Säästä mustetta ja tulostinpatruunoita

Kaikki tavat tulostaa käyttämällä mahdollisimman vähän mustetta: 9 tapaa säästää tulostinkasetteja

Kun ostamme mustesuihkutulostimen, meidän on arvioitava huolellisesti vaihtokasettien kustannukset: itse asiassa ei ole harvinaista, että kaksi mustekasettia (musta ja värillinen samalta valmistajalta) maksaa yhtä paljon kuin itse tulostin (noin 70-90 euroa). per pari)!

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle parhaat vinkit tulostimen musteen ja patruunoiden säästämiseenjotta alkuperäiset kasetit kestävät pidempään ja voit tulostaa paljon pidempään tehokkuutta ja vähemmän jätettäsäilyttäen kunnollisen tulostuslaadun joka tilanteessa.

1) Käytä mustetta säästävää fonttia

Vaihda oletusfontti Se voi säästää yli 20 % mustetta tulostettaessa 100 arkkia. Maksimaalisen säästön saavuttamiseksi voimme myös käyttää Ecofont on kehittänyt Spranq.

Tässä fontissa on pieniä näkymättömiä reikiä, jotka säästävät mustetta tulostettaessa perinteisiä asiakirjoja (reiät eivät näy paljaalla silmällä, mutta säästävät mustetta).

Käyttää ilmainen versio sinun on ladattava ttf-tiedostoEcofont Vera Sans säännöllisesti. Sivustolla on kuitenkin yksityiskohtaisia ​​ohjeita, jotka ohjaavat vähemmän kokeneita käyttäjiä asennuksen läpi. Windowsissa se on erittäin helppoa ja siirrä vain ladattu ttf-tiedosto kansioon C:/Windows/Fontit tai kaksoisnapsauta sitä.

Toisessa artikkelissa näimme kuinka käyttää a fontti tai parempi fontti säästääksesi rahaa asiakirjojen tulostuksessa.

Jos et tiedä, miten fontteja vaihdetaan, suosittelemme lukemaan oppaamme vaihtaa fontteja Windows 10:ssä ja 11:ssä.

2) Käytä Adoben Save Ink -vaihtoehtoa

Monissa asiakirjojen lukuohjelmissa (esim Adobe Acrobat Reader) voimme hyödyntää musteen säästämiseen omistettua tulostusvaihtoehtoa, joka aktivoidaan ennen asiakirjan tulostamista.

Voit hyödyntää tätä vaihtoehtoa ja säästää mustetta edelleen painamalla CTRL+P Adobe Acrobat Readerissa (kun PDF on avattu tulostettavaksi) ja aktivoi tulostusikkunassa kohteen vieressä oleva valintamerkki Säästä mustetta/väriainetta; useimmissa tapauksissa myös ääni aktivoituu Tulosta harmaasävyinäsopii erinomaisesti värikasetin säästämiseen (varsinkin jos tulostamme paljon valokuvia ja tarvitsemme paljon värejä muihin tarkoituksiin).

Näin tekemämme tulosteemme kuluttavat vähemmän mustetta Adoben kaikissa tuotteissaan toteuttaman fontin ja tulostuksen optimointiprosessin ansiosta.

3) Käytä taloudellista tulostusta (vedostulostus)

Ennen tulostamista voimme säästää paljon mustetta käyttämällä edullista tulostusvaihtoehtoa (tulostaa luonnoksia), enemmän kuin riittävä yksinkertaisten tekstiasiakirjojen tulostamiseen (ilman grafiikkaa ja kuvia).

Aktivoi tämä vaihtoehto avaamalla Käynnistä-valikon, etsimällä Tulostimet ja skanneritavaa tietokoneeseen liitetty tulostin, paina -painiketta Tulostusasetukset ja valitse vaihtoehto Nopea/taloudellinen tulostus tai Tulosta luonnokset (käytettävän tulostimen mallin mukaan).

Vaihtoehtoisesti voimme palata takaisin Tulostusasetuksetpaina välilehteä Paperi/laatu ja aktivoi äänet Luonnos Ja Yksivärinenjotta saavutetaan välittömästi edullisin tulostuslaatu, jota käytettävältä tulostimelta odotetaan.

Tästä aiheesta voimme lukea oppaamme nopea tulostus, jos mustetta on vähän.

4) Poista ylimääräiset painoelementit

Kun Tulostetaan nettisivu sinun on kiinnitettävä huomiota kaikkiin turhiin elementteihin, jotka voivat tuhlata mustetta, kuten grafiikkaan, mainontaan ja sivustokuviin.

Onneksi kaikki nykyaikaiset selaimet mahdollistavat tulostamisen ilman kuvia ja ilman ärsyttäviä elementtejä, käyttämällä lukutilaa pohjaksi sivun tulostamiselle vain tekstinä.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka lue vain verkkosivujen tekstit ja miten poista sivuston kuvat käytöstä Chromessa, Firefoxissa ja Edgessä.

5) Poista tarpeettomat sivut

Toinen mielenkiintoinen ohjelma poista ylimääräiset sivut (kuten ne, joissa on vain yksi lause tai vähän tekstiä) on GreenPrint.

Tämä erinomainen ohjelma analysoi tulostusprosessit ja eliminoi käyttäjän ohjaamana kaikki tarpeettomasti tulostuvat ja ei-toivotut sivut. Lisäksi on mahdollista tulostaa tiedosto muuttamalla se PDF:ksi, mikä ei vaadi mustetta/väriainetta eikä paperia.

