Poista Windows Update -toimituksen optimointi käytöstä Windows 10:ssä

Windows Update Delivery Optimization (WUDO) on suunniteltu auttamaan Windows-käyttäjiä saamaan Windows Store -sovellukset ja muut Windows-päivitykset nopeammin ja tehokkaammin – vaikka Internet-yhteys olisi epäluotettava.

WUDO-ominaisuus on oletusarvoisesti käytössä kaikissa Windows 10 -järjestelmissä Enterprise-versioita lukuun ottamatta. Kun tämä on käytössä, kaikki Windows-päivitykset jaetaan kaikkien samassa verkossa olevien tietokoneiden kesken. Tämä säästää Internetin kaistanleveyttä, koska jokainen verkossasi oleva tietokone jakaa päivitykset keskenään sen sijaan, että lataat päivitykset erikseen Microsoftin palvelimilta.

Päivitysten ja sovellusten jakamisen ja lataamisen lisäksi WUDO-ominaisuus jakaa ne myös muiden tietokoneiden kanssa Internetin kautta. Yksinkertaisesti sanottuna tämä uusi ominaisuus muistuttaa paljon torrentia ja käyttää kaistanleveyttäsi päivitysten jakamiseen muiden tietokoneiden kanssa Internetin kautta.

Microsoftin mukaan WUDO-ominaisuudella on hyvin vähän vaikutusta Internet-yhteyteen. Lisäksi Windows-päivityksiä ladattaessa muista tietokoneista Windows tarkistaa näiden tiedostojen eheyden ikään kuin ne olisi ladattu suoraan Microsoftin palvelimilta. Jos tiedostoissa on muutoksia tai epäjohdonmukaisuuksia, Windows lopettaa lataamisen kohdetietokoneelta ja etsii toista lähdettä, olipa se toinen tietokone Internetissä tai Microsoft-palvelin.

Tämä on hyvä ja hyvä, mutta jos käytät rajoitettua tai rajoitettua Internet-yhteyttä, tämän ominaisuuden pitäminen käytössä ei ehkä ole vaihtoehto sinulle, ellet halua maksaa mojovia laskuja Internetin nimissä. Joten on hyvä joko määrittää ominaisuus tai poistaa se käytöstä, jotta se ei tuhlaa kaistanleveyttäsi.

Lue myös: SetupDiagin käyttäminen Windows Update -ongelmien korjaamiseen

Mukauta tai poista käytöstä WUDO-ominaisuus

Onneksi voit helposti poistaa WUDO-ominaisuuden käytöstä tai määrittää sen. Aloita napsauttamalla Ilmoitukset-kuvaketta. Kun Ilmoitukset-ruutu on avattu, valitse vaihtoehto "Kaikki asetukset".

Yllä oleva toiminto avaa Windowsin asetuspaneelin. Napsauta tässä "Päivitä ja suojaus" -vaihtoehtoa. Täällä hallitset kaikkia Windows 10:n Windows-päivityksiä, suojaus- ja palautusominaisuuksia.

Kun olet Päivitys ja suojaus -paneelissa, valitse Windows Update -välilehti ja napsauta "Lisäasetukset" -linkkiä.

Tämä vie sinut Lisäasetukset-kohtaan. Napsauta tässä "Valitse kuinka päivitykset toimitetaan" -linkkiä.

Kuten aiemmin sanoin, WUDO-ominaisuus on oletusarvoisesti käytössä, ja se on myös määritetty lataamaan ja jakamaan päivityksiä paikallisverkon ja Internetin tietokoneiden kanssa.

Jos haluat poistaa WUDO-ominaisuuden kokonaan käytöstä, vaihda painike "Pois"-asentoon ja olet valmis.

Jos kuitenkin haluat vain jakaa päivitykset paikallisverkon tietokoneiden kesken, valitse "Paikallisverkon tietokoneet" -vaihtoehto.

Tämä toiminto varmistaa, että päivitykset jaetaan vain paikallisverkossa oleville tietokoneille, ei Internetissä oleville tietokoneille.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi uudesta Windows Updaten toimituksen optimointiominaisuudesta.

Indeksi
  1. Mukauta tai poista käytöstä WUDO-ominaisuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up