Puuttuvien .dll-tiedostojen virheen korjaaminen Windowsissa

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin käynnistää jatkuvasti käyttämäsi ohjelma, jolloin saat virheilmoituksen. Näissä tilanteissa on erittäin todennäköistä, että virhesanoma viittaa tiedostopäätteeseen ".dll". Koska useimmilla ihmisillä ei ole aavistustakaan siitä, mikä DLL-tiedosto on, saati vielä vähemmän mitä se tekee, tämä voi saada käyttäjät täysin päälle paniikkitilaan. Onneksi Windows-käyttöjärjestelmässä on muutamia sisäänrakennettuja tapoja käsitellä tätä yleistä ongelmaa.

Mikä on .dll-tiedosto?

DLL (dynaaminen linkkikirjasto) on tiedosto, joka sisältää koodia ja dataa, jota useampi kuin yksi ohjelma voi käyttää samanaikaisesti. Nämä tiedostot jakavat kyvyt ja attribuutit useiden ohjelmien kesken, jotta tietokoneesi toimisi tehokkaammin. Pohjimmiltaan DLL-tiedostot optimoivat tietokoneesi suorituskyvyn ja vähentävät levytilaa poistamalla tarpeen kopioida tiedostoja, jotka tekevät saman asian ja käyttävät tehokkaammin RAM-muistia.

Koska DLL-tiedostot ovat hyvin yleisiä ja niitä käytetään jatkuvasti, ne ovat usein virheiden lähde. Puuttuvat tai vioittuneet DLL-tiedostot voivat aiheuttaa turhautumista tai mikä pahempaa, täydellisen tuottavuuden hajoamisen. Logiikka ehdottaisi, että jos Windows ilmoittaa sinulle puuttuvasta DLL-tiedostosta, paras ratkaisu olisi ladata se. Tämä on kuitenkin jotain, jota haluat välttää.

Webistä löydetyt DLL-tiedostot ovat yleensä vanhentuneita, mikä tarkoittaa, että ne eivät ratkaise ongelmaasi. Pahimmassa tapauksessa ladattu DLL-tiedosto olisi haittaohjelmien saastuttama. Tämä voi aiheuttaa vakavia ongelmia DLL-tiedostojen toiminnasta johtuen. Koska ne jaetaan useiden ohjelmien kesken, saatat saada järjestelmän laajuisen tartunnan. Onneksi on olemassa tapoja korjata, päivittää ja korjata DLL-tiedostoja ilman, että sinun tarvitsee ladata niitä Internetistä.

Tarkista päivitykset

Joskus ohjelma ei toimi, koska sinulta puuttuu tärkeä ohjelmistopäivitys. Onneksi Windowsin avulla on erittäin helppoa etsiä ja asentaa päivitykset sekä itse Windowsille että asentamillesi sovelluksille.

Windows 10 on melko vaativa päivitysten asentamisessa, halusitpa tai et. Jos kuitenkin kohtaat ongelman, sinun kannattaa tarkistaa, onko päivityksiä saatavilla manuaalisesti. Voit tehdä tämän kirjoittamalla Windowsin päivitysasetukset tehtäväpalkkiin upotettuun hakukenttään ja napsauttamalla ensimmäistä tulosta. Tämä avaa uuden ikkunan, josta voit tarkistaa saatavilla olevat päivitykset. Jos Windows löytää päivityksiä, se ilmoittaa, milloin ne on ajoitettu asennettavaksi. Jos haluat asentaa ne välittömästi, napsauta "Asenna nyt" -painiketta.

Aiemmissa Windowsin versioissa päivitysprosessi ei ollut läheskään yhtä automaattinen kuin Windows 10:ssä. Voit etsiä päivityksiä napsauttamalla Käynnistä-painiketta, kirjoittamalla hakupalkkiin Windows Update ja painamalla Enter-näppäintä. Windows Update -ikkunassa näet, että päivitykset on jaettu "tärkeisiin" ja "valinnaisiin". Täällä voit napsauttaa "Asenna päivitykset" -painiketta tai päivityslinkkiä valitaksesi manuaalisesti, mitkä päivitykset otetaan käyttöön.

