Saatat joutua eheyttämään kiintolevyn, mutta tiedätkö, mitä se tarkoittaa?

Yksi vanhoista tavoista korjata hidas tietokone on eheyttää kiintolevy. Tämä on tarpeeksi helppo tehdä - suorita vain eheytysapuohjelma ja odota, että sen työ on valmis. Oletko koskaan miettinyt, mitä eheytys tarkalleen tarkoittaa? Se voi tuntua monimutkaiselta nimeltään, mutta se on itse asiassa melko yksinkertainen.

Indeksi

  Kuinka tallentaa tietoja kiintolevyille

  Luultavasti tiedät, että sinun on eheytettävä kiintolevy, mutta tiedätkö mitä eheyttää? Ja mitä tapahtuu, kun eheytetään asema? Katsotaanpa se.

  Yksi tapa ymmärtää, kuinka levy on pirstoutunut, on kuvitella mies, joka vastaa raporttien arkistoinnista erilaisiin arkistoihin. Aina kun sinun, tämän toimiston työntekijän, on toimitettava tai kirjoitettava raportti, teet sen hänen välityksellä. Vaikka hän on ahkera, tämän miehen organisointitapa on hyvin outo.

  Hyppää

  Jos sinulle annetaan raportti, siirryt laatikoista A kohtaan L tyhjään paikkaan raportin asettamiseksi. Jos hän löytää paikan, hän laittaa raportin. Muuten hän asettaa sen viimeiseksi. Kun raportti poistetaan, sen jättämä tyhjyys pysyy siellä. Luokittelija ei yritä "kiertää" raportteja kuilun poistamiseksi: se jättää aukon sellaisenaan.

  Esimerkiksi: Jos täytät kaikki lokerot A: sta F: hen ja poistat sitten 100 sivun raportin C: stä, 100 sivun tila pysyy C. tyhjää tilaa varten. Löydät 100 sivun tyhjästä C: stä, jonka täytät juuri saamallasi raportilla.

  Ongelma

  Toistaiseksi niin hyvä, eikö? Kuvittele kuitenkin, jos jätämme reiän laatikkoon ja mies saisi ilmoituksen, joka on suurempi kuin reiän koko. Kuvittele yllä olevassa esimerkissä, saiko mies 200 sivun raportin 100 sivun raportin sijaan. Tässä tapauksessa yrittää täyttää 100 sivun aukko C: ssä raportti jaetaan kahteen osaan. Se laittaa 100 sivua C: seen, sitten loput 100 sivua loppuun, olettaen, että tyhjiä kohtia ei ole enää. Tämä tarkoittaa, että suhde on nyt "pirstoutunut" kahteen puolikkaaseen.

  Tarvitaan vain useita pieniä suhteita, jotka poistetaan pitkällä aikavälillä, ja olet todellisissa vaikeuksissa. Jonkin ajan kuluttua, jos pyydät häntä lähettämään 250 sivun raportin, saatat löytää 50 sivun tyhjän kaapista B, sitten 25 sivun tyhjän kaappista C, sitten toisen 25 sivun tyhjän F: stä, tyhjän 100 sivun. sivuaukko G: ssä ja 50 sivuaukko K. Täytä kaikki välilyönnit jakamalla 250 sivua niiden väliin. Tämä tarkoittaa sitä, että kun pyydät häntä poimimaan raportin, hänen on käytävä läpi kabinetit B, C, F, G ja Kin saadakseen kaikki aikaa vievät raportin osat. Mikä sotku!

  Luultavasti tiedät, että sinun on eheytettävä kiintolevy, mutta tiedätkö mitä eheyttää? Ja mitä tapahtuu, kun eheytetään asema? Katsotaanpa se.

  Mitä eheytys tekee?

  Rakettitieteilijän ei tarvitse selvittää, että ihmisen täytyy viettää aikaa viikon lopussa lajittelemaan raportit peräkkäisessä järjestyksessä. Sekoittamalla sivut päähakemistojärjestelmään ja ulos siitä voit järjestää kaapit siten, että jokaisella raportilla on kaikki sivut yhdessä oikeassa järjestyksessä. Tällä tavalla, kun tilaat raportin, sinun ei tarvitse avata enemmän hajallaan olevia laatikoita saadaksesi sen, mikä säästää aikaa.

  Tietysti kiintolevylläsi ei ole pientä miestä, joka kerää tietojasi. "Mies" tässä esimerkissä on kiintolevyn lukupää. Jos tallennat suuren määrän tietoa (kuten 1 Gt: n ohjelmistoasennuksen), kiintolevy pirstaloi sen kiintolevyllä oleviin tiloihin. Kun siirryt lataamaan ohjelmistoa, kiintolevyn pään siirtyminen aseman hajanaisissa osissa vie kauan aikaa lukemaan kaikki tiedot. Eheyttimen avulla kiintolevy sekoittaa ja järjestää tiedot aseman ympärille siten, että kaikki tietokoneen tiedot ovat peräkkäisessä järjestyksessä. Tämä tarkoittaa, että pään ei tarvitse liikkua niin paljon lukemaan tietoja ja että latausprosessi kiihtyy.

  Entä puolijohdeasemat?

  Luultavasti tiedät, että sinun on eheytettävä kiintolevy, mutta tiedätkö mitä eheyttää? Ja mitä tapahtuu, kun eheytetään asema? Katsotaanpa se.

  Tarkkailevat lukijat saattavat huomata, että tämä ei koske puolijohdeasemia. SSD-asemat eivät käytä pyöriviä levyjä; He käyttävät flash-muistia aivan kuten USB-asema. Koska levyä ei ole, ei ole mitään syytä eheyttää sitä. Totuus?

  Konsensus oli, että SSD-levyillä ei ollut levysoitinta, joten niitä ei tarvinnut eheyttää. Paitsi että, SSD: n eheyttäminen kuluttaa sitä tarpeettomasti, mikä lyhentää sen kestoa. Tietenkin, PC Worldin Jon L.Jacobi eheytti SSD: nsä ja pani merkille, että ... he eivät tehneet mitään merkittävää .

  Sinun ei kuitenkaan pitäisi olla täysin levyn eheyttämistä vastaan. Windows suorittaa oman SSD-eheytyksensä kerran kuukaudessa, mutta se ei ole saman tyyppistä eheytystä kuin kiintolevyllä. Windows tietää täydellisesti, että levysi on SSD-levy, joten se vaatii erityistoimia varmistaakseen, että se pysyy terveenä ja toimii mahdollisimman kauan. Voit lukea Microsoftin väitteen SSD-eheytyksestä Tässä . Lyhyesti sanottuna, älä käytä kolmansien osapuolten eheytyksiä SSD-asemissa, mutta anna Windowsin suorittaa niitä ylläpito.

  Johtopäätös

  Levyn eheytys on tunnettu tapa tehdä tietokoneesta nopeampi. Se ei kuitenkaan ole itsestään selvää, mitä se todella tekee. Toivomme, että ymmärrät nyt, mikä on eheytys, miksi se tehdään ja missä olet SSD: n kanssa.

  Oletko koskaan nähnyt suurta suorituskyvyn parannusta defragin jälkeen? Jaa tarinasi alla.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up