Selvitä, onko valokuva väärennös vai photoshopattu

Ilmaisia ​​työkaluja, joiden avulla voit selvittää, onko valokuva väärennetty, ja sitä on muokattu kuvankäsittelyohjelmilla, kuten Photoshopilla

Kun sanomalehdissä, aikakauslehdissä ja verkkosivuilla ja ennen kaikkea mainoksissa näet kuvia täydellisistä tytöistä, joilla on erittäin sileä iho, valkoiset hampaat, kimaltelevat silmät ja kierteleviä piirteitä, ihmettelee, onko kuva aito vai jos sitä on muokattu ohjelmilla, kuten Photoshop.

Yhä useammat sosiaalisiin verkostoihin tai verkkoon lähetetyt valokuvat on käsitelty mahdollisimman vähän esim. Photoshopin kaltaisilla ohjelmilla, koska täydellisen ulkonäön näyttäminen on nykyään käytännössä mantra. Jos haluamme tunnistaa, onko valokuva väärennetty ja sitä on muokattu käytä vain yhtä seuraavan oppaan työkaluista tunnistaa välittömästi tietokoneella retusoidut valokuvat hyvällä onnistumisprosentilla.

PhotoForensics

Ensimmäinen työkalu, jonka avulla voimme löytää Photoshopilla retusoidut valokuvat, on PhotoForensicsilmainen verkkopalvelu.
Tämä sivusto käyttää kehittynyttä Error Level Analysis (ELA) -algoritmia määrittääkseen onko kuva aito vai tuleeko se tietokoneretusoinnilla.

FotoForensicsin avulla voit ladata valokuvan tietokoneeltasi ja antaa tulokseksi kuvan analyysin selvittääksesi, onko kuvaa jälkikäsitelty vai ei. Sivusto tukee .png- ja .jpg-kuvamuotoja ja mahdollistaa myös kuvien analysoinnin verkossa ilman, että niitä tarvitsee ladata: itse asiassa riittää, että annat linkin sille Internet-sivulle, jolla ne sijaitsevat. analyysi.

Kun olet ladannut kuvan tai lisännyt valokuvalinkin, paina -painiketta Lataa kuva ja odotamme analyysiä, jota voidaan tutkia annettujen ohjeiden mukaan. Mutta miten sivusto toimii? Jokainen kuvan uudelleenkoodaus heikentää kuvan laatua; jos kuva on täysin todellinen eikä sitä ole koskaan muokattu, virhetaso on sama jokaiselle valokuvapikselille. Jos kuvaa muokataan, jokaisella muokatulla alueella tulee olla suurempi virhepotentiaali kuin muussa kuvassa, ja analysaattori korostaa tämän.

jpeg snoop

Toinen tehokas työkalu Photoshopilla muokattujen valokuvien etsimiseen on jpeg snooppieni ilmainen ladattava ohjelma Windowsille.
Avaamalla tämän ohjelman ja lataamalla valokuvan tai kuvan JPG-muodossa on mahdollista saada koko sarja erittäin teknistä tietoa, jota on vaikea tulkita, jos emme ole digitaalisen valokuvauksen asiantuntijoita.

Sovelluksen näyttämien monien parametrien joukosta löydämme myös tämän oppaan tarkoitusta palvelevan kohteen: Arviointi, joka esittää arvon luokissa valokuvien muutosten todennäköisyyden perusteella. Ohjelman näyttämät luokat ovat:

  • Luokka 1 - Kuvaa käsitellään/muokattu: Valokuvaa on muokattu ohjelmilla, kuten Photoshop.
  • Luokka 2 - Kuvaa käsitellään/muokataan suurella todennäköisyydellä: valokuvaa on luultavasti retusoitu tietyillä ohjelmilla.
  • Luokka 3 - Kuvan todennäköisyys on suuri: kuva on todennäköisesti alkuperäisessä versiossa ilman muutoksia.
  • Luokka 4 – Epävarma, onko käsitelty vai alkuperäinen: ohjelmaan kuuluva järjestelmä ei pysty ymmärtämään, onko valokuva alkuperäinen vai muokattu.

Jos saamme kuvan analysoinnissa luokan 1 tai luokan 2, meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet löytää itsemme Photoshopilla retusoidun väärennetyn valokuvan edessä.; jos sen sijaan saamme luokan 3, valokuvaa ei ole muokattu ohjelmilla (tai se on muokattu niin hyvin, että se ei pääse sovelluksen analyysijärjestelmään). Jos saamme luokan 4, emme koskaan tiedä, onko valokuva retusoitu vai ei, koska järjestelmä ei pysty havaitsemaan tehtyjen muutosten tyyppiä tai onko valokuva alkuperäinen vai ei.

TinEye

Jos tähän mennessä nähdyt työkalut eivät ole johtaneet tuloksiin, voimme viimeisenä keinona yrittää ladata luultavasti retusoidun valokuvan esim. TinEyejoka on suunniteltu löytämään kaikkien verkossa olevien kuvien alkuperä.
Kun sivusto on auki, lataa muokattu valokuva (näkyvä tietokoneellamme) painamalla Lataa tai lisää linkki valokuvaan suoraan sivun keskellä olevaan tekstikenttään.

Pienellä onnella on mahdollista löytää alkuperäinen valokuva (tai pikemminkin ensimmäinen sivusto, joka julkaisi lataamamme kuvan) ja selvittää, onko sitä tällä välin retusoitu vertaamalla suoraan hallussamme olevaa valokuvaa valokuvan löysi TinEye.

Tämä sivusto on yksi parhaista löytää samanlaisia ​​kuvia ja samankaltaisia ​​kuvia.

Johtopäätökset

Sen selvittäminen, onko valokuva retusoitu vai ei, vaatii asiantuntevaa silmää, ja todennäköisesti vain ammattivalokuvaaja pystyy antamaan sinulle vastaukset joihinkin aivan täydellisiin ja virheettömiin kuviin. Kuka haluaa pitää hauskaa löydä retusoidut valokuvat voit yrittää käyttää kahta sivustoa tai yllä näkyvää JPG-kuva-analyysityökalua, jotta ymmärrät itse, onko valokuva retusoitu Photoshopilla vai onko se alkuperäisessä versiossa.

Ne, jotka haluavat muokata kuviaan suoraan verkossa ilman ohjelmia, voivat kokeilla oppaassamme näkyviä sivustoja osoitteessa Photoshop online ja vastaavat ilmaiset sovellukset valokuvien retusointiin.

Indeksi
  1. PhotoForensics
  2. jpeg snoop
  3. TinEye
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up