System Service Exception BSOD:n korjaaminen Windowsissa

System Service Exception -virhe on erityisen yleinen, mutta usein vaikeasti diagnosoitava Windows Blue Screen of Death (BSOD) -virhe. Se voi johtua useista syistä, vioittuneista tiedostoista ja viallisista ohjaimista viallisiin laitteistoihin tai ohjelmistoihin. Tämän vuoksi sen tarkan syyn selvittäminen on haastavaa, varsinkin jos Windows ei tarjoa paljon tietoa BSOD:sta. Alla olevat kokeilut ja testatut menetelmät auttavat sinua pääsemään eroon System Service Exception -virheestä ja saamaan järjestelmän käyntiin.

Hyvä tietää: opi, mitä tehdä, jos käsittelet sen sijaan konetarkistuspoikkeuksen BSOD-virhettä.

Ennen kuin aloitat

Järjestelmäpalvelupoikkeuksesta voi tulla turhauttava ongelma, jos se pudottaa sinut äärettömään käynnistyssilmukkaan. Tällaisissa tapauksissa et voi käyttää tavallista Windows-ympäristöä.

Jotta voit suorittaa alla olevat peruskorjaukset, käynnistä vikasietotilaan ja aloita sitten diagnostiikka. Kokeile näitä ennen kuin sukellat myöhemmin käsiteltyihin edistyneempiin korjauksiin.

1. Poista äskettäin asennetut laitteet ja ohjelmistot

Yksi yleisimmistä System Service Exception BSOD:n taustalla olevista syistä on laitteisto ja ohjelmisto, joka ei toimi kunnolla tietokoneesi kanssa. Laitteistot, kuten näppäimistöt, hiiret, tulostimet, kuulokkeet ja muut, voivat joskus aiheuttaa ristiriitoja järjestelmän muiden osien kanssa. Irrota ne järjestelmästäsi nähdäksesi, muuttaako se mitään.

Samoin asentamasi ohjelmat voivat häiritä Windows-asennusta ja aiheuttaa siinä virheitä. Jos olet äskettäin asentanut uusia ohjelmia, yritä poistaa ne tietokoneesta yksitellen (vikasietotilassa) Ohjauspaneelin kautta ja katso sitten, onko virhe hävinnyt. Jos ei, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Kärki: saat vauhtiin tapoja puhdistaa ja tehdä tilaa Windowsin C-asemalle.

2. Tarkista, onko tallennustilassasi virheitä

Joissakin valitettavissa tapauksissa System Service Exception -virheen syynä voi olla se, että käyttöjärjestelmäasemasi on kehittänyt virheellisiä sektoreita tai muita vikoja, jotka aiheuttavat virheitä Windows-kopiossasi. Nämä virheet voidaan korjata (joissakin tapauksissa) käyttämällä sisäänrakennettuja Windowsin työkaluja tai kolmannen osapuolen ohjelmistoja.

Voit suorittaa CHKDSK:n tarkistaaksesi kiintolevyn kunnon Windowsissa ja korjataksesi pienet viat käyttöjärjestelmäasemassasi. Työkalu skannaa asemasi ja ratkaisee mahdolliset viat. Jos kohtaat edelleen System Service Exception BSOD:n, jatka lukemista.

3. Tarkista RAM-muistisi virheiden varalta

Laitteistoviat voivat näkyä myös järjestelmämuistissa tai RAM-muistissa. Muistivirheiden tiedetään aiheuttavan monia Windows-ongelmia, kuten "Sivuvika ei-sivutulla alueella" -virheen sekä System Service Exception -virheen. Onneksi jotkin viat ovat pieniä, ja ne voidaan korjata suorittamalla sisäänrakennettu Windows Memory Diagnostic -työkalu, joka tarkistaa RAM-muistin kunnon Windowsissa.

Syvemmille ongelmille kannattaa kuitenkin juosta pidempään MemTest86 testaa löytääksesi ja korjataksesi viat, joita ei muuten löydy.

Kärki: Mietitkö, mikä on paras ratkaisu sinulle: pilvilataus vai paikallinen uudelleenasennus? Löydä vastaus postauksestamme.

4. Palauta Windows

Jos mikään yllä luetelluista ratkaisuista ei auttanut sinua, sinulla saattaa olla vain yksi vaihtoehto jäljellä: Windowsin nollaaminen tai uudelleenasentaminen. System Service Exception -virhe voi liittyä Windows-kopiosi syvemmälle virheelle, ja nollaus voi olla ainoa ratkaisu päästä eroon siitä lopullisesti.

Yllä linkitetty nollaus-/uudelleenasennusoppaamme avulla voit säilyttää tietosi ennallaan prosessin aikana. Kun olet valmis, virhe pitäisi korjata, ja voit palata takaisin järjestelmään.

Kärki: Windows-sovellukset eivät vastaa? Katso ratkaisuluettelomme tähän virheeseen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voivatko NVIDIA-ohjaimet aiheuttaa BSOD:n?

Kyllä, NVIDIA:n ja AMD:n näytönohjainohjainten tiedetään aiheuttavan ongelmia, kuten BSOD:ita. Käyttäjät ovat raportoineet näkevänsä usein sinisen näytön virheitä jopa päivitetyissä Windows-järjestelmissä ja NVIDIA-näytönohjaimien puhtaan asennuksen jälkeen. Tällaiset ongelmat korjataan usein näytönohjainten valmistajien julkaisemilla uusilla ohjainversioilla. Jos et pääse eroon toistuvista BSOD:ista uuden ohjaimen asentamisen jälkeen, yritä palauttaa ohjain ja palata edelliseen, vakaampaan versioon.

Voiko vaurioitunutta RAM-muistia korjata?

Jos MemTest86:n kaltaiset työkalut eivät pysty korjaamaan RAM-muistin virheitä, sitä ei ehkä kannata yrittää korjata. Muistimoduulien korjaaminen vaatii komponenttitason asiantuntemusta ja juotoskokemusta. Jopa pätevien teknikkojen avulla vikoja voi olla liian vaikea korjata. Siksi on taloudellisesti ja muuten paljon järkevämpää vaihtaa yksinkertaisesti viallinen RAM-muisti.

Mistä tiedän, onko kiintolevyssäni vikaa?

Toisin kuin SSD-levyt, kiintolevyt ovat melko alttiita mekaanisille vikoille. Vanhemmat asemat voivat kehittää virheitä, jotka voidaan tunnistaa, jos kiinnität niihin huomiota. Asioita, kuten omituisia ääniä asemasta, pidemmät tiedostojen käyttöajat, toistuvat sinisen näytön virheet, vioittuneet järjestelmätiedostot ja pidemmät käynnistysajat, katsotaan merkkinä siitä, että asema saattaa olla kuolemassa. Kun huomaat nämä merkit, on suositeltavaa varmuuskopioida tiedot ja vaihtaa asema ennen kuin odottamaton tietojen menetys aiheuttaa vielä suurempaa päänsärkyä.

Indeksi
 1. Ennen kuin aloitat
 2. 1. Poista äskettäin asennetut laitteet ja ohjelmistot
 3. 2. Tarkista, onko tallennustilassasi virheitä
 4. 3. Tarkista RAM-muistisi virheiden varalta
 5. 4. Palauta Windows
 6. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Voivatko NVIDIA-ohjaimet aiheuttaa BSOD:n?
  2. Voiko vaurioitunutta RAM-muistia korjata?
  3. Mistä tiedän, onko kiintolevyssäni vikaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up