Suorita kuvien taika ImageMagickilla

Tiedätkö sen vai et, on todennäköistä, että olet käyttänyt ImageMagickia aikaisemmin, ainakin jos olet Linux-käyttäjä. Se on kuvaprosessori monien grafiikkasovellusten takana ja hyvästä syystä. Tällä työkalulla voit suorittaa kymmeniä yleisiä kuvankäsittelyjä ja muunnoksia komentoriviltä tai komentosarjassa / sovelluksessa. ImageMagick voi muuntaa, muuttaa, piirtää, koristella, animoida ja sommitella kuvia. Sitä voidaan käyttää komentoriviltä nopeaan tarpeeseen tai integroida monimutkaisempaan ohjelmistopakettiin. Tämä opas kattaa joitain ImageMagickin "maagisempia" ominaisuuksia ja tarjoaa esimerkkejä siitä, miten sitä käytetään päivittäisten tehtävien ratkaisemiseen.

Huomautus convert: convert-komennon nimeä käytetään tässä oppaassa useita kertoja. Se on yksi monista komennoista ImageMagick-toimintojen käyttämiseen, ei vain muuntamiseen tyyppien välillä. Se, että suoritamme komennon muuntosanalla, ei välttämättä tarkoita, että muunnamme yhdestä kuvamuodosta toiseen.

Indeksi

  Hanki ImageMagick

  Se on esiasennettu moniin Linux-järjestelmiin, joten sinun ei tarvitse huolehtia asennuksesta ollenkaan. Helppo tapa saada selville on avata komentorivi ja kirjoittaa

  which convert

  Jos saat tuloksen kuten / usr / bin / convert, olet valmis ja voit siirtyä seuraavaan osaan. Jos ei, sen pitäisi olla saatavilla jakelusi tavallisissa arkistoissa. Debianin ja Ubuntun käyttäjät saattavat saada sen

  sudo apt-get install imagemagick

  Muunna peruskuvatyypit

  ImageMagick on ihanteellinen kuvien muuntamiseen. Esimerkiksi JPG: n muuntaminen PNG: ksi on niin yksinkertaista kuin:

  muuntaa myPicture.jpg myPicture.png

  On tärkeää huomata, että convert-komento suorittaa toiminnot tiedoston COPY-tiedostolla. Muunna -toiminnon käyttäminen ei korvaa tai korvaa alkuperäistä kuvaa.

  Yksinkertaiset muunnokset

  Kun muunnat kuvaa, voit lisätä valinnaisia ​​lippuja perusmuunnosten suorittamiseen, kuten kiertämiseen, koon muuttamiseen ja rajaamiseen. Kuten edellä mainittiin, voisimme käyttää convert-komentoa, mutta se ei tarkoita sitä, että meidän pitäisi valita toinen tulostustyyppi.

  Suorita kuvien taika ImageMagickilla

  Globbing / jokerit / erä Ba

  Globbing on yleinen termi jokerimerkkien (kuten "*") käyttämiselle tiedostoryhmän edustamiseksi. ImageMagick tukee komentorivin huijaamista, joten voit suorittaa toimintoja tiedostoryhmälle jokerimerkkien avulla. Esimerkiksi muuntaa kaikki JPG-tiedostot hakemistosta PNG: hen, voit käyttää jotain tällaista

  convertir *.jpg imagen.png

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

  joka loisi uusia PNG-tiedostoja, nimeltään image-0.png, image-1.png, image-2.png jne.

  Luo animoituja GIF-tiedostoja

  ImageMagickin älykäs komentoanalyysi tarkoittaa, että voit määrittää, mitä todennäköisesti haluat tehdä määrittelemäsi syötetyypin perusteella. Yllä olevassa esimerkissä käytimme muunna muunnos * .jpg tiedostoksi image.png ja loimme erillisen kopion jokaisesta JPG-tiedostosta. Entä jos korvataan ".png" sanalla ".gif"? Vastaus ei ole enää GIF-tiedostoja, se on animoitu GIF, joka koostuu JPG-tiedostoista.

  convertir *.jpg mianimado.gif

  Tekstitehosteet

  ImageMagickin avulla voit jopa renderoida grafiikkaa tekstistä komentorivillä. Tässä esimerkissä määritetään taustaväri, tekstin väri, kirjasin, koko ja renderöitävä teksti. Tässä tapauksessa määritän manuaalisesti TTF-fontin polun.

  convert -background lightblue -fill yellow -font /usr/share/fonts/truetype/thai/Purisa.ttf -pointsize 72 label:ImageMagick rendertext.png

  >.

  Suorita kuvien taika ImageMagickilla

  Merkinnät / vesileima

  Joskus voi olla tarpeen lisätä tekstiä tai logoa / grafiikkaa olemassa olevaan kuvaan. Tätä varten käytetään -append -vaihtoehtoa. Tässä esimerkissä lisätään kuvan alaosaan palkki, jossa on huomautus sisällöstä. Jos minulla on tiedosto tux.jpg, voisin käyttää seuraavaa lisätäksesi muistiinpanon loppuun:

  Suorita kuvien taika ImageMagickilla

  convert tux.jpg -etiqueta de fondo Khaki:'This is Tux!'. -Centro de gravedad -append tux_annotated.jpg

  Suorita kuvien taika ImageMagickilla

  Johtopäätös

  Tässä esitetyt esimerkit tuskin naarmuttavat ImageMagickin mahdollisuuksia. Vähällä aikaa ja harjoittelua, ja todennäköisesti tämä hirvittävä opas , voit tehdä hämmästyttäviä asioita tällä ohjelmalla. Et ole rajoitettu komentoriville, ImageMagick tarjoaa API: t C, C ++, Java, .NET, Python ja muille. Jos sinulla on tarina siitä, mitä ImageMagick teki sinulle, ilmoita siitä meille kommenteissa!

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up