Sovellusten poistaminen Windowsin "Avaa sovelluksella" -luettelosta

Windows 10:ssä tiedoston napsauttaminen hiiren kakkospainikkeella antaa "avaa sovelluksella" -vaihtoehdon, jonka avulla voit valita, mitä sovellusta käytetään valitun tiedoston avaamiseen. Valitettavasti joskus se antaa mahdollisuuden avata tiedostoja sovelluksilla, jotka eivät sovellu tiedostoon. Vaikka tämä ei ole vakava ongelma, se voi olla hieman ärsyttävää.

Aina on tietysti mahdollisuus valita, mitkä sovellukset avaavat tietyt tiedostotyypit oletuksena. Jos kuitenkin haluat poistaa jotkin sovellukset kokonaan avoimesta luettelosta, tähän on olemassa kiertotapa. Tämä artikkeli näyttää, kuinka voit poistaa tällaiset sovellukset luettelosta.

Lue myös: Kuinka korjata "Avaa sovelluksella", joka ei toimi Windows 10: ssä

Sovellusten poistaminen "avaa sovelluksella" -luettelosta

Windows 10:ssä on kaksi tapaa tehdä tämä. Ensimmäinen on muokata "avaa sovelluksella" -luetteloa rekisterieditorissa ja toinen on käyttää kolmannen osapuolen ohjelmistoja.

Rekisterieditorin käyttäminen

Varoituksena en yleensä peukalaisi rekisterieditoria, ellen ole täysin varma, että tiedän mitä teen. On parasta varmuuskopioida rekisteri ennen kuin jatkat. Jos haluat käyttää rekisterieditorimenetelmää, noudata alla olevia ohjeita.

1. Kirjoita Käynnistä-valikkoon regedit, napsauta rekisterieditorin valikkoa ja vahvista näkyviin tuleva UAC-kehote.

2. Selaa tai kopioi ja liitä seuraava polku rekisterieditorin osoiteriville ja paina Enter.

Tietokone\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\

Tästä sijainnista löydät kaikki Windows 10 -tietokoneellesi saatavilla olevat tiedostopäätteet.

3. Napsauta "Open With" -luettelon muokkaamiseen tarvitsemasi laajennusta ja valitse sitten "OpenWithList" -kansio. Tämä näyttää oikeanpuoleisessa ruudussa kaikki sovellukset, joilla se voidaan avata.

4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa oikeanpuoleisen ruudun sovellusta ja valitse "Poista". Vahvistaa.

Sinun on käytävä läpi tämä prosessi kaikille tiedostotyypeille, jotka avautuvat luettelolla, jota haluat muuttaa.

Kolmannen osapuolen ohjelmistojen käyttäminen

Tätä varten lataa ja suorita OpenWithView. Sitä ei tarvitse asentaa, mutta se on suoritettava järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Tämä ilmaisohjelma on helpoin tapa muokata "avaa sovelluksella" -luetteloasi.

Kun suoritat ohjelman, se näyttää kaikki ohjelmat "Open with" -luettelossa.

Voit poistaa ohjelman luettelosta napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella haluttua ohjelmaa ja valitsemalla Poista valitut kohteet käytöstä. Tämä poistaa ohjelman "avaa ohjelmalla" -luettelosta.

Tämän Nirosoftin ilmaisohjelman käyttäminen on erityisen hyödyllistä, jos sinulla on sovelluksia, jotka ovat täynnä "Avaa sovelluksella" -luetteloa, ja haluat leikata luetteloa hyvin nopeasti.

Johtopäätös

Nämä kaksi tapaa auttavat sinua poistamaan sovelluksia "Avaa sovelluksella" -luettelosta. Nirosoft-ilmaisohjelman käyttö voi olla nopea tapa leikata luetteloa. Paitsi että se on nopea tapa, se on myös turvallisempi tapa. Voit kumota virheet paljon helpommin OpenWithView-sovelluksella kuin Windowsin rekisterieditorissa tehdyt virheet.

Indeksi
  1. Sovellusten poistaminen "avaa sovelluksella" -luettelosta
    1. Rekisterieditorin käyttäminen
    2. Kolmannen osapuolen ohjelmistojen käyttäminen
  2. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up