Rajoita akun latausta Windows PC:ssä sen säilyttämiseksi

Haluammeko pidentää Windows-kannettavan akun enimmäiskestoa mahdollisimman paljon? Katsotaanpa, miten se tehdään.

Nykyaikaisten kannettavien tietokoneiden akkuja ei aina tarvitse ladata 100 %:iin: akun maksimilataus nopeuttaa akun huononemista, koska se lisää akun ylijännitteen todennäköisyyttä. Voit välttää tämän ongelman poistamalla akun kannettavasta tietokoneesta, kun sen lataus on 80 %, tai jos meillä on kannettavia tietokoneita, joissa ei ole irrotettavaa akkua, käytä jotakin valmistajan toimittamista työkaluista tai kolmannen osapuolen työkaluista akun latauksen rajoittamiseksi. 80 % (arvo, joka pidentää huomattavasti sen kestoa) tai 90 % (hyvä kompromissi autonomian ja keston välillä).

Seuraavassa oppaassa näytämme siksi kuinka rajoittaa akun latausta Windows 11:ssä ja 10:ssäjoka näyttää, mitä tehdä, jos kannettavan tietokoneen valmistaja hallinnoi suoraan energiajärjestelmää tai mitä tehdä maksun rajoittamiseksi ilmaisilla ladattavilla ohjelmilla.

Valmistajien latausrajoittimet

Ennen kuin lataat akun latausta rajoittavia ohjelmia, on parasta tarkistaa kannettavan tietokoneen valmistajan tarjoamat ohjelmat: näiden joukossa voi olla sovellus tai energiansäästövalikko painikkeella, jolla voit asettaa rajoituksen kannettavan tietokoneen lataukselle.

Joissakin kannettavissa tietokoneissa voimme myös valita säästettävän veloituksen määrän, vaikka useimmissa tapauksissa se on 60-90%. Joissakin muistikirjoissa meidän on päästä BIOS/UEFI-asetuksiin latauksen rajoittimen aktivoimiseksi (kuten esimerkiksi Surfaces- tai HP-laitteissa).

Jos käytämme usein pistorasiaan kytkettyä kannettavaa tietokonetta On aina parasta aktivoida kannettavan tietokoneen ohjelmistossa oleva rajoitin, jotta akkukennojen käyttöikä säilyy. Ilmeisesti tämän rajoittimen ollessa aktiivinen akun autonomia on alhaisempijota tasapainottaa se, että tämä maksutaso on saatavilla pitkään (jopa enemmän kuin perinteiset kaksi vuotta).

Alle olemme koonneet kaikki kannettavien tietokoneiden valmistajien ohjelmistot, jotka voit ladata kannettavaan tietokoneeseen akun latauksen rajoittamiseksi:

Lataamme vain käyttämäämme kannettavaan tietokoneeseen sopivan työkalun: emme voi käyttää tiettyjä työkaluja kaikissa kannettavissa tietokoneissa, koska virtalähdettä hallitsevat ajurit vaihtuvat.

Ohjelmat, jotka rajoittavat kannettavan tietokoneen lataamista

Meidän kannettavassa tietokoneessa ei ole valmistajan ohjelmistoa tai työkalua, joka rajoittaisi latausta tai olemme tehneet niin asenna puhtaat ikkunat (ilman lisäohjelmistoja)? Näissä skenaarioissa voimme rajoittaa akun latausta lataamalla ilmaisen ohjelman, kuten Akun rajoitin.

Battery Limiter -sovelluksella voimme asettaa kaksi kynnystä akun latauksen hallintaan: enimmäislatauskynnyksen ja vähimmäislatauskynnyksen. Kun enimmäislatauskynnykseksi asetetaan 90 %, akku latautuu lähes kokonaan, mutta käytämme käytettävissä olevaa enimmäisarvoa alhaisempaa arvoa suojataksemme sitä kulumiselta. Valitsemalla minimikynnyksen saamme hälytyksen, kun akku laskee alle valitun arvon (esim. 10%).

Toinen ohjelma, jota voimme käyttää rajoittamaan akun latausta Windowsissa, on Akun optimointiladattavissa ilmaiseksi.

Battery Optimizer antaa sinun pidentää akun käyttöikää dramaattisesti rajoittamalla reaaliaikaista latausta ja käyttämällä muita käyttämällemme akulle suunniteltuja optimointeja. Asennuksen jälkeen paina Suorita diagnostiikka tarkistaaksesi akun kunnon ja tehdäksesi kaikki suositellut optimoinnit, jotta saat akun, joka latautuu oikealla määrällä ja kestää jopa kaksi vuotta odotettua käyttöikää pidempään.

Jos sen sijaan tarvitsemme vain ohjelman, joka lähettää a ilmoittaa, kun akku saavuttaa tietyn kynnysarvon voimme ladata Akun hälytys ja analyysisaatavilla ilmaiseksi Microsoft Storesta.

Tämä sovellus on erityisen tehokas, jos meillä on kannettava tietokone, jossa on irrotettava akku, sillä voimme sen avulla asettaa hälytyksen, kun akun varaus on 90%, jotta voimme irrottaa sen kannettavasta ja säilyttää turvallisessa ja kuivassa paikassa . Sisäänrakennetulla akulla varustetuissa kannettavissa tietokoneissa se ei ole erityisen hyödyllinen, paitsi asetettaessa hälytyksiä alhaisille latauskynnyksille (esimerkiksi 20%).

Johtopäätökset

Valmistajien toimittamilla työkaluilla tai kolmansien osapuolien ohjelmilla voimme rajoittaa akun latausta Windows 11:ssä ja 10:ssä, mikä tekee siitä tehokkaan tempun pidempään. Ylläpito a lataustaso noin 90% olemme varmoja, että akku kestää pidempään, emmekä luovu liiallisesta lataustasosta, joka vaarantaisi kannettavan tietokoneen autonomian.

Jos kannettavan tietokoneen akku on irrotettava, on parasta ladata se 80 %:iin ja jos emme käytä sitä, on parasta poistaa se ja säilyttää kuivassa ja hyvin suojatussa paikassa kytkemällä se vasta, kun meillä ei ole pistorasiaa lähellä.

Kannettavien akun käyttöiän optimoimiseksi voimme myös lukea oppaitamme miten kannettavan tietokoneen akku kalibroidaan ja miten Pidennä kannettavan tietokoneen akun käyttöikää.

Indeksi
  1. Valmistajien latausrajoittimet
  2. Ohjelmat, jotka rajoittavat kannettavan tietokoneen lataamista
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up