Poista Google Mapsin ilmoitukset ja seuranta käytöstä välttääksesi vakoilun

Kuinka poistaa käytöstä Google Maps -seuranta ja säännölliset ilmoitukset, joissa sinua pyydetään kirjoittamaan arvosteluja paikoistamme

Google Maps on nyt paljon enemmän kuin yksinkertainen GPS-navigaattori, sillä siihen on lisätty lukuisia lisäominaisuuksia löytää parhaat paikat lähellä ja löytää kaikenlaisia ​​palveluita.

Nimenomaan lisäpalvelujen käytön kannustamiseksi Google Maps lähettää puhelimeen jatkuvasti ilmoituksia, joissa on ehdotuksia paikoista, joista saattaisimme pitää, sekä kutsun kirjoittaa mielipide viimeisimmästä paikasta, jossa kävimme, mikä on selvä merkki siitä, että sovellus tietää kaiken meistä. ja päivittäiset liikkeemme.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka estää Google Mapsia vakoilemasta puhelintasipoistamalla käytöstä toiminnot, joista emme ole kiinnostuneita, mutta säilyttäen silti GPS- ja satelliittinavigointiin liittyvät toiminnot.

Voiko Google Maps vakoilla meitä?

Hyödyntämällä sen sijaintipalveluja Google Maps pystyy havaitsemaan kaikki liikkeemmehuomaa, kun pysähdymme tallennetussa paikassa (kuten ravintolassa, kaupassa, ostoskeskuksessa tai jopa tärkeällä aukiolla).

Jos vietämme jonkin aikaa kaupassa, saatamme saada yhden tai useampia ilmoituksia poistumme jälkeen: meitä pyydetään vastaamaan kysymykseen, pyytämään meitä kirjoittamaan mielipide tai raportoimaan muista vastaavista kaupoista, joista saattaisimme pitää.

Katsotaanpa kaikille niille, joiden mielestä näiden pyyntöjen vastaanottaminen on ärsyttävää poista Google Mapsin ilmoitukset käytöstä tai ainakin tee se lopeta kutsujen lähettäminen kirjoittaa arvosteluja, arvioita ja kommentteja.

Poista käytöstä Google Maps -seuranta ja ilmoitukset puhelimestasi

Jos emme ole kiinnostuneita jättämään arvosteluja, jos meidän ei tarvitse tyydyttää egoamme pisteillä, palkinnoilla ja virtuaalisilla bonuksilla tai vain välttää turhia ilmoituksia, se on mahdollista poista Google Mapsin seuranta ja ilmoitukset käytöstä sekä Androidissa että iPhonessa.

Android

Avaamme sovelluksen Android-älypuhelimella Kartatpaina profiilikuvaketta oikeassa yläkulmassa ja paina valikkoa asetukset. Painamme valikon sisällä Ilmoituksetavaamme erilaiset valikot ja asetamme kaikki kohteet Liikuntarajoitteinen. Tämä antaa meille mahdollisuuden luopua ilmoituksista, mutta pitää silti melkoisen määrän seurantavaihtoehtoja aktiivisina.

Jos haluat myös poistaa Google Mapsin jatkuvan seurannan käytöstä, tällä kertaa avaamme sovelluksen Googlepaina profiilikuvaketta oikeassa yläkulmassa, paina Hallinnoi Google-tiliäsisiirrytään välilehteen Data ja yksityisyysjatkamme Sijaintihistoria ja jatkamme Poista käytöstä valvomisen lopettamiseksi. Vaihtoehtoisesti voimme painaa alas Valitse automaattinen poistovaihtoehto asettaaksesi aikarajan sijaintitietojen säilyttämiselle.

iPhonet ja iPadit

iPhonessa ja iPadissa vaiheet ovat hyvin samanlaisia ​​kuin Androidissa, sillä erolla, että meidän on ladattava molemmat sovellukset Google Kartat sekä sovellus Google estääksesi Google Mapsia vakoilemasta puhelintasi.

Estämme Google Mapsia lähettämästä ilmoituksia iPhonessa ja iPadissa avaamalla sovelluksen Google Kartatpaina profiilikuvaketta oikeassa yläkulmassa, paina asetukset ja lopulta ylös Ilmoitukset, joten voit estää ärsyttävät ilmoitukset. Vaihtoehtoisesti voimme estää kaikki ilmoitukset kerralla avaamalla sovelluksen asetuksetpainamalla valikkoa Ilmoituksetpainamalla Google Mapsia ja poistamalla kytkin käytöstä Salli ilmoitukset.

Jos haluat poistaa Googlen jatkuvan sijainnin seurannan käytöstä iPhonesta ja iPadista, avaa sovellus Googlepaina profiilikuvaketta oikeassa yläkulmassa, paina Hallinnoi Google-tiliäsisiirrytään välilehteen Data ja yksityisyysjatketaan Sijaintihistoria ja lopuksi jatkamme Poista käytöstä poistaaksesi Google Mapsiin linkitetyn seurannan käytöstä.

Käytä Google Mapsin anonyymiä tilaa

Google Mapsissa esiteltyjen toimintojen joukossa on myös incognito-tilassajonka avulla voimme tehdä sijaintihakuja ja navigoida tiettyyn kohteeseen jättämättä jälkiä Googlen historiaan tai puhelimeen.
Aktivoidaksesi tämän ominaisuuden avaamme Maps-sovelluksen laitteellemme, painamme profiilikuvaa oikeassa yläkulmassa ja paina lopuksi Ota incognito-tila käyttöön.

Voit poistaa toiminnon käytöstä noudattamalla samoja vaiheita, jotta voit palata normaaliin navigointiin (seurannan ja ilmoitusten kanssa, jos emme ole poistaneet niitä käytöstä aiemmin).

Johtopäätökset

Yllä annettujen neuvojen avulla voimme estää Google Mapsia vakoilemasta puhelintamme luopumatta hyödyllisistä satelliittinavigointitoiminnoista. Tätä tarkoitusta varten voimme joko poistaa käytöstä vain ärsyttävät ilmoitukset (skenaario sopii kaikille) tai deaktivoida sen kokonaan Googlen sijaintihistoriahyödyllinen käyttäjille, jotka pitävät yksityisyydestä erittäin huolestuttavana ja jotka eivät halua jättää kirjaa paikoista, joissa he käyvät päivittäin.

Muistutamme sinua, että poistamalla Google-sijaintihistorian käytöstä emme voi hyötyä kautta tarjotuista hyvityksistä Googlen mielipidepalkinnotkoska useimmat heistä luottavat sijaintihistoriaan tarjotakseen kohdistettuja tutkimuksia.

Lisätietoa saat myös oppaistamme osoitteessa miten Google Mapsin offline-tilaa käytetään ilman yhteyttä ja klo hyödyllisimmät ja piilotetut Google Maps -toiminnot.

Indeksi
  1. Voiko Google Maps vakoilla meitä?
  2. Poista käytöstä Google Maps -seuranta ja ilmoitukset puhelimestasi
    1. Android
    2. iPhonet ja iPadit
  3. Käytä Google Mapsin anonyymiä tilaa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up