SD-korttien alustaminen macOS:ssä

Mitä tulee SD-korttien alustamiseen macOS:ssä, käytettävissäsi on useita vaihtoehtoja: Levytyökalu, pääte tai jopa kolmannen osapuolen sovellus. Jos yrität valita oikean tiedostojärjestelmän ja asetukset, kuten tarvitset yhteensopivuutta Windows PC:n kanssa tai valmistelet SD-korttia hävitettäväksi, meillä on sinun. Seuraa, kun erittelemme eri menetelmiä SD-korttien alustamiseen macOS:ssä.

Tiedoksi: haluatko alustaa USB-aseman? Tämä opas näyttää, kuinka se tehdään Macilla ja PC:llä.

Levytyökalun kautta

Disk Utility on macOS:n sisäänrakennettu levynhallintatyökalu. Se on käyttäjäystävällinen ja hyvä paikka aloittaa.

Liitä SD-kortti Maciin. Avata FinderNavigoida johonkin Sovellukset -> Apuohjelmatja auki Levytyökalu.

Etsi ja valitse SD-kortti Levytyökalun vasemmasta reunasta.

Kun olet valinnut SD-kortin, napsauta Poista -painiketta.

Valitse haluamasi muoto. Suosittelemme ExFATia, koska se on yhteensopiva lähes kaikkien käyttöjärjestelmien ja laitteiden kanssa, mukaan lukien älytelevisiot. Kun olet valinnut haluamasi muodon, napsauta Poista painiketta uudelleen.

Kun muoto on valmis, napsauta Tehty.

Hyvä tietää: on monia väärennettyjä SD-kortteja. Jopa alustuksen jälkeen SD-kortilla ei ehkä näytä olevan niin paljon tilaa kuin se ilmoittaa. Jos epäilet, että SD-korttisi on väärennös, tarvitset ilmaisia ​​työkaluja SD-kortin nopeuden ja kapasiteetin tarkistamiseen.

terminaalin kautta

Niille, jotka pitävät komentoriviliitännöistä, Terminal tarjoaa tavan alustaa SD-kortit tarkasti.

Liitä SD-kortti Maciin. Avata Pääte (Sovellukset -> Apuohjelmat -> Pääte).

Kirjoita diskutil list ja paina Enter nähdäksesi luettelon kaikista Maciin liitetyistä asemista. Tunnista SD-korttisi sen nimen ja koon perusteella ja merkitse sitten tunnus, jonka pitäisi näyttää suunnilleen tältä: /dev/diskX. Numero "levyn" jälkeen muuttuu jokaisen levyn kohdalla.

Alusta SD-kortti käyttämällä seuraavaa komentoa, mutta korvaa diskX levytunnuksellasi:

diskutil eraseDisk TIEDOSTOJÄRJESTELMÄKORTIN NIMI /dev/diskX

Käytä FILESYSTEM:lle ExFAT yhteensopivuus Windowsin tai JHFS+ vain Macille. paina Enter

Muista, että tämä menetelmä vaatii varovaisuutta. Jos alustat vahingossa väärän levyn, se voi johtaa tietojen menetykseen.

Hyvä tietää: Jos alustat vahingossa väärän SD-kortin tai SD-kortillasi näyttää olevan ongelmia, jotka tekevät tietojen lukemisen mahdottomaksi, kannattaa kokeilla joitain SD-korttien korjaus- ja palautustemppujamme. Toivottavasti he säästävät tietosi pysyvältä katoamiselta!

kolmannen osapuolen ohjelmiston kautta

Useat kolmannen osapuolen ohjelmistoratkaisut tarjoavat kattavampia muotoiluvaihtoehtoja. Suosittu valinta on SD Card Formatter, SD Associationin kehittämä ilmainen työkalu.

ladata SD-kortin alustajaja asenna se Mac-tietokoneellesi. Liitä SD-kortti Maciin. Avata SD-kortin alustajaja valitse SD-korttisi avattavasta valikosta. Valitse haluamasi muotoiluvaihtoehto ja napsauta Muoto.

Ohjelmisto on suoraviivainen ja tarjoaa nopean tavan alustaa SD-kortit varmistaen samalla, että ne ovat virallisten SD-korttimäärittelyjen mukaisia. Toisin sanoen, jos jokin ei lue tai kirjoita SD-kortille virallisen apuohjelman käytön jälkeen, lukijassa tai kortissa on todennäköisesti jotain vikaa.

Vinkkejä ja temppuja

Jos et pysty alustamaan SD-korttia, se voi olla kirjoitussuojattu. Tarkista, onko kortissa fyysinen kytkin, joka estää tietojen kirjoittamisen tai poistamisen. Jos tämä ei auta, kortti voi olla viallinen tai väärennetty.

Jos macOS ei tunnista SD-korttiasi, yritä kytkeä se toiseen porttiin tai käytä toista kortinlukijaa. Jos se ei vieläkään toimi, kortti voi vaurioitua.

Kun valmistelet SD-korttia hävitettäväksi, käytä Turvallinen tyhjennys vaihtoehto Levytyökalussa. Tämä korvaa kortin nollilla, mikä varmistaa, että tietoja ei voida helposti palauttaa. Vaihtoehtoisesti fyysinen tuhoaminen on turvallisin hävitystapa. Löydät Turvallinen tyhjennys liukusäädin alla Suojausasetukset -painiketta Levytyökalun muotoilu valintaikkuna.

Jos aiot päivittää Macisi, tutustu MacBook Pron ja MacBook Airin vertailuun.

Kuvan lähde: Poista roiskeet. Kaikki kuvakaappaukset Sydney Butler.

Indeksi
  1. Levytyökalun kautta
  2. terminaalin kautta
  3. kolmannen osapuolen ohjelmiston kautta
  4. Vinkkejä ja temppuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up