Poista Windows Explorerin osoiterivin historia

Kuten useimmat teistä tietävät, selaimemme seuraavat selaushistoriaamme ja auttavat meitä täyttämään usein vierailemiesi verkkosivustojemme URL-osoitteet, kun kirjoitamme osoitepalkkiin. Aivan kuten verkkoselaimessa, myös Windowsin Resurssienhallinta pitää kirjaa usein avautuvista kansioistasi, jotta voit liikkua helposti edestakaisin niiden välillä.

Itse asiassa, jos avaat Resurssienhallinnan ja napsautat sitä pientä alanuolikuvaketta osoitepalkissa, se näyttää sinulle kaikki usein käymäsi kansiot. Pudotusvalikon avulla voit siirtyä helposti suosikkikansioihisi. Jos et pidä tästä tai haluat poistaa File Explorerin osoitepalkin historian, tässä on muutama tapa tehdä se.

Huomautus: vaikka näytän tämän Windows 10:ssä, alla kuvatut menetelmät toimivat myös Windows 7:ssä ja 8:ssa.

Poista suoraan Resurssienhallinnasta

Helpoin tapa poistaa Windowsin Resurssienhallinnan historia on suoraan Resurssienhallinnasta. Voit tehdä tämän avaamalla File Explorerin pikanäppäimellä "Win + E". Kun File Explorer on avattu, napsauta osoitepalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Poista historia".

Et saa kehotteita, mutta File Explorerin historia on tyhjennetty taustalla. Voit vahvistaa sen napsauttamalla osoitepalkin pientä avattavaa kuvaketta.

Poista kansioasetuksista

Toiseksi helpoin tapa on käyttää kansiovaihtoehtoja. Aloita avaamalla File Explorer "Win + E" -pikanäppäimellä ja valitsemalla sitten "Asetukset" "Näytä"-välilehdeltä.

Kun Kansion asetukset -ikkuna on avattu, napsauta "Tyhjennä" -painiketta tyhjentääksesi koko File Explorer -historian. Tämä toiminto tyhjentää File Explorerin osoitepalkin ja tiedostot ja kansiot nopeaan käyttöön.

Jos et halua File Explorerin tallentavan viimeaikaista tiedosto- ja kansiohistoriaasi, poista valinta molemmista valintaruuduista Tietosuoja-osiossa ja napsauta "Ok"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Poista Windowsin rekisterieditorilla

Tämä ei ole tyylikkäin tai helpoin tapa, mutta voit myös poistaa File Explorerin osoitepalkin historian Windowsin rekisterieditorilla. Voit tehdä tämän painamalla "Win + R", kirjoittamalla regedit ja painamalla Enter-painiketta.

Kun olet avannut Windowsin rekisterieditorin, siirry seuraavaan avaimeen:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\TypedPaths

Rekisterieditori näyttää File Explorerin osoitepalkin historian URL-osoitteiden luettelona. Koska jokainen URL-osoite näytetään erikseen, voit itse asiassa poistaa ne yksitellen. Napsauta hiiren kakkospainikkeella URL-merkkijonon arvoa ja valitse sitten "Poista" -vaihtoehto.

Yllä oleva toiminto näyttää sinulle varoitusviestin. Napsauta "Kyllä"-painiketta poistaaksesi merkkijonon arvon.

Jos haluat poistaa koko File Explorerin osoitepalkin historian, valitse kaikki URL-osoitteet paitsi "(Oletus)" käyttämällä näppäimistön Ctrl-näppäintä. napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten "Poista" -vaihtoehto.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käyttämisestä File Explorerin osoitepalkin historian poistamiseen Windowsissa.

Indeksi
  1. Poista suoraan Resurssienhallinnasta
  2. Poista kansioasetuksista
  3. Poista Windowsin rekisterieditorilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up