Staattisen IP-osoitteen asettaminen Windowsissa

Dynaaminen IP-osoite on suositeltu määritys useimmille Windows PC -käyttäjille. Staattinen IP-osoite vaaditaan kuitenkin, kun tietokone tarjoaa palvelun muille tietokoneille. Tämä opetusohjelma opastaa sinua määrittämään nopeasti staattisen IP-osoitteen tietokoneellesi.

Hyvä tietää: katso kuinka löydät verkkotulostimen IP-osoitteen.

Miksi tarvitset staattisen IP-osoitteen

Staattisesta IP-osoitteesta voi olla hyötyä useissa tapauksissa, kuten:

 • Isännöinti: jos isännöit verkkosivustoa, dynaamisen IP-osoitteen käyttö voi olla vaivalloista. On parasta, että sinulla on staattinen IP-osoite, jotta reitittimen asetuksia ei tarvitse muuttaa manuaalisesti aina, kun tietokone saa uuden IP-osoitteen.
 • Tiedosto palvelin: onko tietokoneesi määritetty FTP- vai web-palvelimeksi? On erittäin suositeltavaa käyttää staattista IP-osoitetta, koska muut voivat helposti käyttää laitettasi tiedostojen lataamiseksi.
 • Etäyhteys: jos aiot käyttää Windows-tietokonettasi etänä, staattinen IP-osoite voi tarjota nopeamman ja luotettavamman käytön. Sitä vastoin dynaamiset IP-osoitteet muuttuvat jatkuvasti ja voivat aiheuttaa vaikeuksia yhteyden muodostamisessa etälaitteisiin.

1. Aseta staattinen IP-osoite asetusten avulla

Sinun ei tarvitse olla ammattikäyttäjä asettaaksesi staattisen IP-osoitteen, sillä voit tehdä sen helposti Windows-tietokoneesi Asetukset-sovelluksella.

 1. Napsauta Käynnistä-valikkoa ja käynnistä Asetukset-sovellus.
 1. Napsauta vasemmassa ruudussa "Verkko ja Internet". Napsauta "Ominaisuudet" Wi-Fi-verkkosi vieressä oikealla.
 1. Vieritä alas ja napsauta "Muokkaa" -painiketta "IP-määrityksen" vieressä.
 1. Napsauta "Muokkaa verkon IP-asetuksia" -valintaikkunassa olevaa pudotusvalikkoa ja valitse "Manuaalinen".
 1. Valitse IPv4- tai IPv6-muoto asettaaksesi staattisen IP-osoitteen. Tässä esimerkissä valitsemme IPv4:n.
 1. Täytä kaikki vaaditut tiedot, kuten IP-osoite, aliverkon peite ja yhdyskäytävä, ja napsauta "Tallenna".
 1. Kun annat IP-osoitetta, varmista, että se on yksityinen IP-osoite, jota voidaan käyttää koti- ja muissa yksityisissä verkoissa. Mukaan Internet Assigned Numbers Authority (IANA)yksityisille verkoille varatut osoitteet ovat seuraavat:
 • Luokka A: 10.0.0.0 - 10.255.255.255
 • Luokka B: 172.16.0.0 - 172.31.255.255
 • Luokka C: 192.168.0.0 - 192.168.255.255
 1. Kaikissa yksityisissä verkoissa, joissa on käytettävä IP-osoitteita sisäisesti, on sallittua käyttää mitä tahansa osoitetta määritetyillä alueilla. Nämä osoitteet ovat yksilöllisiä vain tietyssä yksityisessä verkossa.
 2. Tyypillisesti verkot, joissa on huomattava määrä isäntiä, käyttävät luokan A osoitteita, kun taas keskikokoiset ja suuret verkot valitsevat luokan B ja pienet lähiverkot käyttävät luokkaa C.
 1. Jos haluat täyttää Aliverkon peite- ja Yhdyskäytäväkentät, varmista, että käytät samoja arvoja, jotka on tällä hetkellä määritetty reitittimellesi. Löydät nämä arvot käynnistämällä komentokehotteen, kirjoittamalla seuraavan komennon ja painamalla Enter-näppäintä. Muista myös “DNS-palvelinten” osoite, koska tarvitset sitä myöhemmin.

Kärki: opi hallitsemaan ja ohjaamaan langattomia verkkoja komentokehotteen kautta.

