Siirrä Chromen ja Firefoxin välimuisti RAM-muistiin ja selaa nopeammin

Voit siirtää selainten, kuten Firefoxin tai Chromen, välimuistin RAM-muistiin nopeuttaaksesi sivustojen lataamista

Siirrä verkkoselaimen välimuisti se voi olla erittäin hyödyllinen toiminto selaimen nopeuden lisäämiseksi, koska voimme hyödyntää osaa RAM-muistista ikään kuin se olisi järjestelmälevy ja siirtää välimuistin siihen, jolloin saadaan erittäin korkea suorituskyky verrattuna SSD-levyihin ja myös nopeaan NVMe:hen. . Temppu perustuu RAM-levy toisin sanoen RAM-muistin osan muuntamisesta virtuaaliseksi levytilaksi.

Seuraavassa oppaassa näytämme, kuinka luodaan tehokas RAM-levy (RAM-muistissa oleva virtuaalilevy) tietokoneeseen ja miten Siirrä selaimen välimuisti nopeasti RAM-levylle, mikä lisää merkittävästi selainten nopeutta. Jotta voisimme käyttää tätä temppua, meillä on oltava vähintään 16 Gt RAM-muistia asennettuna tietokoneeseen, jotta voimme varata 2 Gt RAM-levylle.

Luo RAMDisk

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä tehdäksemme verkkoselaimista mahdollisimman nopeita Windowsissa, on luoda a RAMDisk, eli virtuaalilevy, joka sijaitsee RAM:n sisällä. Tätä tarkoitusta varten voimme käyttää ilmaista ohjelmaa AMD Radeon RAM-levyyksi parhaista ilmaisista työkaluista tähän tarkoitukseen.
Tällä ohjelmalla voimme luoda lennossa virtuaalilevyn käytettäväksi RAMDiskinä. Kun sovellus on ladattu, käynnistä se, syötä muistin määrä, jonka haluamme varata levylle (suosittelemme 2048 Mt), valitse levylle nimi ja kirjain, joka on helppo tunnistaa ja paina alas Käynnistä RAMDisk.

Nyt meillä on virtuaalinen tila, johon voit tallentaa selaimen välimuistin, jotta se nopeutuu maksimissaan. Tilan luomisen jälkeen suosittelemme luomaan uudelle virtuaalilevylle kansion selaintiedostoille, esimerkiksi kutsumalla sitä kätköjota käytetään oppaan seuraavan osan viitteenä.

Jos haluat kokeilla muita ohjelmia RAMD-levyjen luomiseksi lennossa, suosittelemme lukemaan oppaamme Luo RAMDisk tiedostojen ja ohjelmien käynnistämiseksi nopeasta muistista.

Kuinka siirtää selaimen välimuistia

RAMDiskin luomisen jälkeen tarvitsemme toisen ohjelman, joka helpottaa selaimen välimuistin siirtämistä ilman, että joudumme hulluksi tuhansien kansioiden ja komentojen sekaan. Luokkansa paras ohjelma on SoftPerfect Cache Relocatorsovellus, joka on saatavana ilman asennusta (kannettava).
Työkalu näyttää välittömästi järjestelmään asennettujen selainten välimuistin sijainnin; siirtää niitä painamalla -näppäintä liikkua selaimen vieressä, jota käytämme sillä hetkellä PC:llä ja osoita välimuisti kansioon kätkö luotu RAMDisk-virtuaalilevyn sisällä.

Nyt meidän tarvitsee vain avata selain ja aloittaa selaaminen: huomaamme heti suuremman nopeuden latautuessamme sivut, erityisesti ne, joilla olemme jo käyneet, koska välimuistin sisältö on tallennettu suoraan RAM-muistiin (mitä muistamme, että se on paljon nopeampi SSD tai uusi NVMe).

Kuinka siirtää välimuistia manuaalisesti

Jos emme halua käyttää yllä näkyvää kätevää ohjelmaa välimuistin siirtämiseen, voimme edetä manuaalisesti seuraavissa kappaleissa kuvattujen vaiheiden mukaisesti.

Välimuistin siirtäminen Firefoxissa kirjoita osoitepalkkiin about:confignapsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa ja valitse Uusi -> merkkijono. Nimiruutuun kirjoitamme browser.cache.disk.parent_directory arvoksi on kirjoitettava uusi polku, joka voi olla esimerkiksi E:\BrowserCache (jossa E voisi olla toinen kirjain) ja paina Okei. Jos arvo on jo olemassa, muuta sitä antamalla arvoksi uusi kansio. Näin Firefox luo automaattisesti kansion, johon se tallentaa väliaikaiset tiedostot, evästeet ja kaiken selausvälimuistin.

Siirrä Internet-välimuisti Google Chromessa se on kuitenkin vaikeampaa. on parempi luoda symbolisia linkkejä, jotta ei tarvitse mennä hulluksi ohjelman asetuksiin. Jatkamiseksi välilehtien välillä vaihtaminen on nopeampaa ja verkkosivujen latausajat lyhenevät.

Saat lisätietoja lukemalla oppaitamme kuinka asentaa uusi RAM ja päivittää PC-levy Ja kuinka tyhjentää välimuisti kromista, firefoxista ja edgestä.

Indeksi
  1. Luo RAMDisk
  2. Kuinka siirtää selaimen välimuistia
  3. Kuinka siirtää välimuistia manuaalisesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up