Käytä järjestelmätiedostojen tarkistusta

Jos järjestelmänlaajuinen päivitys ei ole ratkaissut ongelmaa, Windowsilla on korjaus. Tätä mahdollista ratkaisua kutsutaan Järjestelmän tiedostojen tarkistus. Se on apuohjelma, joka tunnistaa ja palauttaa Windowsissa löydetyt vioittumat. Järjestelmätiedostojen tarkistuksen käyttäminen edellyttää komentokehotteen käyttöä. Vaikka tämä saattaa pelotella joitain käyttäjiä, System File Checkerin suorittaminen on erittäin helppoa.

Aloita siirtämällä kohdistin Aloita hakupalkkiin. Windows 10:ssä hakuruutuun pääsee suoraan tehtäväpalkista, kun taas vanhemmissa Windowsin versioissa hakupalkki löytyy Käynnistä-painikkeen napsautuksen jälkeen. Kun kursori on hakupalkkiin, kirjoita komentokehote ja paina Enter. Napsauta hiiren kakkospainikkeella "Komentokehote" hakutuloksista. Jos käytät kosketusnäyttölaitetta, paina pitkään "Komentokehote". Tämä avaa avattavan valikon. Valitse sieltä "Suorita järjestelmänvalvojana".

Komentokehoteikkunan pitäisi nyt ilmestyä näytölle. Kirjoita seuraava:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Huomaa, että jokaisen "/" edessä on välilyönti Paina "Enter" suorittaaksesi komennon. Ole kärsivällinen, sillä tämän suorittaminen voi viedä jonkin aikaa. Kun toimenpide on suoritettu, kirjoita seuraava:

Merkitse vielä kerran muistiin välilyönti ennen "/" Paina "Enter" suorittaaksesi komennon. Tämä voi kestää hetken, joten harkitse kupin kahvia keittämistä. Kun toiminto on valmis, yritä tehdä mitä yritit tehdä, kun sait virheilmoituksen. Pienellä tuurilla System File Checker korjaa ongelmasi.

Muut tilanteet, joissa järjestelmätiedostontarkistus voi auttaa

Järjestelmän tiedostontarkistus on Windows-apuohjelma, joka on toimitettu käyttöjärjestelmän mukana Windows 98:n julkaisusta lähtien. Vaikka sitä käytetään yleisesti DLL-tiedostovirheiden korjaamiseen, sitä voidaan käyttää myös monenlaisten ongelmien yhteydessä.

Otetaan esimerkiksi surullisen kuuluisa "Kuoleman sininen näyttö". Tämä näyttö ilmoittaa vakavasta järjestelmävirheestä, joka estää Windowsia toimimasta. System File Checker voi tunnistaa vioittumia ja mahdollisesti korjata ne. Harkitse myös System File Checkerin suorittamista, kun ohjelmat ja sovellukset kaatuvat tai toimivat epänormaalisti. Lopuksi, jos huomaat, että tietyt Windowsin ominaisuudet eivät toimi oikein, järjestelmän tiedostontarkistus saattaa pystyä ratkaisemaan ongelman.

Oletko koskaan törmännyt ongelmiin DLL-tiedostojen kanssa? Jos on, miten korjasit ne? Kerro meille kommenteissa!

Lue myös: Kuinka ratkaista "Tiedosto on auki toisessa ohjelmassa" -virhe Windowsissa

Indeksi
  1. Mikä on .dll-tiedosto?
  2. Tarkista päivitykset
  3. Käytä järjestelmätiedostojen tarkistusta
  4. Muut tilanteet, joissa järjestelmätiedostontarkistus voi auttaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up