Suojaa Google Driven, Onedriven ja Dropboxin tiedostot salasanoilla ja salauksella

Tapoja suojata ja salata verkossa Dropboxiin, Google Driveen tai Onedrive pilveen tallennettuja tiedostoja salasanalla

Olemme toistuvasti korostaneet pilvipalvelujen hyödyllisyysjoiden avulla voit säilyttää kopiot kansioista ja tiedostoista niin, että ne ovat saatavilla Internetissä ja samalla myös muilla omistamillamme laitteilla.

Yksi ongelmista, joita voi syntyä, kun puhutaan "pilvisovelluksista", on verkkoon kopioitujen tietojen turvallisuus: Pilveen kopioidut henkilökohtaiset tiedostot pidetään päällä yrityksen palvelimia pörssiin listatuille osakkeille tai yhtiöille, jotka voivat milloin tahansa päästä käsiksi tietoihin tai tiedostojen luonteeseen valvoakseen tai selvittääkseen, onko palvelimillaan tehty rikoksia.

Siksi tarve voi syntyä suojata ne tiedot niin että eivät vain ole piilotettu eikä näy verkossa ilman lupaa, mutta joihin tiedostoa isännöivät yritykset eivät välttämättä pääse käsiksi, jotta voimme säilyttää pilvessä säilytettävien tiedostojen yksityisyyden.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle muutamia yksinkertaisia ​​temppuja hakemiseen suojaa pilveen ladatut tiedostotkäyttämällä salaustasoa, joka tekee tiedostoista hyökkäämättömiä ja vain ne, joilla on pääsysalasana, voivat nähdä.

Salaa pilvitiedostot VeraCryptillä

Ensimmäinen tehokas tapa suojata pilvipalveluihin ladattuja tiedostoja on ohjelman käyttö VeraCryptkäytännössä haavoittumaton millekään hyökkäykselle tai pääsyyritykselle.
Tällä ohjelmalla voimme luoda salattuja virtuaalilevyjä, joissa säilytetään arvokkaimmat tiedostomme, suojaten ne salasanalla ja sotilastason salaustasolla.

Kun piilotettavat tiedostot on ladattu, irrota virtuaalilevy sovelluksesta ja kopioi tiedosto salattu tiedosto (VeraCryptin luoma virtuaalitilan hallintaan) suosikkipilvipalvelussasi. Tästä eteenpäin riittää, että asennat VeraCryptin kaikkiin tietokoneihimme ja lataat salatun tiedoston sisään virtuaalisen levyn luomiseksi uudelleen ja siten henkilökohtaisten tiedostojen käyttämiseksi.

Salaa pilvitiedostot 7-Zipillä

Vaihtoehtona VeraCryptille voimme käyttää myös salattuja pakattuja tiedostoja, joita voidaan hallita ilmaisella ohjelmalla, esim. 7-vetoketju.
Ohjelman asennuksen jälkeen voimme luoda salatun pakatun tiedoston avaamalla 7-Zip, jonka tiedostonhallinta vie meidät kansioon, jossa salattavat tiedostot ovat, painamalla yläreunasta lisätä ja valitse formaatiksi 7z.

Kirjoita samassa luontiikkunassa kelvollinen salasana Salaus-osion kenttiin, valitse kohta Se myös salaa tiedostonimet ja paina lopuksi Okei aloittaaksesi pakkausprosessin. Työn lopussa meillä on pakattu tiedosto 7z-muodossa salatulla pääsyllä, joka on valmis tallennettavaksi turvallisesti pilveen (poissa uteliailta silmiltä).

Saman salatun tiedoston voi avata ja tarkastella muissa tietokoneissa, asenna vain a pakatun tiedostonhallinta yhteensopiva 7z:n kanssa (mukaan lukien sama 7-Zip, joka näkyy yllä).

