Roskakorikuvakkeen lisääminen Macin työpöydälle

Kauan sitten Macin työpöydällä oli Roskakori-kuvake, mutta lopulta asiat muuttuivat ja Roskakori sai oman paikkansa Macin Dockissa. Siitä lähtien Roskakori on ollut siellä telakassasi, ja siihen pääsee käsiksi viemällä hiiren Dockin päälle, jolloin se tuodaan esiin ja napsauttamalla Roskakori-kuvaketta.

Jos tulet Windowsista tai tulet suoraan OS X:n vanhemmasta versiosta, jonka työpöydällä oli Roskakori-kuvake, tämä on yksi asia, jota kaipaat. Mutta älä huoli; sinulla on nyt tapa lisätä Roskakori-kuvake Macin työpöydälle.

Ilman kolmannen osapuolen sovellusta voit itse asiassa lisätä työpöydällesi Roskakori-kuvakkeen, joka toimii täsmälleen niin kuin sen pitäisi.

Roskakorikuvakkeen lisääminen Macin työpöydälle

Aiot luoda symbolisen linkin, lyhyesti sanottuna symlinkin, Roskakori-sovellukseen työpöydälläsi. Tällä tavalla Roskakori ilmestyy työpöydällesi.

1. Käynnistä Terminal Macissasi.

2. Kun Terminal käynnistyy, kirjoita seuraava komento ja paina Enter. Se luo symlinkin Roskakoriin työpöydällesi.

ln -s ~/.Trash ~/Työpöytä/Roskakori

3. Heti kun painat Enter-näppäintä, työpöydällesi ilmestyy uusi kuvake, jonka nimi on "Roskakori". Se on työpöydälläsi oleva Roskakori-sovellus, ja voit käynnistää sen kaksoisnapsauttamalla sitä. Voit myös vetää ja pudottaa tiedostoja siihen, kuten tekisit Dockissa.

Yksi asia, jonka huomaat työpöydän Roskakori-kuvakkeessa, on se, että se näyttää tavalliselta kansiolta. Tämä johtuu siitä, että sille on oletusarvoisesti määritetty oletuskansiokuvake. Voit kuitenkin muuttaa sen varsinaiseksi Roskakori-kuvakkeeksi lataamalla tämän kaltaisen roskakorikuvakkeen ja vetämällä ja pudottamalla sen nykyisen roskakorikuvakkeen päälle "Hae tiedot" -valintaikkunassa. Se on vain ulkonäköä varten, eikä se häiritse työpöydälläsi olevan Roskakori-kuvakkeen toimintaa.

Nyt kun Roskakori on käytettävissä työpöydälläsi, voit vetää poistettavat tiedostot ja pudottaa ne työpöydän Roskakori-kuvakkeeseen, jolloin ne poistetaan Macistasi. Se on täsmälleen sama roskakori, jonka näet Dockissasi, sillä ainoa ero on, että se on työpöydälläsi.

Jos jostain syystä haluat poistaa kuvakkeen työpöydältäsi, voit tehdä sen vetämällä ja pudottamalla kuvakkeen Dockissa olevaan roskakoriin.

Johtopäätös

Jos olet halunnut Roskakorin näkyvän työpöydälläsi kuten Windows-tietokoneissa, sinulla on nyt tapa tehdä se Macillasi ilman sovelluksia. Vain yksi komento, ja Roskakori lisätään työpöydällesi.

Indeksi
  1. Roskakorikuvakkeen lisääminen Macin työpöydälle
  2. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up