2. Käytä komentokehotetta

Voit myös määrittää staattisen IP-osoitteen komentokehotteesta, jos haluat käyttää komentoriviä.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja napsauta "Suorita" vaihtoehtoluettelosta.
 1. Kirjoita ruutuun cmd.exe ja käynnistä komentopääte järjestelmänvalvojatilassa painamalla Ctrl + Shift + Enter.
 1. Aseta staattinen IP-osoite käyttämällä seuraavaa komentoa ja paina Enter. Varmista, että korvaat "X" verkkosovittimen nimellä sekä [IP address], [Subnet Mask]ja [Default Gateway], jokaisessa on oma osoitteesi. Arvot vastaavat aliverkon peitteitä ja oletusyhdyskäytäviä, jotka määritit ipconfigin-komennolla edellisessä osassa.
netsh-liittymän IP-osoitteen nimi = "X" staattinen [IP address] [Subnet Mask] [Default Gateway]

Huomautus: löytääksesi verkkosovittimen nimen, siirry kohtaan Ohjauspaneeli -> Verkko ja Internet -> Verkko- ja jakamiskeskus ja kirjoita nimi muistiin Yhteydet-kohdan viereen.

 1. Aseta DNS-palvelimen osoite käyttämällä seuraavaa komentoa ja paina Enter. Korvaa "X" verkkosovittimen nimellä ja [DNS server address] sen verkon DNS-palvelimen osoitteella, jonka löysit aiemmin ipconfig-ohjelmalla.
netsh interface ip set dns name= "X" staattinen [DNS server address]

 1. Et näe onnistumisviestiä, mutta voit suorittaa ipconfig-komennon uudelleen tarkistaaksesi uuden kokoonpanon.

Kärki: tarvitsetko reitittimesi IP-osoitteen? Opi löytämään se.

3. PowerShellin käyttäminen

Vaihtoehtoisesti voit käyttää PowerShell-työkalua asettaaksesi staattisen IP-osoitteen Windows-tietokoneellesi.

 1. Paina Win + X näppäimistölläsi ja napsauta valikosta Pääte (Järjestelmänvalvoja) käynnistääksesi PowerShell.
 1. Nähdäksesi nykyisen verkkokokoonpanosi tiedot, kirjoita seuraava komento ja paina Enter. Kirjoita näyttöön tulevista tuloksista seuraavien kenttien arvot: InterfaceIndex, IPv4Address, IPv4DefaultGateway ja DNSServer.
 1. Kirjoita seuraava komento asettaaksesi staattisen IP-osoitteen ja paina Enter. Ennen kuin suoritat komennon, älä unohda lisätä InterfaceIndex-, IPAddress- ja DefaultGateway-arvoja. Mitä tulee PrefixLengthiin, useimmissa tapauksissa sen pitäisi olla "24". Parametri määrittää paikallisen aliverkon koon tai aliverkon peitteen. Esimerkiksi aliverkon peitteen, kuten "255.255.255.0", etuliitepituus on 24 bittiä, kun taas aliverkon peitteen "255.255.0.0" etuliitepituus on 16 bittiä.
Uusi-NetIPAddress -InterfaceIndex [value] -IP-osoite [address] -PrefixLength 24 -DefaultGateway [address]

 1. Aseta DNS-palvelimen osoite käyttämällä seuraavaa komentoa ja paina Enter. Muista lisätä InterfaceIndex- ja ServerAddresses (DNSServer) -arvot.
Set-DnsClientServerAddress -InterfaceIndex [value] -Palvelinosoitteet [address]

Kärki: ei voi käynnistää PowerShellia? Kokeile näitä korjauksia.

Staattinen IP on joskus kätevä

Yritykset käyttävät staattisia osoitteita enemmän kuin kotiverkkoja. Staattisen IP-osoitteen käyttö on täysin turvallista, sillä virheet, kuten "IP-osoitteesi on väliaikaisesti estetty", tapahtuvat useimmiten dynaamisten IP-osoitteiden kanssa. Lisäksi staattisen IP-osoitteen asettaminen ei ole monimutkaista, jos noudatat tässä opetusohjelmassa esitettyjä ohjeita. Tutustu viestiimme Wi-Fi-ongelmien vianmääritykseen, jos sinulla on ongelmia Internet-yhteyden kanssa.

Indeksi
 1. Miksi tarvitset staattisen IP-osoitteen
 2. 1. Aseta staattinen IP-osoite asetusten avulla
 3. 2. Käytä komentokehotetta
 4. 3. PowerShellin käyttäminen
 5. Staattinen IP on joskus kätevä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up