Tarkastele ja tyhjennä Facebook-toimintaloki

Poista Facebook-toimintahistoriasi, jotta et jätä mitään tietoja, jotka voisivat seurata tottumuksiasi ja mieltymyksiäsi

Kenenkään, joka ajattelee, että Facebookista pysyminen on turvassa tiedonkeruulta, ei saa huijata itseään: itse asiassa Facebookin toiminta ei tapahdu vain sen sovelluksessa tai verkkosivulla, vaan se on myös millä tahansa muulla sivustolla, jos tällä on interaktiivinen " Tykkää"-painiketta tai jonka sisällä on seurantakoodi, joka kerää vain tilastotietoja kävijöistä.

Periaatteessa Facebookiin kirjautumisen jälkeen jokainen vierailemasi verkkosivusto, jolla on yhteys Facebookin tiedonkeruuseen, voi tietää keitä olemme ja millä sivustoilla haluamme vierailla.

Siinä vaiheessa Facebook voi näyttää kaikki selaustietomme räätälöity mainonta. Vuosia kestäneen kiistan jälkeen yksityisyydestä Facebook antaa sinulle nyt mahdollisuuden hallita Facebookin ja Facebookin kanssa liitettyjen sivustojen keräämiä tietojaestä tämä tiedonkeruu tai poista toimintahistoriasi.
Facebook-historiasi poistaminen voi olla hyödyllistä myös vakoilun välttämiseksi, jos joku muu haluaa tietää, kenestä pidämme ja mitä kommentteja olemme kirjoittaneet.
Katsotaan yhdessä Kuinka tarkastella ja tyhjentää Facebook-toimintalokianalysoimalla sekä Facebookin keräämiä tietoja että tietoja, joita Facebook vaihtaa sovellusten tai ulkoisten sivustojen kanssa, keräämällä tietoja myös silloin, kun emme ole suoraan yhteydessä sosiaalisen verkoston sivuun.

1) Tarkastele ja tyhjennä Facebook-toimintaloki

Nähdäksesi toimintalokin Facebookissa avaamme sininen sosiaalinen verkkosivustopaina profiilikuvan oikeassa yläkulmassa, napsauta Asetukset ja yksityisyys ja valitse lopuksi Aktiviteettiloki .

Tältä sivulta voimme hallita jokaista Facebook-tilillä tapahtuvaa vuorovaikutusta: sivuille jätetyistä tykkäyksistä poistamiimme tai lisättyihin ystäviin kaikki tallentuu Facebookin toimintalokiin, jolloin paljastuu paljon henkilökohtaisia ​​tietoja. Voimme auttaa itseämme suodattimien kanssa, jotta voimme valita poistettavan ajanjakson sekä valita, poistetaanko vain viestit, joita olemme vaihtaneet tietyn henkilön tai ryhmän kanssa vai poistetaanko vain valokuvat tai videot ladattu viime kuussa.

Voit poistaa Facebook-toimintalokin painamalla sen kohteen tai kategorian reunaa, jonka sisällön haluamme poistaa, paina -painiketta Kaikki valitaksesi kaikki valintaikkunassa oleva sisältö ja paina -painiketta Roskakori siirtääksesi sisällön Facebookin roskakoriin.

Aina toimintalokin sivulla voimme poistaa roskakorin sisällön painamalla kohdetta Koripaina Kaikki ja lopuksi napsauta Poistaa.

2) Tarkastele ja poista ulkoisia Facebook-tietoja

Nähdäksesi toiminnan Facebookin ulkopuolella avaa vain sille omistettu sivu Facebookin ulkopuolista toimintaayksi vaikeimmin saavutettavista sivuista ja jota Facebook liikkuu jatkuvasti sivuston eri valikoiden välillä välttääkseen näkymistä mitä tietoja käyttämistämme sovelluksista ja palveluista Facebook saapuu.

Painamalla Viimeisimmät toiminnot -kenttää ja syöttämällä Facebook-salasanan pääsemme käsiksi kaikkiin ulkoisiin tietoihin, jotka saapuvat Facebookiin, kuinka monta kertaa olemme olleet vuorovaikutuksessa tietyn palvelun tai sovelluksen kanssa ja mitä tietoja Facebook käyttää.

Useimmissa tapauksissa nämä ovat katselutilastoja, joita käytetään sivuston mainosten personoimiseen ja mainosten näyttämiseen, jotka saattavat kiinnostaa vierailijaa enemmän heidän online-toimintojensa perusteella. Voit myös ladata luettelon sivustoista, joilla on pääsy Facebook-tietoihimme.

Katkaise ulkoinen toiminta

Irrota tuleva toiminta on avain poistaa niiden sivustojen ja sovellusten historian, jotka ovat jakaneet toimintaamme Facebookissa; On tärkeää huomata, että Facebookin keräämää sivusto- ja sovellushistoriaa ei poisteta, vaan se katkaistaan ​​tilistäsi. Tämän painikkeen painamisen jälkeen sammutamme kohteen vieressä olevan kytkimen Facebookin ulkopuolinen toiminta tulevaisuudessa estääksesi tulevan tiedonkeruun.

Toiminnan katkaisemisen jälkeen Facebook jatkaa tietojen keräämistä ulkopuolisilta sivustoilta, joten lista täyttyy uudelleen päivä päivältä. Jos katkaiset Facebook-tilisi yhteyden, jotkin sivustot voivat pyytää sinua kirjautumaan uudelleen sisään, varsinkin jos olet kirjautunut sisään kirjaudu sisään Facebook-tilin kautta. Neuvo on katkaista kaikki toiminnot välittömästi painikkeella, koska se olisi ensimmäinen kerta.
Jos emme halua Facebookin käyttävän kolmannen osapuolen tietoja ja yhdistävän niitä tiliimme, emmekä ole kiinnostuneita kirjautumaan verkkosivustoille Facebook-tilin kautta, voit poistaa koko historian painamalla Poista edellinen toimintamikä lopettaa henkilötietojemme käytön Facebookissa.

Johtopäätökset

Facebook-tiedonkeruu on tärkein syy Tämä sosiaalinen verkosto on ilmainen: kaikki tiedot vierailemistamme sivustoista, avaamistamme sovelluksista ja tekemisistämme Facebookissa ja sen ulkopuolella sitä myydään edelleen mainostarkoituksiin, jolloin luodaan räätälöityjä bannereita, kun avaamme Facebook- (mutta myös Instagram) -sovellukset.

Onneksi voimme tyhjennä Facebook-toimintaloki (eli sosiaalisen verkoston sisällä vaihdettujen tietojen kerääminen), mutta myös poista salainen toimintaloki jossa on usein odottamattomia sovelluksia ja verkkopalveluita, jotka välittävät navigointitietoja sosiaaliseen verkostoon.

Lisätietoja saat myös oppaistamme osoitteessa Yksityisyyden hallinta Facebookissa ja miten poista Facebook-profiilisi pysyvästi ja peruuta tilaus.

Indeksi
  1. 1) Tarkastele ja tyhjennä Facebook-toimintaloki
  2. 2) Tarkastele ja poista ulkoisia Facebook-tietoja
    1. Katkaise ulkoinen toiminta
    2. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up