Selaa ja vertaa sovelluksia helposti selaimessasi

Joka viikko selailen Apple iTunes Storesta uusia iPhone- ja iPad-sovelluksia. Selailen myös Mac App Storesta uusia ohjelmistoja. Joistakin sovelluksista, kuten OmniFocusista, tulee pysyvä osa päivittäistä sovelluskokoelmaani. Mutta yleensä laitteilleni asentamani sovellukset poistetaan muutaman ensimmäisen viikon aikana, jotkut samana päivänä. Joten palaan selaamaan sitä yhtä sovellusta, jota huomaan ihmetteleväni, kuinka pärjään ilman.

Ja ongelma piilee siinä, että selaaminen on vähemmän käyttäjäystävällistä jokaisen iOS-päivityksen myötä. Oletetaan, että etsit esimerkiksi hotellisovelluksia. Jos kirjoitat "hotellit" iTunesin hakupalkkiin iOS 6:ssa, tulokset tulevat näkyviin yksi kerrallaan. Vaikka voit selata tulosluetteloa pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle, hakutermi suosituimpien sovellusten luettelo ei näy yhdellä näytöllä, kuten iOS 5:ssä. Pidin siitä, että pystyin skannaamaan nopeasti useita sovelluksia sekä vastaava hinta ja arvosana kerralla.

Tästä syystä pidän sen sijaan sovellusten selaamisesta MacBookissani. Selaimen ohella useiden sovellusten vertaileminen kerralla on helppoa.

Huomautus: Haluaisin lisätä, että käytän OS X Mountain Lionia; En ole varma, toimiiko seuraava vihje aiemmissa OS X -versioissa.

Jatkamalla samaa esimerkkiä, hotellien etsiminen iTunesilla Macissa tuo yli 100 tulosta. Toki voit verrata muutamia sovelluksia valitsemalla yksi kerrallaan ja palaamalla tulosnäyttöön, mutta tässä on helpompi tapa.

Vedä sovelluskuvake haluamaasi selaimeen. Tässä esimerkissä käytän Chromea, mutta mikä tahansa selain käy. Näyttö täyttää sovelluksen tiedot suoraan iTunes Storesta. Saat saman asian vetämällä sovelluksia Mac App Storesta.

Jos haluat verrata useita kerralla, vedä jokainen sovellus telakan selainkuvakkeeseen, jolloin sovelluksen tiedot näkyvät yksittäisillä välilehdillä.

Selaimen avulla voit vaihtaa sovellusten välillä ja helpottaa valintaprosessia. Voit valita sopivan "Näytä iTunesissa" -painikkeen sovellukselle, jonka päätät käyttää.

Voit myös selata tai etsiä sovelluksia Macillasi avaamatta iTunesia. Kirjoita Googlen avulla seuraava hakutermi: "keywords site:itunes.apple.com".

Maakoodin lisääminen hakutermiisi auttaisi myös rajoittamaan tulokset käytettävissäsi oleviin sovelluksiin. Joten jos etsit lenkkeilysovelluksia ja asut Yhdysvalloissa, kirjoita "lenkkisivusto:itunes.apple.com/us".

Jos käytät Mac-hakusovelluksia, kuten Alfred tai LaunchBar, voit lisätä mukautetun haun iTunes Storeen käyttämällä seuraavaa termiä:

http://www.google.com/search?q={query}%20site:itunes.apple.com/us/

Nämä vinkit eivät ole kaikille - ei ole mitään väärää selata sovelluksia yksi kerrallaan ja etsiä iTunes-käyttöliittymän avulla. Mutta jos haluat enemmän joustavuutta vertaaessasi sinua kiinnostavia sovelluksia, tee se selaimella.

Indeksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up