Pythonin määrittäminen Windows 10:ssä

Python on yksi yleiskäyttöisistä kielistä. Pohjimmiltaan tämä on tapa sanoa, että sitä voidaan käyttää melkein minkä tahansa rakentamiseen, kun sinulla on oikeat työkalut ja kirjastot.

Web-taustakehityksen osalta se on ammattivalintani. Mutta sitä on käytetty laajasti data-analyysissä, tieteellisissä laskelmissa, tekoälyssä ja jopa useiden pelien, mobiilisovellusten, työpöytäsovellusten ja tuottavuustyökalujen kehittämisessä. Joten jos mietit mitä kieltä opiskelet, osoitan sinut Pythonin suuntaan. Sillä on myös se etu, että se ei ole "kovien ja monimutkaisten" opittavien kielten joukossa.

Jos olet uusi pythonissa ja sinun on määritettävä se Windows 10:ssä, nämä perusvaiheet auttavat sinua tekemään sen.

Lataa Python

Vieraile virallinen Python-lataus sivulle ja hanki Pythonin uusin versio. Oletusarvon mukaan 32-bittinen Windows-asennusversio ladataan. Pidän mieluummin kiinni tästä yhteensopivuusongelmien välttämiseksi, mutta 64-bittiselle versiolle on vaihtoehtoja.

Huomautus: Pythonilla on kaksi eroa: Python 2 ja Python 3. Vaikka Python 2 on Pythonin aiempi versio, se saattaa silti olla eniten käytetty. Python 3 on Pythonin nykyinen versio ja tulevaisuus. Python 2:n on määrä saavuttaa käyttöikänsä lopussa vuonna 2020, ja se saa siihen asti vain virheenkorjauksia. Tässä artikkelissa keskityn vain Python 3:een.

Asenna Python asennusohjelmasta

Napsauta hiiren kakkospainikkeella ladattua tiedostoa ja napsauta "Suorita järjestelmänvalvojana", mikä tuo kaksi vaihtoehtoa - valitse "Muokkaa asennusta".

Valitse seuraavassa näkyviin tulevassa ikkunassa valinnaisten ominaisuuksien alla olevat valintaruudut ja napsauta "Seuraava".

"Lisäasetukset" -ikkunassa on tärkeää määrittää asennuksen sijainti. Asetan sen yleensä C-asemalleni, joka on monissa tapauksissa oletussijainti.

Napsauta seuraavaksi "Asenna". Sulje asennusohjelma, kun asennus on valmis.

Kun asennus on valmis, näyttöön tulee onnistumisikkuna. Napsauta "Sulje" lopettaaksesi asennuksen. Mutta ennen kuin teet niin, tässä ikkunassa näkyy muutamia asioita, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon.

  • Online-opastus: tämä on hyvä paikka Python-aloittelijoille. Opit erittäin hyödyllisiä perusasioita, ja suosittelen sitä.
  • Dokumentaatio: tämä on juuri se, mitä sitä kutsutaan – dokumentaatio – eli periaatteessa mitä sinun pitäisi tietää pythonista: kieliviitteet, kirjastoviitteet, ohjeet jne.
  • Mitä uutta: tiedotetaan julkaisun uusista ominaisuuksista.

Lue myös: Python 3:n päivittäminen ja käyttö Macissa

Järjestelmän PATH-muuttujan asettaminen

Python-komponentit lisätään myöhemmin asennukseen, joten niille on luotava hakemistoja. Voit tehdä tämän noudattamalla alla olevia ohjeita:

1. Avaa Ohjauspaneeli.

2. Etsi "Ympäristö -> Muokkaa järjestelmäympäristömuuttujia -> Uusi". (jos polku on jo olemassa, napsauta "Muokkaa" "Uusi" sijaan.)

3. Syötä seuraavat arvot:

C:\Python36-32;C:\Python36-32\Lib\site-packages;C:\Python36-32\Scripts

ja kirjoita nimen alle "PATH".

4. Napsauta “OK” ja sulje kaikki ohjauspaneelin valintaikkunat.

Python-tulkkia ladataan

Seuraavaksi sinun on avattava Ohjauspaneeli (Win + R, kirjoita cmd, paina Enter).

Kirjoita ohjauspaneeliin "Python" ja paina Enter. Tämä komento lataa python-tulkin, jossa voit mennä eteenpäin ja kirjoittaa minkä tahansa Python-koodin.

Poistu kirjoittamalla exit() ja painamalla Enter.

Johtopäätös

Kuten näet, Pythonin asentaminen Windowsissa on melko helppoa. Voit asentaa sen helposti ja saada sen toimimaan muutamassa minuutissa. Jos kohtaat ongelmia, ilmoita meille alla olevissa kommenteissa.

Indeksi
  1. Lataa Python
  2. Asenna Python asennusohjelmasta
  3. Järjestelmän PATH-muuttujan asettaminen
  4. Python-tulkkia ladataan
  5. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up