Motivoidakseen GreenPrint seuraa kuinka paljon paperia se onnistuu säästämään. Toinen Ohjelma säästää paperia ja tulostaa useita sivuja jokaiselle arkille se on iPrint, josta puhumme toisessa artikkelissa.

6) Pienennä tulostustarkkuutta

Monet nykyaikaiset tulostimet mahdollistavat sen pienennä tulostustarkkuutta: lopputulos on silti hyvä, älä vain mene liian alhaiseksi resoluutiolla (muuten vaarana on, että sivu on haalistunut tai teksti on lukukelvoton).

Voit muuttaa tätä tulostusvaihtoehtoa etsimällä Tulostimet ja skannerit Käynnistä-valikosta paina tietokoneeseen asennettua tulostinta, paina -painiketta Tulostusasetuksetsiirrytään välilehteen Paperi/laatunapsauta painiketta Advance ja heikennämme tulostuslaatua (yleensä se näkyy äänellä Tulosta DPI:llä, DPI max tai PPE laatu).

Joillakin tulostimilla ei ole mahdollista muuttaa tulostustarkkuutta, mutta voimme valita, aktivoimmeko korkeimman DPI-tulostustilan vai emme: tässä tapauksessa vain deaktivoi kohde Tulosta DPI Maxasettamalla sen Vinossa tai Ei.

7) Peruuta toistuvat tulosteet

Kun aloitat tulostamisen, niin voi tapahtua tulostin ei hyväksy komentoa heti: monet kokemattomat ihmiset painavat tässä tapauksessa tulostuspainiketta useita kertoja, koska he ovat vakuuttuneita siitä, että tulostin ei ole ottanut komentoa.

Tulos on sitten saada useita kopioita samasta arkista, koska sama tulostusprosessi käynnistettiin useita kertojajossa on väistämätöntä musteen ja arkkien hukkaa (varsinkin jos lähdemme pois ensimmäisen arkin tulostamisen jälkeen tai jos tulostin on toisessa huoneessa emmekä tiedä kuinka monta arkkia se tulostaa).

Yleisenä sääntönä painamme tulostuspainiketta aina vain kerran ja odotamme vähintään 2 minuuttia ennen virheiden määrittämistä tai uusien arkkien tulostamista, varsinkin jos käytämme sellaista verkkoon kytketty tulostin (Wi-Fi tai Ethernet).

Jos tapahtuu tulostusvirhe, Windows itse ilmoittaa siitä tulostusjonossa; Useimpien tulostusongelmien ratkaisemiseksi suosittelemme lukemaan oppaamme jos tulostin ei tulosta, mitä tehdä.
8) Sammuta tulostin, jos se ei ole käytössä

Tulostimen sammuttaminen, kun sitä ei käytetä, säästää pitkällä aikavälillä paljon mustetta. Itse asiassa monet tulostimet suorittavat puhdistusjaksoja tulostuksen lopussa tai säännöllisin väliajoin, jaksoja, joita voidaan "rajoittaa" sammuttamalla tulostin tulostusprosessin lopussa.

Ilmeisesti annamme vähintään yhden automaattisen puhdistusjakson tapahtua kuukaudessa, jotta vältytään kuivilta kasetteilta tai tukkeutuneilta tulostussuuttimista, kuten yllä olevasta oppaasta näkyy. kuinka puhdistaa tulostinpäät.

9) Käytä yhteensopivaa tai regeneroitua mustetta

Kun otetaan huomioon alkuperäisten patruunoiden korkeat kustannukset, sitä kannattaa käyttää yhteensopivat kasetit ja mustetta, jos tulostamme muutaman sivun kuukaudessa: yhteensopivien kasettien hinta on usein alle puolet alkuperäisistä ja tulostuslaadusta, varsinkin jos on he valitsevat yhteensopivan musteen suuret jälleenmyyjäton kuitenkin edelleen erittäin korkea.

Tästä aiheesta kehotamme sinua lukemaan oppaamme aiheesta kuinka vaihtaa tulostinkasetit ei-alkuperäisiin yhteensopiviin.

Johtopäätökset

Yllä olevien lukujen temppujen avulla pystymme siihen Säästä mustetta ja tulostinpatruunoita useimmissa tilanteissa taloustavaroita tai pienissä toimistoissa.

Meidän ei välttämättä tarvitse noudattaa kaikkia kuvattuja menetelmiä: taloudellisen fontin käyttäminen ja Adoben musteensäästövaihtoehtojen tai tulostimen asetusten yhdistäminen ovat enemmän kuin riittäviä merkittävien säästöjen saavuttamiseksi (jopa 50 % kokonaismusteesta) ilman, että tulostuslaatu kärsii liikaa. .

Tulostimissa voimme lukea oppaitamme tarkista tulostimen musteen taso ee päälle kuinka ostaa tarpeisiimme sopiva tulostin.

Indeksi
  1. 1) Käytä mustetta säästävää fonttia
  2. 2) Käytä Adoben Save Ink -vaihtoehtoa
  3. 3) Käytä taloudellista tulostusta (vedostulostus)
  4. 4) Poista ylimääräiset painoelementit
  5. 5) Poista tarpeettomat sivut
  6. 6) Pienennä tulostustarkkuutta
  7. 7) Peruuta toistuvat tulosteet
  8. 9) Käytä yhteensopivaa tai regeneroitua mustetta
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up