Poista järjestelmäsovellusten asennus tietokoneelta ADB:n avulla

Kuinka poistaa ja poistaa kokonaan esiasennetut sovellukset Xiaomi- ja Samsung Galaxy -älypuhelimista (ilman root)

Nykyaikaisissa puhelimissa niitä on monia esiasennetut järjestelmäsovellukset; Monet näistä sovelluksista ovat välttämättömiä puhelinvalmistajille voidakseen yksilöidä ja erottaa laitteitaan, mutta muut sovellukset ovat niin hyödyttömiä ja ärsyttäviä, että ne kuuluvat luokkaan "bloatware", eli sovelluksia, joista ei ole hyötyä, joilla on vähän arvoa ja joita ei koskaan käytetä.

Seuraavassa oppaassa näytämme, kuinka järjestelmäsovellusten asennus poistetaan suoraan tietokoneelta käyttämällä ADB-työkalua, joka voidaan ladata mihin tahansa Windows-versioon tätä tarkoitusta varten. Meidän on ilmeisesti pakko Pidä myös puhelimen USB-kaapeli käden ulottuvilla ja valmistele se toimintaa varten avaamalla joitain oikeuksia kehittäjäasetuksista.

1) Tunnista järjestelmäsovellukset

Jotta voimme edetä oikein seuraavissa vaiheissa, meidän on ensin tehtävä tietää järjestelmäsovelluksen paketin nimen, jota ei ole helppo tehdä puhelimen sovellushallinnan avulla. Auttaaksemme meitä tässä tarkoituksessa voimme asentaaSovellusten tarkastaja.
Sovelluksen avulla voit tarkastella kaikkia puhelimeesi asennettuja sovelluksia ja näyttää myös siihen liittyvän paketin nimen.

Heti kun löydämme järjestelmäsovelluksen tai -sovellukset, jotka haluamme poistaa, muista tallentaa niiden nimet muistikirjaan tai Telegramjotta voimme käyttää pakettien nimiä uudelleen, kun sitä vaatii menettely, jonka näytämme sinulle tietokoneelta.

2) Asenna ADB PC:lle

Jotta voimme poistaa järjestelmäsovelluksia tietokoneelta, meidän on lisättävä tietokoneeseen Googlen tarjoama ADB-työkalu, joka pystyy muodostamaan yhteyden Android-käyttöjärjestelmään komentorivin (tai komentokehotteen) kautta. Lataa se vain avaamalla Android SDK -sivu ja lataamalla se SDK Platform Tools.
Kun olet ladannut tiedoston, pura sen sisältö mihin tahansa kansioon tietokoneellasi ja valmistaudu käyttämään sen sisältämiä työkaluja komentokehotteen avulla.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka ladata ja käyttää Fastbootia ja ADB:tä Androidissa.

3) Ota ADB-virheenkorjaus käyttöön Androidissa

Ennen kuin siirrymme lopullisesti tietokoneeseen käyttämään ADB:tä, meidän on avattava ADB-virheenkorjaus Androidissa, jotta voimme suorittaa edistyneitä toimintoja ilman tarvetta avata pääkäyttäjän oikeuksia.

Jatkamiseksi avaamme lukituksen kehittäjävaihtoehdot Androidissa painamalla toistuvasti Rakennusnumero tai ylös MIUI versio (Anna hänelle Tiedot puhelimessa, Järjestelmän tiedot tai vastaava), siirrytään valikkoon Kehittäjäasetukset ja otetaan äänet käyttöön USB-virheenkorjaus, Asenna USB:n kautta Ja USB-virheenkorjaus (suojausasetukset).
Vahvistamme puhelimeen tulevat varoitusviestit, koska nämä luvat ovat turvallisuusnäkökulmasta erittäin herkkiä.

Nyt kun puhelin on valmis, liitetään se tietokoneeseen USB-kaapelilla ja valitaan tarvittaessa MTP-protokolla yhteyden aikana.

4) Esiasennettujen sovellusten poistaminen ADB:n avulla

Jos haluat poistaa Android-sovelluksia ADB:llä, siirrytään tietokoneeseen avaamalla kansio, jossa suoritettava tiedosto on adb.exenapsautamme hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa ja valitsemme Avaa terminaalissa. Kirjoita heti avautuvaan ikkunaan seuraava komento:

adb devices

nähdäksesi yhdistetyt Android-laitteet; tässä vaiheessa puhelimeen tulee varoitus, jossa sinua pyydetään antamaan tietokoneelle suostumus käyttää USB-virheenkorjausta. Heti kun ADB:llä on lupa käyttää puhelinta, palataan pääteikkunaan ja kirjoitetaan:

adb shell

avaamaan kuoritila; tästä voimme jatkaa Järjestelmäsovellusten pakotettu asennuksen poisto kirjoittamalla komennon:

uninstall -k --user 0 "nome del pacchetto"

"paketin nimen" sijasta meidän on käytettävä paketin nimeä, jonka haimme oppaan ensimmäisessä luvussa; toistamme komennon jokaiselle sovellukselle, jonka haluamme poistaa. Tehtävän helpottamiseksi voimme myös palauttaa kaikki valmistajan sovellukset käyttämällä (ennen uninstall-komentoa) komentoa:

pm list packages | grep "nome del produttore"

korvaa "valmistajan nimi" puhelimen valmistajan nimellä (xiaomi, samsung tai samankaltainen).

Johtopäätökset

Järjestelmäsovellusten asennuksen poistaminen ADB:stä on nopeaa ja yleisesti ottaen yksinkertaistamutta meidän on silti kiinnitettävä huomiota: joidenkin Android-sovellusten poistaminen voi tehdä laitteesta epävakaan tai jopa estää sen toiminnan, joten meidän on oltava erittäin varovaisia, ettemme poista järjestelmän tärkeitä sovelluksia.

Muista myös, että jos päivitämme järjestelmän tai suoritamme älypuhelimen tehdasasetusten palautuksen, poistetut bloatware asennetaan uudelleen. Ohjeessa kuvattu menettely ei mitätöi puhelimesi takuuta Android-version päivittäminen ei aiheuta ongelmia, kun uusia päivityksiä on saatavilla.

Saat lisätietoja lukemalla oppaitamme poista sovellukset Androidista kokonaan, jopa kaikki kerralla Älä viitsi kuinka sulkea sovelluksia Androidissa (ja pakottaa lopettamaan).

Indeksi
  1. 1) Tunnista järjestelmäsovellukset
  2. 2) Asenna ADB PC:lle
  3. 3) Ota ADB-virheenkorjaus käyttöön Androidissa
  4. 4) Esiasennettujen sovellusten poistaminen ADB:n avulla
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up