Rajoita tietokoneen käyttö vain tiettyihin tunteihin ja päiviin

Windows PC:n käytön rajoittaminen lapsiin tai lapsiin perheominaisuuden tai paikallisen tiliasetuksen avulla

Jos lapsemme viettävät liikaa aikaa tietokoneen ääressä tai jostain muusta syystä, haluamme varmistaa, että tietokonetta ei käytetä koko päivän, vaan vain tiettyinä aikoina voimme käyttää käyttöjärjestelmän toimintoja ja lapsilukkoohjelmat aikarajan määrittäminen tietokoneen käytölle: kun käytettävissä oleva aika on kulunut, tietokone estetään eikä sitä voi enää käyttää (ellei järjestelmänvalvojan tili ole suoraan hyväksynyt, joka voi aina avata tietokoneen lukituksen).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kaikki ilmaiset ja tehokkaat menetelmät rajoittaa päivittäisen tietokoneen käyttöajan Windows PC:lle rekisteröityneisiin käyttäjiin. Odotetusti voimme käyttää sekä Windows 10:een että Windows 11:een integroituja lapsilukkotoimintoja sekä ohjelmia, jotka on suunniteltu rajoittamaan tietokoneen käyttöä tiettyinä vuorokaudenaikoina.

Indeksi
  1. Microsoftin perheturvallisuus
  2. Rajoita tietokoneen käyttöä komentokehotteesta
  3. Ohjelmat ja palvelut rajoittavat tietokoneen käyttöä

Microsoftin perheturvallisuus

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssävoimme käyttää Microsoftin perheturvallisuus Järjestelmänä rajoittaa tietokoneen käyttöaikaa määrittämällä perhetili kaikille jäsenille, joilla on pääsy tietokoneeseen.
Microsoft Family Safety toimii Microsoft-tilin kautta ja on ilmainen kaikissa tietokoneissa, joissa on edelleen Microsoftin tukema käyttöjärjestelmä. Aktivoidaksemme sen, meidän on ensin kirjauduttava Windowsiin Microsoft-tilillä: jos olemme käyttäneet paikallista tiliä tähän asti, voimme korjata tämän heti ottamalla meidät polulle Asetukset -> Tilit -> Tietosi ja klikkaamalla Kirjaudu sisään Microsoft-tilillä. Kun olet lisännyt järjestelmänvalvojana toimivan Microsoft-tilin, lisäämme aikarajoitettujen käyttäjien Microsoft-tilit (esimerkiksi lasten tilit) ohjaten meidät polulle Asetukset -> Tilit -> Perhe ja muut käyttäjät ja klikkaamalla Lisää tili osion alla Muut käyttäjät.

Nyt kun tilit ovat valmiit, avataan (vanhemman/järjestelmänvalvojan tililtä) Käynnistä-valikko, haetaan Windowsin suojausjatkamme Perhevaihtoehdot ja painamme kohdetta Näytä perheasetukset; Vaihtoehtoisesti voimme käyttää lapsilukkoasetuksia suoraan osoitteesta virallinen sivusto.

Varmistetaan uudessa näytössä, että lasten Microsoft-tilit ovat läsnä (tai Microsoft-tilejä rajoitetaan), paina kohtaa Käyttöaika tilin alla, jota haluamme rajoittaa, aktivoimme näytön kytkimen aktivoidaksesi ajastimen kaikille laitteille ja käytämme kalenteria ja ehdotettuja aikavälejä rajoittamaan PC:n käyttöä tiettyinä aikoina tai viikonpäivinä.
Tästä eteenpäin määritetty Microsoft-tili ei voi käyttää tietokonetta asetettuina aikoina ja saa ilmoituksen, kun käytettävissä oleva aika on loppumassa. Tätä rajoitusta ei voi ohittaa millään tavalla, koska se on sidottu Microsoft-tiliisi.

Jos haluat lisätietoja tämän lapsilukkojärjestelmän käytöstä, pyydämme sinua lukemaan oppaamme siitä hallita, kuinka lapsesi käyttävät tietokonetta ja Internetiä Windows Family -tileillä.

Rajoita tietokoneen käyttöä komentokehotteesta

Jos sen sijaan käytämme a paikallinen tili Windows 10:ssä tai Windows 11:ssäsiellä Toinen tapa rajoittaa tietyn rekisteröidyn käyttäjän tietokoneen käyttöaikaa. Itse asiassa voimme määrittää tuntivälin, jonka aikana tietokonetta voidaan käyttää tiettyinä päivinä Windows 10 paikallisella tilillämäärittämällä käyttöajastimen suoraan komentokehotteesta.

