Poista käytöstä "sijainti tällä hetkellä käytössä" Windowsissa

Saimmeko varoituksen sijainnin käytöstä Windowsissa? Katsotaanpa, mitä se tarkoittaa ja mitä voimme tehdä tämän luvan estämiseksi

Windows 11 ja Windows 10 voivat käyttää tietokoneesi maantieteellistä sijaintia milloin tahansa. Pääsy lokalisointiin on välttämätöntä, jotta voimme tarjota hakutuloksia, jotka ovat yhdenmukaisia ​​sijaintimme kanssa, mutta myös sääennusteiden päivittämiseksi, päivitettyjen karttojen tarjoamiseksi tai tarkan sijainnin tarjoamiseksi kannettavan tietokoneen katoamisen varalta.

Pääsy sellaiseen arkaluontoiseen käyttöoikeuteen kuin sijainti näytetään käyttäjälle kuvakkeen ja lauseen avulla Sijaintisi on tällä hetkellä käytössäjotta jokainen käyttäjä tietää tarkalleen, milloin tietokone kerää maantieteellistä sijaintitietoja.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Kuinka säätää sijainnin käyttöoikeutta Windowsissakuinka peruuttaa ei-toivottujen sovellusten sijaintiluvat ja miten poista sijaintiominaisuudet kokonaan käytöstäjoten voit käyttää Windowsia tarkoitetulla tavalla Windows 7:ssä.

Hallitse pääsyä sijaintiin

Voit hallita sovelluksia ja toimintoja, jotka käyttävät sijaintia Windows 11:ssä, painamalla Käynnistä-valikkoa ja napsauttamalla kohdetta asetuksetpaina valikosta Yksityisyys ja turvallisuus ja avaa valikko Polku.

Jos käytämme Windows 10:tä, polku on seurattava Asetukset -> Tietosuoja -> Polku. Avautuvassa ikkunassa voimme hallita Windows-palveluiden pääsyä sijaintiin (Sijaintipalvelu) ja samalla muuttaa kaikkien luettelossa olevien sovellusten sijainnin käyttöoikeuksia. Jopa yksinkertaiset ohjelmat näkyvät tässä luettelossa: vieritä vain alas nähdäksesi ne.

Jos havaitsemme sovelluksia, joiden ei koskaan pitäisi käyttää tietokoneen sijaintia, voimme poistaa tämän luvan käytöstä painamalla sen vieressä olevaa kytkintä. Kokemuksen perusteella suosittelemme, että et poista käytöstä säätietoja tarjoavien karttojen tai sovellusten käyttöön liittyviä palveluita.

Samasta valikosta voimme asettaa oletusasennon ja tyhjentää tähän mennessä kerättyjen sijaintien historianjotta voimme säilyttää tietyn tason yksityisyyttä liikuttaessamme kannettavan tietokoneen kanssa.

Hallitse sijaintiin perustuvaa varkaudenestotoimintoa

Yksi hyödyllisimmistä lokalisointiin liittyvistä ominaisuuksista on Windows varkaudenestojärjestelmä, jonka avulla voimme jäljittää kadonneen tai varastetun kannettavan tietokoneen. Jos näemme kirjoitusten ilmestyvän usein "Sijaintisi on tällä hetkellä käytössä" Windowsissa Se johtuu tästä ominaisuudesta, jonka on jatkuvasti seurattava kannettavan tietokoneen liikkeitä.

Voit hallita Windows 11:n varkaudenestotoimintoa avaamalla Asetukset-valikon, paina -painiketta Yksityisyys ja turvallisuusavaamme valikon Etsi laitteeni ja aktivoi kohteen vieressä oleva kytkin Etsi laitteeni.

Tarvittaessa Windows pyytää sinua aktivoimaan kaikki sijaintipalvelut, jotka voidaan poistaa käytöstä järjestelmässäsi: noudatetaan kaikkia annettuja ehdotuksia, jotta Windowsin varkaudenestolaite toimisi oikein. Windows 10:ssä varkaudenesto voidaan aktivoida sijainnin mukaan Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Etsi laitteeni.

Varkaudenestolaite voi toimia vain, jos meillä on a aktiivinen Microsoft-tili tietokoneen ylläpitäjänä. Jos kannettava tietokone katoaa tai varastetaan valitettavasti, voimme jäljittää kadonneen tietokoneen käynnistämällä sen Microsoftin sivusto toisesta tietokoneesta tai puhelimesta.

Poista laitteen lokalisointi kokonaan käytöstä

Jos käytämme kiinteää pöytätietokonetta ja/tai emme ole kiinnostuneita lokalisointitoiminnoista, voimme poistaa ne kokonaan käytöstä ottamalla meidät pitkin reittiä Asetukset -> Tietosuoja ja suojaus -> Polku (tai tiellä Asetukset -> Tietosuoja -> Polku Windows 10) ja äänien poistaminen käytöstä Sijaintipalvelu Ja Salli sovellusten pääsy sijaintiisi.

Voit poistaa murtohälyttimen käytöstä seuraamalla edellisessä luvussa esitettyjä polkuja (Asetukset -> Tietosuoja ja suojaus -> Etsi laitteeni Windows 11:ssä ja Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Etsi laitteeni Windows 10) poistaaksesi tämän ominaisuuden käytöstä.

Windows 11:n tai Windows 10:n lokalisointiominaisuuksien poistamiseksi kokonaan käytöstä voimme käyttää myös tietosuojatyökalua, kuten DoNotSpy11 ja DoNotSpy10on jo nähty artikkelissamme kuinka estää tiedonkeruun Windows 10:ssä ja 11:ssä automaattisilla ohjelmilla.

Suosittelemme, että luet oppaamme Windows-tietokoneiden varkaudenestotoiminnosta kuinka aktivoida varkaudenestolaite kannettavassa tietokoneessa Älä viitsi kuinka löytää varastettu kannettava tietokone.

Johtopäätökset

"Sijaintisi on tällä hetkellä käytössä" -viestin ilmestymisen Windowsissa ei pitäisi välittömästi hälyttää meitä, koska monet lailliset palvelut ja sovellukset voivat käyttää havaittua maantieteellistä sijaintia. Sijainti on aina hyvin likimääräinenkoska se kerätään Wi-Fi-verkon kautta ja kannettavissa tietokoneissa ei ole GPS-anturia.

Oppaassa näkyvien ehdotusten avulla voimme päättää, mitkä sovellukset voivat käyttää sijaintiasikuinka Windowsin varkaudenesto-ominaisuus otetaan käyttöön ja miten sijainninseurantaominaisuudet poistetaan kokonaan käytöstä (erityisesti pöytätietokoneissa).

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka poistaa sijainnin seuranta käytöstä Androidissa, iPhonessa ja Windowsissa ja miten paikantaa ja löytää matkapuhelimien tai tietokoneiden maantieteellinen sijainti.

Indeksi
  1. Hallitse pääsyä sijaintiin
  2. Hallitse sijaintiin perustuvaa varkaudenestotoimintoa
  3. Poista laitteen lokalisointi kokonaan käytöstä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up