Tarkista, onko tietokoneesi suojattu haittaohjelmilta ja viruksilta

Testaa Windows-tietokoneesi suojaus varmistaaksesi, että virustorjuntasi toimii ja että tietokoneesi on immuuni viruksille ja haittaohjelmille

Tietokonevirusten tehokas torjunta edellyttää a aktiivinen virustorjuntaohjelma ja pidä ohjelmasi ja käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla.

Valitettavasti nämä vinkit eivät aina riitä pysäyttää tehokkain haittaohjelma: Itse asiassa on monia asetuksia ja ohjelmia, jotka voivat jättää tietokoneen haavoittuvuuksia auki ja tehdä siitä haavoittuvan haittaohjelmahyökkäyksille ja kaikenlaisille viruksille.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Kuinka tarkistaa, onko tietokoneesi suojattu oikein nykyaikaisista haittaohjelmahyökkäyksistä käyttämällä tähän tarkoitukseen automaattisia ja helppokäyttöisiä ohjaimia kaikentyyppisissä tietokoneissa tai kannettavissa tietokoneissa.

Luo valetestivirus

Tartuntamatta tietokonettasi ja vaarantamatta tehdä siitä käyttökelvoton ja vahingoittamatta järjestelmää, voit luoda pienen ja harmittoman viruksen simuloimalla käyttäjän luomia haittaohjelmia.Euroopan tietokonevirustorjuntatutkimuslaitos (EICAR).

Käytännössä kaikki virustentorjuntaohjelmat tunnistavat tämän EICAR:n luoman pienen tiedoston virukseksi (vaikka se ei itse asiassa olisi sitä). Tiedosto ei tee mitään muuta kuin näyttää tekstin "EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TESTITIEDOSTO!" näytöllä ja tekee niin vain, jos virustorjunta ei estä sitä.

Lataamatta mitään voimme luoda EICAR-testivirusavaa tyhjä tekstitiedosto Windows Notepadilla ja liitä seuraava rivi:

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

Suljetaan nyt muistio ja tallennetaan tiedosto nimellä ja annetaan sille nimi eicar.com. Jos tietokoneessa on toimiva virustorjunta, jossa on reaaliaikainen tarkistus, meidän pitäisi saada varoitus ennen kuin komentosarja voidaan suorittaa.

Voit tehdä muita testejä lähettämällä tiedoston itsellesi sähköpostitse ja yrittämällä avata sen testataksesi virustorjuntaohjelman kykyä siepata myös Internetistä ladattuja liitteitä ja tiedostoja. Muista, että tämä on melko vanha testi, joten ennen kuin suljet kaiken ja ole varma, tarkista myös, että virustorjuntasi on ja pysyy ajan tasalla.

Jos väärennettyä EICAR-virusta ei havaittuharkitse sitä kaikki virustorjuntaohjelmat eivät tue tätä testiäjoten jotkut saattavat jättää sen huomiotta (koska se ei itse asiassa ole virus vaan pieni, täysin vaaraton testiskripti).

Käytä haittaohjelmien estotyökalua

Microsoft tarjoaa kaikille Windows-käyttäjille yhden haittaohjelmien estotyökalu, joka tarkistaa, että Windows-tietokoneesi suojausasetukset on määritetty oikein, ja puhdistaa myös kaikki virukset ja haittaohjelmat, jotka ovat saattaneet paeta sillä hetkellä aktiiviselta virustorjuntaohjelmalta; hyvä strategia pitää tietokoneesi puhtaana edellyttää tämän työkalun lataamista kuukausittain, Windows Updaten (johon se sisältyy, jos käytämme Windows Defenderiä) tai tarkistustyökalun lataamista manuaalisesti.

Microsoft tarjoaa myös ohjelman nimeltä Microsoft Baseline Security Analyzer. Kun olet ladannut ja asentanut sen Microsoftin sivustolta, voit siirtyä Käynnistä-valikon ohjelmaluetteloon ja käynnistää sen. Ensimmäisessä näytössä sinua pyydetään tunnistamaan tietokone nimen tai IP-osoitteen perusteella tai, jos haluat tarkistaa useita tietokoneita, kirjoittamalla tarkastettavat osoitteet.

Käytä Nessus Professional -ohjelmaa

Tehokkaampi ja tehokkaampi testi varmistaaksesi, onko tietokoneesi hyvin suojattu ulkoisilta tunkeutumisilta, haittaohjelmilta ja viruksilta, saadaan tekemällä tarkistus ilmaisella ohjelmalla Ei mitään Että havaitsee tietokoneen tietoturva- ja suojausongelmatjossa tarjotaan tarvittaessa toteutettavat vastatoimenpiteet.

Ohjelman kokeiluversio on saatavilla 7 päivää, enemmän kuin tarpeeksi etsimään tietokoneestasi löytämättömiä haavoittuvuuksia tai heikkoja kohtia, joita haittaohjelmat tai häikäilemättömät hakkerit voivat hyödyntää. Koska ohjelma on saatavilla vain kokeiluversiona, on parasta testata sitä vain, jos meidän on todella testattava tietokonettamme.

Käytä OPSWAT Client -ohjelmaa

OPSWAT sallii sinun Tarkista tietoturva-aukkoja ohjelmissa ja Windowsissakuten näimme mainitussa artikkelissa.

Käynnistämällä skannauksen OPSWAT Client -sovelluksella se on mahdollista saada tarkat tiedot tietokoneesi tunnetuista haavoittuvuuksistamukaan lukien luettelo vanhentuneista ohjelmista, päälle (tai pois) kytkettävät Windows-ominaisuudet ja paljon muuta.

Käytä ESET Online -skanneria

Viimeisenä testinä tähän mennessä käytettyjen virustentorjunta- ja turvajärjestelmien tehokkuudesta voimme käynnistää skannauksen ESET Online -skanneriluultavasti yksi markkinoiden parhaista on-demand-skannereista, joita on saatavilla ilmaiseksi.

Kun olet ladannut asennusohjelman, käynnistä se, salli pääsy Internetiin ja aloita koko järjestelmän tarkistus; jos viruksia tai haittaohjelmia havaitaan suojauskokoonpanomme on heikko tai riittämätön estää kaikki uhat.

Tässä skenaariossa on suositeltavaa analysoida kaikki käytetyt suojausohjelmat ja tarvittaessa korvata ne uusilla premium-turvallisuuspaketti (ilmaisella kokeilulla) tai kanssa ilmaiset turvallisuuspaketit.

Johtopäätökset

Suorittamalla kaikki oppaassa kuvatut vaiheet voimme tarkistaa, onko tietokone suojattu haittaohjelmilta ja viruksilta, välttäen vakavimmat infektiot ja kehittyneimmät hakkerihyökkäykset. Tietenkin edistyneinkään suojausasetus ei ole immuuni hyökkäyksille, mutta ainakin vaikeuttaa henkilötietojen katoamista tai järjestelmän oikean toiminnan estämistä.

Saat lisätietoja lukemalla oppaitamme paras yhdistelmä ohjelmia suojaamaan tietokonettasi ja paras sivustot, joissa on ilmaisia ​​online-virustorjuntaohjelmia.

Indeksi
  1. Luo valetestivirus
  2. Käytä haittaohjelmien estotyökalua
  3. Käytä Nessus Professional -ohjelmaa
  4. Käytä OPSWAT Client -ohjelmaa
  5. Käytä ESET Online -skanneria
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up