Salaa pilvitiedostot BoxCryptorilla

Turvapalvelu soitti BoxCryptor sen sijaan se palvelee salaa Internetiin tallennetut tiedostot Dropboxissa, Google Drivessa, Onedrivessa, Boxissa.
BoxCryptor on ohjelma, joka on asennettava tietokoneellesi Windows, Mac ja Linux pystyy havaitsemaan tietokoneelle asennetut pilvipalvelut ja salaamaan jokaisen tiedostojen ja kansioiden latauksen, mikä tekee tiedostojen tallentamisesta pilveen paljon turvallisempaa.

Ohjelma luo myös virtuaalilevyn jonka järjestelmässä sinun on määritettävä kirjain (Windowsissa se näkyy tietokoneessani). Seuraavassa vaiheessa sinun on annettava sellainen Salasana joita käytetään tietojen salaamiseen ja salauksen purkamiseen.
Lopuksi, napsauta ok, asennus on valmis.

Tiedostojen suojaaminen BoxCryptorilla on hyvin yksinkertaista: meidän tarvitsee vain siirtää tiedostoja tai kansioita jonka haluat salata ja piilottaa BoxCryptor-levyn sisällä sijaitsee tietokoneessani (ei kansiossa). Kuten näet, jos käytät Windowsia, BoxCryptor näkyy myös levynä tietokoneellasi ja siellä suojaus tapahtuu. Tämä virtuaalinen tila myös kopioidaan valitussa pilvipalvelussa.

BoxCryptorista on ilmainen ja maksullinen versio; ilmaisella tilillä voimme luoda 2 Gt:n tilan, joka on enemmän kuin tarpeeksi piilottamaan koko synkronoitua arkistoa, vaan vain tärkeimmät tiedostot.

Salaa pilvitiedostot Personal Vaultilla

Windows 11:n tai Windows 10:n käyttäjät voivat hyötyä OneDriven ylimääräisestä suojaustasosta ottamalla ominaisuuden käyttöön Henkilökohtainen holvisalattu ja suojattu tila, jossa on erittäin vahva todennusjärjestelmä.
Jos haluat käyttää tätä varastoa, avaa OneDrive-kansio File Explorer -sovelluksesta ja paina pikanäppäintä Henkilökohtainen holvijatkamme Kun olet ja noudatamme ohjeita soveltaaksemme lisäturvaa pilvitilaan.

Personal Vaultin avulla voimme käyttää a suojattu todennusmenetelmä, kuten sormenjälki, kasvot, PIN-koodi tai lähetetty koodi (sähköpostilla tai tekstiviestillä) tilan avaamiseksi ja sen käyttämiseksi henkilökohtaisten tiedostojen piilottamiseen. Tila lukitaan ja estetään 20 minuutin käyttämättömyyden jälkeen, eikä kukaan, edes Microsoft itse, voi avata sitä, ellet tiedä pääsysalasanaa tai jos jokin vahvoista todennusmenetelmistä on aktivoitu alkuvaiheessa.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka suojaa OneDriveen ladatut tiedostot.

Johtopäätökset

Ne, jotka olemme nähneet edellä, ovat luultavasti parhaita menetelmiä suojaa nettiin tallennetut tiedostot missä tahansa pilvipalvelussa. Vain heidän kanssaan voimme olla varmoja siitä, että pilveen ladattuja tiedostoja ei voi nähdä, avata tai muokata muiden tai pilvivastaavien itse.

Ja jos emme halua käyttää mitään kolmannen osapuolen pilvipalvelua, voimme luoda oman henkilökohtaisen ja salatun pilvipalvelimen kotona, kuten ohjeista näkyy. Luo rajoittamaton ja ilmainen henkilökohtainen pilvipalvelin tietokoneellesi ja siitä miten muuta tietokoneesi rajoittamattomaksi "pilvi"-tiedostopalvelimeksi.

Indeksi
  1. Salaa pilvitiedostot VeraCryptillä
  2. Salaa pilvitiedostot 7-Zipillä
  3. Salaa pilvitiedostot BoxCryptorilla
  4. Salaa pilvitiedostot Personal Vaultilla
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up