Tämän hetken parhaat modeemit (kuitu, kaksikaistainen, langaton AX)

Mitkä ovat parhaat ADSL-linjalle ostettavat modeemireitittimet, jotka ovat kaksitaajuuksia ja joissa on Wireless AX ja Fiber Optic -tuki

Modeemia eli laitetta, joka tuo nettiyhteyden kotiin ja joka kytkeytyy puhelinpistorasiaan, ei useinkaan tarvitse ostaa erikseen, koska sen toimittaa palveluntarjoaja. Valitettavasti operaattorin toimittama modeemi voi joissain tapauksissa esiintyä huonona tuotteena tai joka tapauksessa ei kovin konfiguroitavissa, vaikka se toimitettaisiin nolla, se voi olla erinomainen idea!

Mitä modeemia käyttää?

Koska valokuituyhteydet (suorat tai epäsuorat) yleistyvät nopeasti, on tarkasteltava modeemeja, jotka pystyvät tukemaan myös uudentyyppisiä yhteyksiä, unohtamatta niitä, jotka edelleen käyttävät ADSL-yhteyttä Internetiin.

Nykytilanteessa yksinkertaisin tapa asentaa uusi modeemi suorat kuituoptiset liitännät (FTTH) sisältää kaskadin luomisen: operaattorin toimittama modeemi on kytketty, kaikki sen toiminnot on kytketty pois päältä ja uusi modeemi liitetään Ethernet-kaapelilla, jotta saadaan yhteys sen ominaisuuksiin (tässä tapauksessa se käyttäytyy kuin reititin ) .

Niiden, jotka haluavat yhden modeemin myös FTTH-kuituoptiikalle, kannattaa lukea oppaamme konfigurointi ONT- ja valokuituliitäntäparametreille.

Jos sen sijaan käytämme sekakuituyhteyksiä (VDSL, FTTC tai FTTS)nykyaikaiset modeemit pystyvät jo muodostamaan yhteyden ilman ongelmia, vaikka monissa tapauksissa meidän on aina otettava yhteyttä operaattoriin, jotta voimme käyttää uutta modeemia operaattorin toimittaman laitteen sijaan (koska pääsyn ehtona on laitteen Mac-osoite oma modeemi).

Jos meillä on kuitenkin ADSL-yhteys, voimme käyttää mitä tahansa markkinoilla olevia modeemeja, kunhan ne ovat täysin yhteensopivia. Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa VDSL-, FTTC- ja FTTH-kuitu: mitkä ovat erot ja kumpi on parempi?

2) Parhaiden modeemien ominaisuudet

Kun meidän on valittava uusi modeemi Internet-linjallemme, tärkeimmät tarkistettavat ominaisuudet ovat seuraavat:

  • Dual Band: tarkoittaa, että reititin pystyy toimimaan kahdella eri taajuudella, joista toisella 2,4 GHz ja siitä 5 GHz. Heille eroja 2,4 GHz ja 5 GHz Wi-Fi-verkkojen välillä Viittaan toiseen artikkeliin, mutta voimme turvallisesti kertoa, että Dual Band -laitteet lisääntyvät jatkuvasti: on parempi, että sinulla on kaksitaajuinen modeemi, jotta häiriöitä on vähemmän.
  • Wi-Fi 6 tai 802.11ax: tällä Wi-Fi-versiolla voimme matkustaa erittäin suurella nopeudella (yli 1500 Mbps) Wi-Fi 6:n kanssa yhteensopivilla laitteilla. Nämä nopeudet voivat hyvin korvata Ethernet-yhteydet, mutta huonon peittonsa vuoksi niitä voidaan käyttää vain modeemin läheisyydessä. Yleensä näissä modeemeissa hybriditila on aktiivinen (Wi-Fi 4/Wi-Fi 5/Wi-Fi 6), joten voit liittää 802.11ac- ja 802.11n-yhteensopivia laitteita ilman ongelmia.
  • DNS-määritys: Yhä useammat patentoidut modeemit poistavat tämän tärkeän vaihtoehdon estääkseen käyttäjiä muokkaamasta DNS:ää seuraavien sääntöjen mukaisesti: Tämän uuden sukupolven salausprotokollan avulla voimme suojata verkkoamme tehokkaammin ei-toivotulta käytöltä ja WPA2-verkkoja rikkovilta halkeamilta.
  • Mesh-verkkojen tuki: Yhä useammat modeemit tarjoavat tukea Mesh-Wi-Fi-verkotjotta signaalia voidaan laajentaa käyttämällä samaa modeemia yhdyskäytävänä kaikille talon ympärillä oleville satelliiteille, jolloin modeemiin ei tarvitse liittää lisälaitetta.

Näiden ominaisuuksien lisäksi osoitamme myös ne, joita ei pitäisi koskaan puuttua nykyaikaisesta modeemista: VDSL-tuki kytkeäksesi sekakuitulinjaan, tuki ADSL 2+ muodostaa yhteyden vanhoihin ADSL-verkkoihin ja ainakin 4 Gigabit Ethernet -porttia kytkeä laitteita kaapelilla.

Antennien osalta en kiinnittäisi paljoa huomiota niiden lukumäärään, jotka monessa tapauksessa vain tekevät kohtauksen, kun otetaan huomioon, että monissa malleissa on sisäiset antennit ja ne ovat samat. Joillakin on yksi tai kaksi USB-portit hyödyllinen tiedostojen jakamiseen ulkoisella kiintolevyllä, joka on kytketty suoraan modeemiin.

Joillakin modeemeilla on sitten tuloliitäntä LTE-internettikut ja ovat hyödyllisiä yhteyden luomiseen kotona matkapuhelintariffin avulla, kuten näkyy myös oppaastamme Mobiili-Internetin hinnat ja tilaukset LTE-modeemeille.

Ostoopas

Tässä oppaan luvussa näytämme sinulle sekä reitittimet, jotka liitetään peräkkäin mihin tahansa omaan modeemiin (yksinkertaisin ja välittömin tapa vaihtaa reitittimiä häiritsemättä linjaa) että modeemireitittimet, jotka voivat siten korvata alkuperäiset modeemit kokonaan. puhelinoperaattorit tarjoavat.

Parhaat reitittimet tällä hetkellä ovat:

Jos kuitenkin etsimme tämän hetken parhaita modeemeja, suosittelemme tutustumaan alla oleviin malleihin:

Valitsemme tarpeisiimme ja käytössä olevaan yhteyteen parhaiten sopivan, operaattorin tarjoaman tilalle.

Johtopäätökset

Valitsemalla erittäin tehokkaan ja päivitetyn modeemin saamme paremman kattavuuden, voimme hyödyntää Internet-yhteytemme parhaalla mahdollisella tavalla ja olemme varmasti vapaampia, koska meillä on pääsy asetuksiin, jotka eivät normaalisti ole saatavilla omistetuissa modeemeissa (ajattele vain yksinkertaisesta DNS-palvelimien vaihdosta).

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka DNS asetetaan modeemiin ja miten määritä modeemi TIM:lle, Fastwebille, Vodafonelle, Windille.

Indeksi
  1. Mitä modeemia käyttää?
  2. 2) Parhaiden modeemien ominaisuudet
  3. Ostoopas
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up