SCP vs SFTP: Mitä sinun pitäisi käyttää tiedostonsiirtoon?

Suojattu kopiointiprotokolla (SCP) ja Suojattu tiedostojen siirtoprotokolla (SFTP) ovat vaihtoehtoja tiedostojen siirtoprotokollalle (FTP), mikä on hyödyllistä suunnittelemattomille paikallisille tiedostonsiirroille. Kaikki kolme voivat auttaa sinua siirtämään tiedostoja paikasta toiseen Ethernet-yhteyden kautta. FTP lähettää tiedot kuitenkin tekstimuodossa, kun taas kaksi muuta käyttävät Secure Shell (SSH) -protokollaa viestintään.

Indeksi

  Mitä ovat SCP ja SFTP?

  Suojattu kopiointiprotokolla (SCP)

  Tämä on ei-interaktiivinen tiedostonsiirto, joka käyttää vain komentotulkkia ja etäkomentoa tiedostojen turvalliseen siirtämiseen kahden tietokoneen välillä. Tämä on suojattu versio vanhasta RCP: stä ja FTP käyttää SSH-protokollaa todennukseen, mutta komentorivillä on samanlainen syntaksit. Vaikka SCP luottaa vahvasti SFTP-apuohjelmaan, SCP on yleensä sopivampi vaihtoehto käytettäessä komentosarjoja automaattisten tiedostojen siirtojen määrittämiseen.

  Pohjimmiltaan se kirjoittaa tiedostotavuja SSH-tunneliin ja antaa SSH: n hoitaa monimutkaisemmat prosessit, kuten eheys ja pakkaus.

  SCP: tä voidaan käyttää myös jokerimerkinnöissä, kun siirretään useita tiedostoja valittujen kriteerien perusteella. Näitä jokerimerkkejä voidaan käyttää myös tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

  Se kopioi myös tiedostoja tietokoneiden välillä (paikalliset ja etäyhteydet) tai yhden etäisännän ja toisen välillä.

  Liittyvät Siirrä tiedostoja turvallisesti SCP: llä Linuxissa

  Suojattu tiedostojen siirtoprotokolla (SFTP)

  Toisin kuin SCP, joka ei ole interaktiivinen, SFTP on interaktiivinen tiedostojen siirtoprotokolla tai -ohjelma, joka suorittaa kaikki toiminnot salatulla SSH-kuljetuksella.

  Se käyttää erilaisia ​​toimintoja, kuten todennusta tai julkisen avaimen pakkaamista, yhteyden muodostamiseen ja kirjautumiseen tiettyyn isäntään ja siirtymiseen interaktiiviseen komentotilaan.

  SFTP voi viitata sekä yksinkertaiseen tiedostojen siirtoprotokollaan että SSH-tiedostojen siirtoprotokollaan. Jälkimmäinen on suunniteltu käytettäväksi SSH: n kanssa turvallisissa tiedostonsiirroissa, kun taas Simple File Transfer Protocol on kevyt versio FTP: stä, joka on hylätty TFTP: n hyväksi. Se toimii TCP-portissa 115.

  Sitä käytetään myös tiedostojen automaattiseen noutoon, jos käytetään ei-interaktiivista todennustapaa; muuten se noutaa ne onnistuneen interaktiivisen todennuksen jälkeen.

  Vaikka se toimii monien protokollien kanssa, SFTP käyttää usein SSH: tä turvalliseen todennukseen.

  merkintä: SFTP ei ole FTP SSH: n kautta, vaan uusi protokolla.

  Liittyvät Kuinka käyttää SFTP: tä tiedostojen siirtämiseen Linux-palvelimille / Linux-palvelimilta

  Erot SCP: n ja SFTP: n välillä

  Kahden tiedostonsiirto-ohjelman välillä on joitain yhtäläisyyksiä, kuten TCP-portin 22 käyttö ja SSH: ssä suorittaminen, mikä tekee niistä saman turvallisuuden kannalta.

  Molemmat tarjoavat ominaisuuksia, kuten liikkuvan datan salaus ja julkisen avaimen todennus, ja molemmat protokollat ​​tukevat suuria tiedostosiirtoja, koska niillä ei ole kokorajoitusta.

  Tärkeimmät erot SCP: n ja SFTP: n välillä voidaan nähdä niiden spesifikaatioissa ja toiminnoissa.

  Toiminnallisuus

  SCP siirtää tietoja sieppausta vastaan, kun taas SFTP suorittaa tiedostojen käytön, siirtämisen ja hallinnan.

  Joten vaikka SCP on parhaiten suunniteltu kertaluonteisiin tiedostojen siirtoihin kahden verkon tietokoneen välillä tai etänä Internetin kautta, SFTP tekee tämän ja käsittelee myös nämä tiedot.

  Toiminnot

  SCP ei voi suorittaa joitain toimintoja, kuten etähakemistojen luettelointia tai tiedostojen poistamista; se voi siirtää vain tiedostoja. SFTP puolestaan ​​tekee kaiken, mukaan lukien tiedostojen poistaminen ja hakemistoluettelot.

  SFTP tarjoaa GUI-komponentin etähallintaa varten ja on enemmän kuin etäkäytön tiedostojärjestelmä, mutta SCP ei ole.

  Tiedostonsiirtonopeus

  SCP vahvistaa, että vastaanotetut paketit ovat nopeampia kuin SFTP, jonka on tunnistettava jokainen pieni paketti. Tämä pätee erityisesti korkean viiveen verkoissa.

  SCP: n toinen etu on, että se käyttää tehokkaampaa algoritmia tiedostojen siirtoon.

  Jatka keskeytettyä tiedostonsiirtoa

  SCP ei tue tätä ominaisuutta, mutta SFTP tukee sitä komentoriviasiakkaan kautta.

  Komentorivit

  SCP ei ole interaktiivinen eikä voi lukea komentosarjoja, joten kaikki on kirjoitettava komentoriveille. SFTP on toisaalta interaktiivinen, joten se voi lukea komentoja tiedostoista.

  Mitä sinun pitäisi käyttää tiedostojen siirtoon: SCP tai SFTP?

  Vaikka heillä on omat yhtäläisyydet ja erot, ei ole oikeudenmukaista sanoa, että toinen on parempi kuin toinen. Molemmilla siirtotiedostoilla on SSH-tyyppiset suojausominaisuudet. Valitsemasi apuohjelma perustuu siihen, mikä parhaiten vastaa ympäristösi vaatimuksia: nopeus, toimivuus ja turvallisuus.

  Kuvahyvitykset: SSH, Jama00

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up