Saved Kuinka tarkastella tallennettuja Wi-Fi-salasanoja Windows 10: ssä

Haluatko yhdistää älypuhelimesi Wi-Fi-verkkoon, mutta unohdit Wi-Fi-verkon salasanasi? Haluatko nähdä sen Wi-Fi-verkon salasanan, johon Windows 10 -tietokoneesi on tällä hetkellä yhdistetty, jotta voit yhdistää myös muita laitteita? Tässä oppaassa näemme kuinka löytää tallennettu Wi-Fi-salasana Windows 10: ssä.

Langattoman verkon salasanan löytäminen oli melko helppoa Windows 7: ssä. Jouduttiin napsauttamaan langattoman verkon kuvaketta ruudussa, napsauttamaan hiiren kakkospainikkeella langattoman verkon nimeä, valitsemalla Ominaisuudet ja valitsemalla sitten Näytä merkit -ruutu nähdäksesi Wi-Fi-yhteyden Salasana.

Vaikka näet langattoman verkon salasanan myös Windows 10: ssä, menettely ei ole sama. Itse asiassa Wi-Fi-salasanan näkyminen Windows 10: ssä vaatii vielä muutaman napsautuksen.

Tallennetun Wi-Fi-salasanan löytäminen Windows 10: ssä on periaatteessa kaksi tapaa. Ensimmäinen tapa on käyttää Verkko- ja jakamiskeskusta ja toinen tapa on Komentokehote.

Katso Wi-Fi-salasana Windows 10: ssä noudattamalla seuraavia ohjeita.

Menetelmä 1/2

Indeksi

  Wi-Fi-salasanan tarkasteleminen Verkko- ja jakamiskeskuksessa

  Vaihe 1: Oikealla painikkeella Napsauta langattoman verkon kuvaketta ilmaisinalueella ja valitse sitten Avaa verkko- ja jakamiskeskus.

  MERKINTÄ: Jos langattoman yhteyden kuvake ei näy ilmaisinalueella, katso korjaustamme puuttuvan langattoman verkon / verkkokuvakkeen korjaamiseen Windows 10 -oppaasta.

  Voit myös kirjoittaa ncpa.cpl Käynnistä -valikon hakukenttään tai Suorita -komentolaatikkoon ja avaa Verkko- ja jakamiskeskus painamalla Enter -näppäintä.

  Vaihe 2: Kun Verkko- ja jakamiskeskus -ikkuna on auki, napsauta vasemmassa ruudussa olevaa linkkiä Muuta adapterin asetuksia .

  Vaihe 3: Kaksoisnapsauta Wi-Fi-kuvaketta nähdäksesi Wi-Fi Status -valintaikkunan.

  Vaihe 4: Napsauta painiketta Langattomat ominaisuudet . Tämä avaa langattoman verkon ominaisuudet.

  Vaihe 5: Napsauta välilehteä Turvallisuus vaihtaa siihen. Napsauta lopuksi Näytä hahmot nähdäksesi Wi-Fi-salasanasi. Se siitä!

  Huomaa, että et voi vaihtaa WiFi -salasanaa tällä menetelmällä.

  Menetelmä 2 tai d 2

  Wi-Fi-salasanan tarkasteleminen komentoriviltä

  Vaihe 1: Avaa komentokehote kirjoittamalla CMD Käynnistä -valikosta tai tehtäväpalkin hakukentästä ja paina sitten Enter -näppäintä. Sinun ei tarvitse avata komentoriviä järjestelmänvalvojana.

  Vaihe 2: Kirjoita komentokehoteikkunaan seuraava komento ja paina Enter -näppäintä.

  netsh wlan näytä profiilit

  Yllä oleva komento näyttää kaikki tietokoneeseen tallennetut langattoman verkon profiilit. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, Windows 10 -tietokoneeseeni on tallennettu viisi Wi-Fi-profiilia.

  Vaihe 3: Kirjoita sitten seuraava komento nähdäksesi Wi-Fi-salasanan.

  netsh wlan näytä profiilit WiFiprofilename key = poista

  Korvaa yllä olevassa komennossa WiFiprofilenimi todellisen Wi-Fi-verkkoprofiilin nimellä.

  Jos esimerkiksi Wi-Fi-verkon nimi (SSID) on Office, kirjoita seuraava komento:

  netsh wlan näytä profiilit Toimistoavain = poista

  Salasana näkyy avainsanan vieressä alla olevan kuvan mukaisesti.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up