Tarkista, latautuuko sovellus tai prosessi taustalla PC:llä

Lataako tietokoneemme tietoja taustalla, mikä hidastaa Internetiä? Katsotaanpa, kuinka voit selvittää, latautuvatko ohjelmia tai sovelluksia salaa taustalla

Jos huomaamme äkillisen hidastumisen selattaessa tai ladattaessa erittäin suurta tiedostoa, syynä voi olla prosessi, joka latautuu taustalla Windowsissa. Välitön ymmärtäminen, mikä prosessi tai sovellus lataa taustalla, ei ole vaikeaa, koska Windows tarjoaa kaikki työkalut verkon kulutuksen seurantaan ja tarvittaessa latausprosessin pysäyttämiseen taustalla.

On olemassa useita tapoja Tarkista, tunkeeko piilotettu sovellus, ohjelma tai prosessi Internetiä ja lataa tietoja taustallajotta voit puuttua välittömästi ongelmaan ja omistaa koko Internet-yhteyden lataamiseen tai verkon selaamiseen. Opas perustuu Windows 11:eenmutta monia kuvatuista vaiheista voidaan myös soveltaa ilman ongelmia Windows 10:ssä.

1) Tarkista Windowsin tiedonkulutus

Tarkistaaksesi välittömästi, lataako sovellus tai prosessi liikaa tietoa taustalla, meidän tarvitsee vain napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, napsauta asetuksetavaa valikko Verkko ja Internet ja paina kohdetta Datan kulutus.

Jos jokin sovellus lataa liikaa, se näkyy selvästi listan yläosassa ja myös myöhemmin nähtävien ehdotusten mukaisesti voimme vähentää kulutusta sulkemalla ilmoitetun sovelluksen tai estämällä sen käynnistymisen yhdessä järjestelmän kanssa.

2) Tarkista Task Manager

Toinen kelvollinen tapa tarkistaa sovelluksen tai prosessin lataukset taustalla PC:llä on Task Manager -näytön avaaminen ja prosessien lajittelu verkon kulutuksen perusteella. Jatkamiseksi painamme Ctrl + Vaihto + ESC näppäimistöllä avataksesi ikkunan välittömästi Toiminnan hallintamennään sarakkeeseen Netto ja napsauta sitä lajitellaksesi prosessit verkon kulutuksen mukaan.

Jos meillä on jokin prosessi, joka lataa taustalla näemme sen näkyvän luettelon yläosassasillä hetkellä käytössä olevalla nopeudella: jos se lataa suurimmalla nopeudella, meillä on arvo, joka on samanlainen kuin linjamme enimmäislatausnopeus.

Aina samalta näytöltä suosittelemme sulkemaan sovelluksen tai prosessin vain, jos tiedämme mitä olemme tekemässä: auttamaan meitä voimme myös lukea oppaamme kuinka Tarkista, ovatko prosessit turvallisia tai haitallisia Windowsissa.

3) Tarkista sovellushistoria

Myös Activity Management -näytöstä voimme tarkistaa, onko sovellus ladannut paljon viimeisen jakson aikana avaamalla valikon Sovellushistoria sivuttain vasemmalle. Tästä näytöstä painamme eteenpäin Netto ja tarkistetaan kuka latasi paljon dataa taustalla.

4) Tarkista Resurssien valvonta

Edistyneet käyttäjät voivat käyttää Resource Monitor -sovellusta tarkistaakseen välittömästi, latautuuko sovellus tai prosessi taustalla PC:llä. Jatka avaamalla Käynnistä-valikko ja kirjoittamalla Resurssien seuranta ja avaa vastaava sovellus.

Uudessa ikkunassa painamme eteenpäin Netto ja tarkistamme, onko prosesseja, jotka latautuvat paljon juuri sillä hetkellä; jos löydämme svchost.exe-prosessin, joka lataa paljon luultavasti ongelma liittyy johonkin Windows-päivitykseen, kuten oppaasta näkyyService Host (Svchost) -analyysi.

5) Tarkista päivitysten lataus

Kuten edellisestä luvusta voidaan ymmärtää, useimmat verkon hidastumiset johtuvat Windows-päivitysten lataaminenjoka Windows 10:stä eteenpäin ne ovat täysin automaattisia. Voit tarkistaa tämän painamalla näppäimistön WIN+I, vie meidät Windows Update -valikkoon ja tarkista, ladataanko suuria päivityksiä.

Tässä tapauksessa voimme molemmat keskeytä päivitykset (mutta vain rajoitetun ajan) ja hyödyntää Toimituksen optimointijotta rajoitetaan Windowsin käyttämää kaistanleveyttä päivityksiä varten.

6) Tarkista selaimen latausnäyttö

Jos sovellus, joka lataa taustalla, on sama selain, jossa havaitsimme ongelman, luultavasti tiedostoja ladataan, joita emme ole nähneetehkä siksi, että suljemme latauksen esikatseluikkunan.

Tarkistaaksesi käynnissä olevat lataukset Google Chrome paina vain kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa ja napsauta valikkoa Lataukset; Jos ladattava tiedosto on ladattavissa, se näkyy tässä näytössä latausnopeuden ja toiminnon suorittamiseen jäljellä olevan ajan kanssa.

Jos käytämme Microsoft Edge voimme tarkistaa käynnissä olevat lataukset painamalla kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa ja napsauttamalla Lataukset; vaihtoehtoisesti voimme myös käyttää pikanäppäintä CTRL+J kun olemme selaimen sisällä (pikakuvake, joka toimii myös Google Chromessa).

Jos sen sijaan käytämme Mozilla Firefox Web-selaimena voimme avata käynnissä olevan latausnäytön nopeasti painamalla latauskuvaketta oikeassa yläkulmassa tai vaihtoehtoisesti käyttämällä CTRL+J-pikanäppäintä nähdäksesi välittömästi kaikki ladattavat tiedostot.

Johtopäätökset

Internet-yhteytesi äkillinen hidastuminen Se voi johtua taustasovelluksesta, joka lataa paljon dataa (esimerkiksi P2P-ohjelma tai peliohjelma, kuten Steam) tai Windows-päivityksestäjoka usein vie kaiken käytettävissä olevan kaistanleveyden prosessin aikana.

Jos tarvitsemme nopeutta juuri sillä hetkellä, voimme käyttää tämän oppaan neuvoja Tunnista prosessi tai sovelluksen lataus taustalla ja jatka sen sulkemista tai keskeyttämistä (jos kyseessä on Windows-päivitys).

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka sulje tarpeettomat aktiiviset Windows-prosessit Ja jos yhteys on hidas PC:llä, syyt ja ratkaisut.

Indeksi
  1. 1) Tarkista Windowsin tiedonkulutus
  2. 2) Tarkista Task Manager
  3. 3) Tarkista sovellushistoria
  4. 4) Tarkista Resurssien valvonta
  5. 5) Tarkista päivitysten lataus
  6. 6) Tarkista selaimen latausnäyttö
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up