Puhelin käynnistyy jatkuvasti uudelleen: kuinka korjata se

Käynnistyykö puhelimesi jatkuvasti uudelleen ilman syytä? Selvitetään yhdessä syyt ja kuinka korjata se.

Aina ilman syytä uudelleen käynnistyvä puhelin on pelon lähde kenelle tahansa käyttäjälle, sillä sen lisäksi, että se on käyttökelvoton jatkuvien uudelleenkäynnistysten aikana, se tuo entistä lähemmäksi sen korjaamiseen tai vaihtamiseen tarvittavia kustannuksia, jotka eivät kaadu. Ennen kuin käytämme rahaa, voimme kuitenkin yrittää ratkaista ongelman muutamilla yksinkertaisilla temppuilla, joita voit soveltaa kotona ilman, että tarvitsee ottaa yhteyttä asiantuntijateknikkoon.

Seuraavissa luvuissa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti mikä aiheuttaa puhelimen jatkuvan uudelleenkäynnistyksen ja mitä voimme tehdä asialle nollaa puhelin, joka käynnistyy jatkuvasti uudelleenjotta voimme jatkaa viestien lähettämistä tai sosiaalisen median katselua kuten teimme aiemmin.

Ongelmat voivat koskea sekä Android-puhelimia että (harvemmin) iPhoneja: suosittelemamme temput voidaan soveltaa mihin tahansa puhelimeen käyttöjärjestelmästä riippumatta.

Virtapainikkeen lukitus

Yleisin puhelimen jatkuvaan uudelleenkäynnistykseen liittyvä ongelma on juuttunut virtapainike: tässä skenaariossa virtapainike (tai virtapainike) on jumissa ja sitä painetaan aina logiikkakortin tasolla, vaikka näppäin ei ilmeisesti olisi tukossa (eli näppäimen liike on mahdollista havaita, kun sitä painetaan).

Voimme yrittää ratkaista tämän ongelman pidä painiketta painettuna 10 sekuntiapaina sitä sitten toistuvasti vähintään 10 kertaa: jos painike on hieman jumissa, sen pitäisi olla mahdollista vapauttaa.

Jos painike on jumissa voimakkaasti, ainoa epätoivoinen yritys, jonka voimme tehdä, on asettaa virtapainike ylösalaisin (eli lattiaan päin), painaa painiketta vähintään 10 kertaa peräkkäin ja jos ongelma jatkuu , yritä puhaltaa siihenmyös a puristettua ilmaa (suurella kohtuudella, muuten painike kirjaimellisesti lentää pois). Jos mikään yllä olevista korjaustoimenpiteistä ei auta, vaurio on logiikkakortin tasolla ja voidaan korjata vain viemällä puhelin huoltokeskukseen.

Akku tai prosessori ylikuumentunut

Jos puhelin ei käynnisty uudelleen usein, mutta näyttää tapahtuvan satunnaisesti, ongelma voi johtua siitä akun tai prosessorin (CPU) liian korkea lämpötilavarsinkin kesäisin.

Tässä tapauksessa ongelman ratkaiseminen on melko yksinkertaista: poista kansi tai muu kumisuoja puhelimen ympäriltä, ​​sammuta se vähintään 5 minuutiksi ja yritä kytkeä se takaisin päälle. Pienellä tuurilla uudelleenkäynnistystä ei enää näy, varsinkin jos vältämme puhelimen laittamista auringon alle keskellä kesää.

Samasta aiheesta voimme lukea artikkelimme Jos puhelimesi kuumenee, kuinka jäähdyttää älypuhelinta (Android ja iPhone).

Virhe päivityksen asentamisessa

Toinen syy puhelimen jatkuvaan uudelleenkäynnistymiseen ovat virheelliset päivitykset: jos puhelinpäivitystä ei ole asennettu oikein puhelin menee bootloopiin ja se käynnistyy jatkuvasti uudelleen.

Tämän ongelman ratkaiseminen ei ole ollenkaan yksinkertaista, mutta voimme silti kokeilla jotain ennen kuin haemme sen avuksi. Ensin käynnistetään puhelin uudelleen palautus tila (Android) tai sisään DFU-tila (iPhone), noudatamme kahden erillisen oppaan ohjeita laitteen alustamiseksi ja käyttöjärjestelmän palauttamiseksi oletusasetuksiin.

Jos edes nämä kaksi tapaa eivät ratkaise ongelmaa, ei ole muuta tekemistä kuin hakea puhelin apua.

Virhe laitteen lataamisessa

Onko puhelimemme todella ladattu? Vaikka jättäisimme sen latautumaan koko yön, se ei tarkoita, että se olisi ladattu oikein, joten meille jäi puhelin, joka käynnistyy jatkuvasti uudelleen varastoidun energian puutteen vuoksi.

Tämä ongelma on myös melko yksinkertainen ratkaista: sammutamme puhelimen lopullisesti, tarkistamme, että laturi on kunnolla kytketty pistorasiaan ja yritämme ladata puhelimen ollessa pois päältä. Jos puhelin ei lataudu, hankimme heti hyvän USB-pikalaturin ja oikean kaapelin käytössä olevan puhelimen tyypin mukaan:

Tällä erittäin nopealla laturilla ja yhdellä listalla olevista USB-kaapeleista meidän pitäisi ratkaista minkä tahansa nykyaikaisen puhelimen latausongelmat.

Vaurioitunut MicroSD

Toinen odottamaton syy Android-puhelimien jatkuvaan uudelleenkäynnistykseen on microSD. Jos muistikortti on vaurioitunut ja sen päällä olimme tallentaneet joitain järjestelmätiedostoja laajennusmenettelyn avullajos kortti vaurioituu puhelin menee bootloopiin.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi sammutamme puhelimen kokonaan, poistamme microSD-kortin sopivasta paikasta, yritämme käynnistää puhelimen uudelleen ja jos se jatkaa käynnistymistä tai ei osoita elonmerkkejä, käytämme puhelimen palautusta ja yritämme palauta järjestelmä tehdasasetuksiin.

Nollauksen kanssa puhelimen pitäisi toimia jälleen täydellisesti ilman uudelleenkäynnistystä; vahingoittunutta microSD-korttia ei voi enää käyttää kyseisessä puhelimessa, ja se on parasta vaihtaa sellaiseen Isompi ja nopeampi muistikortti.

Johtopäätökset

Jatkuvasti uudelleen käynnistyvä puhelin voi saada kenet tahansa paniikkiin, mutta onneksi olemme aina valmiina näyttämään sinulle tavan ratkaista jokainen ongelma! Jos puhelimemme toimii Selvitetään itse ongelman syy ja yritetään ratkaista se kuten oppaan edellisissä luvuissa näkyy, jotta sinun ei tarvitse ostaa uutta puhelinta tai maksaa kalliista huoltopalvelusta.

Jos puhelin on alle kaksi vuotta vanha, voimme myös harkita sen vaihtamista takuun alaisena, kuten löytyy oppaistamme Amazonin takuu- ja hyvityskäytännöt.

Indeksi
  1. Virtapainikkeen lukitus
  2. Akku tai prosessori ylikuumentunut
  3. Virhe päivityksen asentamisessa
  4. Virhe laitteen lataamisessa
  5. Vaurioitunut MicroSD
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up