Surffaa Internetissä jälkiä jättämättä

Kuinka surffata verkossa jättämättä jälkiä tietokoneellesi tai vierailemillesi sivustoille ilman, että sinut tunnistetaan, paikannetaan ja tunnistetaan

Nykypäivän verkossa on todella vaikeaa olla jättämättä jälkiä itsestään houkuttelematta siten seurantalaitteita ja ohjauselementtejä, jotka ruiskutetaan automaattisesti jokaisella verkkosivustolla vierailevien tietokoneisiin.

Verkkosivustot käyttävät näitä seurantalaitteita sekä käyntien laskemiseen mahdollisen alkuperämaan ja käytetyn tietokoneen ilmoittamiseen että käyttäjän mieltymysten tallentamiseen, alkaen hänen selaushistoriastaan ​​tai analysoimalla tehtyjä hakuja (kuten Google) tai napsautuksia. tehty itse sivustolla (kuten Facebook tekee). Lisäksi Internetiä selatessaan kuka tahansa voisi teoriassa siepata yhteyden ja tietää, mille sivustoille käymme ja minkä tyyppistä tietoa jaamme Internetissä.

Seuraavassa oppaassa esittelemme sinulle erilaisia ​​työkaluja surffaa Internetiä jättämättä jälkiäjotta voimme vierailla millä tahansa sivustolla täysin anonyymisti ilman, että olemme varmoja siitä, että olemme niihin yhteydessä: kukaan ei tiedä, että olemme vierailleet kyseisellä sivustolla, kukaan ei tiedä milloin kävimme siellä ja miten kävimme siellä.

Näyttämämme menetelmät sovelletaan kerroksittain: aloitamme yksinkertaisimmasta menetelmästä ja lisäämme vähitellen uusia menetelmiä lisätäksemme yhteyden turvallisuutta ja yksityisyyttä selatessasi minkä tahansa tyyppisiä sivustoja. Meidän ei välttämättä tarvitse soveltaa niitä kaikkia, mutta vain siltä varalta, että käytämme saamme vertaansa vailla olevan yksityisyyden suojan.

1) Incognito-tila

Yksinkertaisin tapa jättää jälkeä Internetin käytöstä ja käytetyllä tietokoneella vierailluista sivustoista on incognito-tila. Kuten yllä olevassa oppaassa jo selitettiin kuinka selata incognito-tilaa ja milloin se tehdääntämän erikoistoiminnon avulla se sisältyy kaikkiin selaimiin (Chrome, Firefox, Edge, Safari jne.) ja estää käyntien historian, evästeiden ja tietojen tallentamisen tietystä hausta tai tietyllä verkkosivustolla vierailusta.

Paras selain incognito-selaukseen on Mozilla Firefoxjoka asettaa yksityisyyden etusijalle eikä myy selaustietoja (mitä ei voida sanoa Google Chromesta tai Microsoft Edgestä).

Kuten yllä olevassa oppaassa on selitetty kuinka suojata yksityisyyttäsi verkossa incognito-tila ei riitä maksimaalisen yksityisyyden saavuttamiseen: kaikki haittaohjelmat, hakkerit, Internet-palveluntarjoajat ja valtion virastot voivat silti siepata yhteyden ja tietää, mitä katsomme.

2) Tor-tyyppinen yksityinen verkko

Liikkuaksemme jälkiä jättämättä ja piilottaaksemme selaustiedot voimme käyttää Toria, yksityistä verkkoa, jolla on anonyymi ja salattu pääsy ja joka suojaa yhteyttä ja estää IP-osoitteemme ja vierailemiemme sivujen jäljittämisen.

Toria voidaan pitää VPN:nä ilman keskushallintaa, joka toimii itse kytkettyjen käyttäjien itsensä toimittamana välisolmuina ja poistumissolmuina (nämä valitaan luotetuista käyttäjistä). Pääsy Tor-verkkoon on ilmainen, mutta nopeudet eivät ole suuria: siksi on parempi antaa sielusi rauhaan ja käyttää sitä vain netissä surffaamiseen, jättäen P2P-lataukset ja videoiden suoratoisto huomiotta.

Toriin pääsee PC:ltä Tor-selainFirefoxin muokattu versio, joka suojaa yksityisyyttä, tyhjentää selaustiedot suljettaessa ja muodostaa automaattisesti yhteyden Tor-solmuun.

Toriin pääsee myös mobiililaitteella Android-sovelluksen kautta (Tor-selain Ja Orbot) ja sovelluksia iPhonelle ja iPadille (Sipuli-selain).

