Sivutiedoston koon ja sijainnin muuttaminen Windowsissa

Ajoittain näet Internetin suositteleman korjauksen, joka pyytää sinua muuttamaan sivutiedoston tai pagefile.sys-tiedoston sijaintia ja/tai kokoa Windows-tietokoneellasi. Sivutiedosto on osa järjestelmäsi virtuaalimuistia, jota Windows käyttää päivittäisten tehtävien käytettävissä olevan muistin laajentamiseen. Jos tiedät, miksi sinua pyydetään tekemään se, muuta sivutiedoston kokoa ja sijaintia Windowsissa tämän oppaan avulla.

Kärki: lue eteenpäin saadaksesi lisätietoja "sivuvirheen sivuttamattomalla alueella" -virheen korjaamisesta Windowsissa

Muuta sivutiedoston kokoa Windowsissa

Kun Windowsin fyysinen muisti (RAM) on vähissä, se käyttää pagefile.sys järjestelmätiedosto ja tyhjentää kaikki vähiten käytetyt muistibitit kyseiseen tiedostoon. Järjestelmä voi tyhjentää fyysisen RAM-muistin lisätehtäviä varten. Windows hallitsee automaattisesti sivutiedoston kokoa oletuksena, joten tee muutoksia vain, jos se on ehdottoman välttämätöntä. Windows varaa yleensä noin 1/8 kokonaisRAM-muistista tai 4 Gt (kumpi on suurempi) kiintolevyltä sivutiedostoa varten.

Muuta sivutiedoston kokoa noudattamalla alla olevia ohjeita:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows-painiketta, valitse Järjestelmäsitten Järjestelmän lisäasetukset.

Alla Esitys in Pitkälle kehittynyt välilehti, napsauta asetukset.

Alla Virtuaalinen muisti in Pitkälle kehittynyt välilehti, napsauta Muuttaa. Poista valinta Hallitse automaattisesti kaikkien asemien sivutustiedoston kokoa in Virtuaalinen muisti -ikkunassa, valitse sivutustiedoston asema ja napsauta vieressä olevaa valintanappia Mittatilauskoko. Syötä Alkukoko ja Suurin koko arvot sivutiedostollesi ja napsauta OK tallentaaksesi muutokset.

On parasta käynnistää järjestelmä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Lisäksi, jos kohtaat korkean muistin käytön virheitä Windowsissa, yritä lisätä virtuaalimuistia entisestään, vaikka tämä ei välttämättä korjaa ongelmaa kokonaan.

Kärki: Tarvitsetko lisää tilaa? Opi siivoamaan ja vapauttamaan tilaa Windowsissa C ajaa.

Muuta sivutiedoston sijaintia Windowsissa

Muuta sivutiedoston sijaintia noudattamalla yllä olevia ohjeita, kunnes Virtuaalinen muisti ikkuna avautuu ja poista sitten valinta ruudusta Hallitse automaattisesti kaikkien asemien sivutustiedoston kokoa. Valitse oletussivutustiedostoasema ja napsauta vieressä olevaa valintanappia Ei sivutustiedostoaja napsauta Aseta poistaaksesi sivutustiedoston tehokkaasti käytöstä valitsemassasi asemassa.

Valitse asema, johon haluat tallentaa sivutustiedoston, ja napsauta sitten vieressä olevaa valintanappia Järjestelmän hallittu kokoja napsauta Aseta ottaaksesi muutokset käyttöön. Klikkaus OK ja sulje kaikki ikkunat.

Käynnistä järjestelmä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Hallitse sivutiedostoa Windowsissa

Sivutiedoston koon ja sijainnin muuttaminen on melko helppoa riippumatta siitä, kumpaa Windows-versiota käytät, ja se on erityisen hyödyllinen virtuaalimuistiin liittyvien virheiden ratkaisemisessa. Tästä huolimatta sinun tulee muuttaa sivutustiedoston asetuksia vain, jos olet 100 prosenttia varma, miksi teet sen. Muussa tapauksessa on parasta antaa Windowsin hallita sivutiedostoa automaattisesti. Opi myös mitä tehdä, jos Windows Käynnistä-valikon haku ei toimi.

Kaikki kuvat ja kuvakaappaukset on kirjoittanut Tanveer Singh.

Indeksi
  1. Muuta sivutiedoston kokoa Windowsissa
  2. Muuta sivutiedoston sijaintia Windowsissa
  3. Hallitse sivutiedostoa Windowsissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up