on niin raskas, että se estää Macia käynnistymästä oikein, voimme aina kokeilla sitä Macin vikasietotila; Tämä tila poistaa käytöstä kaikki ei-välttämättömät Mac-prosessit ja estää sovellusten käynnistymisen (mukaan lukien pakotetut).

Jatkamiseksi meillä on kaksi tapaa, jotka vaihtelevat asennetun prosessorin tyypin mukaan:

  • Intelin prosessorit: käynnistämme Macin ja painamme heti painiketta Isot kirjaimetpidä sitä painettuna, kunnes tulet kirjautumisnäyttöön.
  • Apple-prosessorit (M1 tai uudempi): käynnistämme Macin ja pidämme virtapainiketta painettuna, kunnes käynnistysvaihtoehtojen ikkuna tulee näkyviin, valitse käynnistyslevy, pidä painiketta painettuna Isot kirjaimet ja valitse kohde Jatka vikasietotilassa.

Tässä tilassa emme löydä automaattisesti käynnistyviä sovelluksia, joten voimme poistaa uusimmat asennetut sovellukset tai jatkaa sovellusten poistamista kortilta Kirjautumiskohteet.

6) Sovellus sovellusten poistamiseen käynnistyksen yhteydessä

Maciin integroitujen menetelmien lisäksi voimme käyttää käteviä sovelluksia sovellusten poistamiseen käynnistyksen yhteydessä, mikä on hyödyllistä myös Macin pitämiseksi aina nopeana.

1) CleanMyMac on suosittu ja erittäin tehokas ohjelma Macin puhdistamiseen roskatiedostoista ja muistin optimointiin, mikä on myös erinomainen Apple-tietokoneen suojaamiseen haittaohjelmilta ja ei-toivotuilta tiedostoilta. Käytä CleanMyMacia Tämä on yksi parhaista Macin käynnistyksen johtajista, koska se opastaa sinut käynnistyksen hallinnassa ja järjestelmän optimoinnissa hyvin helposti.

2) CCleaner se voidaan asentaa Maciin sen ilmaisessa versiossa vanhentuneiden ja hyödyttömien tiedostojen ja väliaikaisten tiedostojen puhdistamiseksi. CCleaner, erittäin helppokäyttöinen, tarjoaa käynnistyskohteiden hallintaan moduulin, jonka avulla voit poistaa automaattisesti käynnistyvät sovellukset käytöstä ja parantaa Macin vasteaikoja.

3) MacBooster on yhden luukun Mac-ylläpitoratkaisu, joka korjaa kaikki suorituskykyongelmat. Työkalun avulla voit optimoida levyä, muistia ja hallita käynnistyskohteita. Lisäksi sen avulla voit sulkea ne sovellukset, jotka vievät liian paljon resursseja. MacBoosterin Startup Manager luettelee kaikki automaattisesti käynnistyvät kohteet Macissasi ja poistaa ne käytöstä.

4) Startup Manager on yksi harvoista ilmaisista Mac-sovelluksista, jonka avulla voit hallita sovellusten ja ohjelmien automaattista käynnistystä. Se voidaan asentaa Apple Storesta, ja sen avulla voit helposti poistaa ei-toivotut kohteet käytöstä käynnistyksen aikana, välttää käyttöjärjestelmän kaatumiset ja vapauttaa tilaa. Startup Manager for Mac havaitsee kaikki laajennukset ja komentosarjat, jotka voivat olla tartunnan saaneita, ja poistaa ne käytöstä. Huomaa, että tämä työkalu ei luettele Apple-sovelluksia, joten kaikki luetellut kohteet ovat kolmansien osapuolien valmistamia ja ne voidaan poistaa käytöstä ilman pelkoa.

Johtopäätökset

Tämän oppaan avulla voimme poistaa sovelluksia Macia käynnistettäessä missä tahansa tilanteessa, joten on parasta pitää tämä opas aina käden ulottuvilla, jos meillä on Mac ja ajattelemme, että se saattaa hetken kuluttua hidastua tai aiheuttaa ongelmia liian monta automaattisesti käynnistyvää sovellusta.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka nopeuttaa MacOS:ää ja vältä hidastuksia.

Nyt kun olet lukenut Poista automaattinen sovellusten käynnistys käytöstä Macissa loppuun, kutsumme sinut tutustumaan lisää Mac-kategoriaan. Löydät sieltä muita mielenkiintoisia artikkeleita, jotka laajentavat tietojasi ja pitävät sinut ajan tasalla. Älä lopeta lukemista ja löytämistä!

Indeksi
  1. 1) Poista sovellukset käynnistäessäsi Macin
  2. 2) Estä ikkunoita avautumasta uudelleen käynnistyksen yhteydessä
  3. 3) Estä sovellukset, joilla on käynnistysoikeudet
  4. 4) Sulje sovellusikkunat kunnolla
  5. 5) Yritä käynnistää vikasietotilassa
  6. 6) Sovellus sovellusten poistamiseen käynnistyksen yhteydessä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up