Puheentunnistuksen määrittäminen Windows 10: ssä

Kaikkien näiden vuosien puheentunnistuksen jälkeen Microsoft-käyttöjärjestelmissä on melkein käsittämätöntä, ettemme ole vielä saavuttaneet luvattua täydellisen ääniohjauksen maata tietokoneillemme, vaikka Cortana on viime aikoina siirtänyt meidät oikeaan suuntaan käsittelemään vanhaa hyvää keskustelua. - mallinnettu teksti.

Tämä toiminto jätettiin "Puheentunnistus" -sovellukselle, joka ei ollut aktiivinen pitkään. Se on kuitenkin yhteensopiva Windows 10: n kanssa ja on edelleen paras vaihtoehto asiakirjojen tosiasialliseksi muuntamiseksi. Näin sitä käytetään.

Indeksi
  1. Hanki ensin sopiva mikrofoni
  2. Ota mikrofoni toimimaan
  3. Määritä puheentunnistus
  4. Johtopäätös

Hanki ensin sopiva mikrofoni

Sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa puheentunnistuksen toimiakseen hyvällä tasolla, mutta parhaan laadun saavuttamiseksi sinun tulee välttää sisäänrakennetun mikrofonin käyttöä kannettavalla tietokoneella tai tietokoneella. Nämä ovat liian avoimia taustakohinalle, mikä vaikuttaa kielteisesti puheentunnistuksen tarkkuuteen. Peruskuulokemikrofonin pitäisi yleensä saada aikaan työ.

Ota mikrofoni toimimaan

Kun olet liittänyt mikrofonin 3,5 mm: n mikrofoniliitäntään tai USB-porttiin, napsauta ylöspäin osoittavaa nuolta työpöydän oikeassa alakulmassa olevassa ilmoituksessa, napsauta hiiren kakkospainikkeella kaiuttimen kuvaketta ja napsauta "Tallennuslaitteet". "

Mikrofonin pitäisi näkyä luettelossa laitteena. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja varmista, että se on "Aseta oletuslaitteeksi". Jos sitä ei jostain syystä näy luettelossa, napsauta hiiren kakkospainikkeella kohtaa luetteloa ja napsauta sitten "Näytä käytöstä poistetut laitteet". Jos mikrofonisi on poissa käytöstä, ota se käyttöön napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja aseta se oletuslaitteeksi.

Määritä puheentunnistus

Minun on mentävä ohjauspaneeliin ja sitten puheentunnistukseen. Napsauta "Määritä mikrofoni" ja seuraa näytön ohjeita. Napsauta sitten "Harjoittele tietokonetta ymmärtämään sitä paremmin" ja noudata tarkasti näytön ohjeita auttaaksesi Windowsia tutustumaan äänesi.

Halutessasi voit aina palata harjoitustyökaluun, mikä tekee puheen tunnistamisesta paremman ja ymmärtää äänesi paremmin ajan myötä. Pidä mielessä, että puheentunnistus tuntee äänesi myös säännöllisen käytön aikana, joten jatka sen käyttöä ja paranet luonnollisesti. (Jos ymmärrät jatkuvasti väärin sanaa, sano "Oikein[palabra mal entendida]»Tämä antaa sinulle mahdollisuuden selittää se puheentunnistusta varten ja auttaa estämään saman virheen toistumisen).

Kun olet valmis, napsauta "Aloita puheentunnistus", joka avaa pienen retro-tyylisen työkalun / näkymän ruudulle. Jos mikrofonikuvake ei ole sininen, käynnistä se napsauttamalla sitä. Windows on nyt "Kuuntele" -tilassa ja odottaa komentojasi.

Kuten voitte kuvitella, puheentunnistuksella on monia esteettömyysetuja vammaisille käyttäjille. Löydät täydellisen luettelon komennoista Tässä. Vielä tärkeämpää on, että voit nyt käyttää teksti puheeksi kaikenlaisissa sovelluksissa, kuten sähköposti, Gmail, Microsoft Office ja WordPress (kuten huomasin kirjoittaessani tätä artikkelia). (Google ja Google Docsin kaltaiset asiat pakottavat valitettavasti käyttämään vastaavia.) Avaa vain saneltava sovellus ja testaa se!

Johtopäätös

Jos olet nähnyt täydellisen luettelon puheentunnistuskomennoista, saatat miettiä, mikä ero on tässä ja Cortanassa. Vastaus on, että Cortana oppi käyttäytymisesi järjestelmän monista sovelluksista ja voi vastata tuhansiin Internet-pohjaisiin kysymyksiin.

Puheentunnistus keskittyy enemmän Windowsin selaamiseen ja käyttöön. (Tämän seurauksena ei ole niin helppoa kuin Cortana kerätä tietojasi ja yrittää tietää kaikki sinusta.) Puheentunnistus voisi käyttää päivitystä Windows 10: ssä, mutta jopa nykyisessä tilassaan se on silti kunnollinen puheentunnistusvaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up