Jatkamiseksi avaamme Käynnistä-valikon, kirjoita cmd klikataan hiiren oikealla painikkeella Komentokehote ja me valitsemme Suorita järjestelmänvalvojana avataksesi komentokehotteen välittömästi. Tästä eteenpäin kirjoitamme seuraavan komennon:

net user nomeutente /time:giorno, ora

Paikalla käyttäjätunnus kirjoita rekisteröidyn ja rajoitetun paikallisen tilin nimi.
Paikalla päiväilmoita viikonpäivä englannin alkukirjaimilla: K,T,W,T,F,La,Su. Paikalla Nyt kirjoita sen sijaan aikaväli. Alla on kelvollinen esimerkki komennon käytöstä:

net user pomhey /time:M-Sa,5pm-7pm

Tämän komennon avulla käyttäjä voi kirjautua sisään kirjautumisnimellä pomhey käyttää tietokonetta vain 5-7 iltapäivällä, maanantaista lauantaihin. Tämä on toinen esimerkki:

net user pomhey /times:M-F,10:00-22:00;Sa-Su,09:00-23:00

Tämä viimeinen esimerkki kertoo meille, että käyttäjä pomhey voi käyttää tietokonetta maanantaista perjantaihin klo 10-22 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-23. Tämän aikarajan ulkopuolella käyttäjä pomhey et voi käyttää tiliäsi ja jos sinulla ei ole muiden tilien salasanaa, et voi käyttää tietokonettasi.

Jos haluat peruuttaa tämän asetuksen ja palata sallimaan täydet käyttöoikeudet käyttäjälle, sinun on sen sijaan suoritettava tämä komento:

net user pomhey /time:all

Tällä tavalla nimetty käyttäjä pomhey voit palata käyttämään tietokonettasi milloin tahansa.

Ohjelmat ja palvelut rajoittavat tietokoneen käyttöä

PC:n käytön rajoittamiseksi voimme luottaa myös joihinkin sovelluksiin ja palveluihin, jotka on suunniteltu käytettäviksi lapsilukkona tai PC-ohjausjärjestelmänä yritysympäristössä. Ensimmäinen palvelu, johon voimme luottaa rajoittamaan tietokoneen käyttöä, on Qustodio.
Qustodiolla voimme asettaa käyttörajoituksen yksittäisille sovelluksille, verkkoselaimen tai laitteen käytölle, jotta voimme räätälöidä lapsilukkoa lasten iän mukaan (jotka voivat aina pyytää laajennuksia vanhemmat käyttöajoista).

Yritys- tai kotiympäristössä voimme rajoittaa PC:n käyttöaikoja sovelluksella, kuten esim Aika Boss.
Time Boss -sovelluksella voimme asettaa PC:n käyttöajan kaikille tietokoneen tileille ja suojata asetukset salasanalla sekä valvoa kaikkia sisään- ja uloskirjautumisia. Ohjelma on ilmainen, mutta tarjoaa vain perusasetukset; Jos haluamme määrittää kaikki vaihtoehdot parhaiten, voimme ostaa ammattilisenssin.

Toinen kelvollinen lapsilukkojärjestelmä, jonka voimme asentaa tietokoneeseen rajoittaaksemme sen käyttöä tiettyihin aikoihin tai päiviin, on Nortonin perhe.
Norton Familyn avulla voimme rajoittaa tietokoneen käyttöä tiettyinä vuorokaudenaikoina tai tiettyinä viikonpäivinä, mikä estää tehokkaasti tietokoneen käytön, kun lapset ovat poissa työajasta. Tämä lapsilukkojärjestelmä on saatavilla maksutta 30 päivän ajan, jonka jälkeen sen käyttöä varten on ostettava käyttäjälisenssi.

Johtopäätökset

Nykyään on mahdollista rajoittaa tietokoneen käyttöä vain tiettyinä tunteina ja päivinä käyttämällä yksinomaan Microsoft-tiliä, joka tarjoaa järjestelmän tehokas, turvallinen ja erittäin vaikea voittaa vanhempien valvonta. Vaihtoehtoisesti voimme aina luottaa odottamattomaan komentokehotteeseen rajoittaaksemme aikaa, jonka käytämme PC:tä tai jotakin markkinoilla olevista voimassa olevista lapsilukkopalveluista. Kaikkien näiden palveluiden mukana tulee ilmainen kokeiluversio niiden toimivuuden testaamiseksi.

Samasta aiheesta voimme lukea myös oppaamme kuinka estää tai rajoittaa selausaikaa Facebookissa, YouTubessa tai muilla aikaa vievillä sivustoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up