3) VPN-tyyppinen yksityinen verkko

Jotta yhteys todella yksityinen ja erinomainen yhteysnopeus meidän on yhdistettävä selaimen käyttö incognito-tilaan VPN-palvelu (tai Virtuaalinen yksityinen verkko).

Valitsemalla VPN:n salaamme PC-yhteyden, josta tulee sieppaamaton sisään ja ulos: voimme siten saada väärennetyn sijainnin, väärän IP-osoitteen ja tehdä tietokoneemme tai Internet-yhteytemme jäljittämisen mahdottomaksi.

VPN:n käyttäminen on erityisen hyödyllistä sekä silloin, kun joudut käyttämään jossakin maassa estettyä sivustoa, että kun olet verkossa, jota emme hallitse, joten joka kerta kun muodostamme yhteyden kodin ulkopuolelta (toimistosta tai muista paikoista), koska se salaa tietokoneeseen tulevan ja sieltä poistuvan tietoliikenteen, mikä tekee siitä mahdotonta vakoilla edes verkonvalvojalle.

VPN-verkkojen osalta on ilmaisia ​​ja maksullisia palveluita: jälkimmäiset ovat aina parhaita, koska niiden avulla voit käyttää suurimpia verkkoja, valita useita maita piiloutua ja saada parhaat nopeudet.

Paras ilmainen VPN-palvelu on ProtonVPNmutta muitakin on olemassa ilmaiset VPN-palvelut jonka voimme ottaa huomioon satunnaisessa käytössä ja naamioida yhteyden ja simuloida eri sijaintia.

Jos todella haluat olla turvassa salatulla yhteydellä, pitää internetin nopeuden ennallaan etkä sinulla ole riskiä, ​​että muut yritykset voivat käyttää tietojamme, valitsemme yhden palveluista Maksullinen premium VPNmaksaa yleensä alle 10 € kuukaudessa (vuositilauksilla säästät vielä enemmän).

4) Anonyymi käyttöjärjestelmä

Jopa incognito-tilassa, Torilla tai VPN:llä olemme silti vaarassa joutua käyttöjärjestelmän vakoilemaan: Windows kerää nyt paljon tietoa käytetyistä sovelluksista ja vierailluista sivustoista, ja Mac, Android ja iOS eivät eroa toisistaan.

Erinomaisen yksityisyyden tason saavuttamiseksi meidän on käytettävä joitain anonyymit käyttöjärjestelmät: ne ovat vain erikoisia Linux-jakelut, joita voidaan käyttää vain USB-tikultajotta tietokoneen alkuperäiseen asennukseen ei jää jälkiä.

5) Kuvitteiset valtakirjat

Jotta et jättäisi jälkiä vierailluille sivustoille, voit tarvittaessa kirjautua sisään tilillä, voit aina käyttää väärää henkilöllisyyttä. Voimme sitten luoda väärän henkilöllisyyden erittäin helposti käyttämällä tiettyjä työkaluja.

Tällä tavalla voimme vierailla haluamillamme sivustoilla ja kirjautua sisään jättämättä jälkiä todelliseen henkilöllisyyteemme käyttämällä vääriä tietoja sekä tilissä että sivustoon tehdyssä yhteydessä.

Johtopäätökset

Kenellä on salaisuuksia tai se etsii a tehokas tapa suojata yksityisyyttä verkossa on välttämättä käytettävä a monikerroksinen suojaus, joka on erinomainen henkilöllisyytesi salaamiseen ja tunnistamattomaksi tekemiseen (eikä siepatettavaksi). Jotta voimme surffata Internetissä jälkiä jättämättä, meidän on siksi:

  • käytä Linux-jakelua USB-tikulla (ei pysyvää asennusta);
  • asenna siihen suojattu selain, kuten Tor Browser (incognito-tilassa);
  • Lisää lopuksi VPN-suojaus, joka lisätään Tor-salaukseen.

Kaikesta tästä suojasta on luultavasti hyötyä vain kansainvälisille vakoojille, mutta on kiva ajatella, että sitä voidaan soveltaa myös kotimaassa! Muissa artikkeleissa näimme sitten kuinka poista jälkiä tekemisistäsi tietokoneellasi poistamalla historiaa ja viittauksia ja kuinka käyttää i Ohjelmat, jotka tarkistavat, onko tietokonettasi vakoiltu.

Indeksi
  1. 1) Incognito-tila
  2. 2) Tor-tyyppinen yksityinen verkko
  3. 3) VPN-tyyppinen yksityinen verkko
  4. 4) Anonyymi käyttöjärjestelmä
  5. 5) Kuvitteiset valtakirjat
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up