Poista Cortana-hakupalkki ja tehtävänäkymäkuvake (Windows)

Windows 10:ssä Cortana ja Task View ovat kaksi tärkeintä ominaisuutta. Itse asiassa Task View on yksi niistä ominaisuuksista, joita useimmat Windows-käyttäjät halusivat vuosia, ja se teki vihdoin debyyttinsä Windows 10:ssä. Mutta jos et käytä näitä ominaisuuksia, se saattaa näyttää Cortanan hakupalkilta ja Task View -kuvakkeelta. vievät paljon tilaa tehtäväpalkistasi.

Jos haluat säästää arvokasta tehtäväpalkkitilaa suosikkiohjelmiesi kiinnittämiseen, voit helposti poistaa Cortana-hakupalkin ja Tehtävänäkymä-kuvakkeet Windows 10:n tehtäväpalkista.

Indeksi
  1. Poista Cortana-hakupalkki
  2. Poista tehtävänäkymäkuvake

Poista Cortana-hakupalkki

Yksi tapa poistaa tai piilottaa Cortanan hakupalkki on käyttää Windowsin alkuperäisiä vaihtoehtoja. Sinun tarvitsee vain napsauttaa hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia, valita vaihtoehto "Cortana" ja sitten "Piilotettu".

Tämä toiminto piilottaa välittömästi Cortanan hakupalkin Windowsin tehtäväpalkista.

Toinen tapa on muokata Windowsin rekisteriavaimia. Aloita painamalla "Win + R", kirjoittamalla regedit ja painamalla Enter-painiketta avataksesi Windowsin rekisterieditorin.

Kun rekisterieditori on avattu, siirry seuraavaan avaimeen:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search

Etsi tämän ruudun oikeasta ruudusta "SearchboxTaskbar" -avain ja kaksoisnapsauta sitä. Muuta arvotiedot arvoksi "0" ja tallenna muutokset napsauttamalla "Ok"-painiketta.

Olet onnistuneesti poistanut Cortana-hakupalkin Windows 10:n tehtäväpalkista. Jos haluat palata takaisin, vaihda arvotiedot takaisin arvoon "1".

Mutta muista, että Cortana-toiminto on edelleen olemassa, ja voit helposti aktivoida Cortanan painamalla "Win + C" -pikanäppäintä.

Poista tehtävänäkymäkuvake

Cortanan hakupalkin tavoin voit myös helposti piilottaa Tehtävänäkymä-kuvakkeen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja poistamalla valinnan kohdasta "Näytä tehtävänäkymä -painike".

Vaihtoehtoisesti voit myös poistaa kokonaan Tehtävänäkymän ja vaihtoehdon piilottaa tai näyttää sen tehtäväpalkista. Voit tehdä tämän painamalla "Win + R", kirjoittamalla regedit ja painamalla Enter-painiketta.

Kun rekisterieditori on avattu, siirry seuraavaan avaimeen:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Napsauta hiiren kakkospainikkeella vasemmassa ruudussa näkyvää Explorer-näppäintä ja valitse "Uusi" ja sitten "Avain".

Tämä toiminto luo uuden tyhjän avaimen; nimeä avain "MultiTaskingView".

Sen jälkeen meidän on luotava toinen avain. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella "MultiTaskingView" ja valitsemalla "New" ja sitten "Key".

Nimeä avain "AllUpView" ja paina Enter-painiketta.

Napsauta oikeaa ruutua hiiren kakkospainikkeella, valitse "Uusi" ja sitten "DWORD (32-bittinen) arvo".

Yllä oleva toiminto luo uuden DWORD-arvon; nimeä arvo "Käytössä" ja paina Enter-painiketta.

Kaksoisnapsauta äskettäin luotua arvoa ja muuta arvotiedot arvoksi "0". Kun olet muuttanut arvotietoja, napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Käynnistä vain järjestelmä uudelleen, niin Tehtävänäkymä-kuvake tai siihen liittyvät vaihtoehdot näkyvät enää Windows 10 -tehtäväpalkissa. Jos haluat palata takaisin, vaihda arvotiedot takaisin arvoon "1".

Kuten näet, Cortanan hakupalkin ja Tehtävänäkymä-kuvakkeen piilottaminen tai poistaminen on melko helppoa Windows 10:ssä.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käyttämisestä Cortana-hakupalkin ja Task View -kuvakkeiden poistamiseen Windows 10:n tehtäväpalkista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up