Tarvitsenko virustorjuntaohjelmistoa, jos minulla on Windows Defender?

Virustorjuntaohjelmisto on aina ollut olennainen osa tietokoneesi suojaamisessa online- ja offline-uhkilta. Kuitenkin Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä virustentorjuntatoiminnot ovat sisäänrakennettuja ja niitä päivitetään säännöllisesti Windowsin suojaussovelluksen ja Windows Defenderin kautta. Herää kysymyksiä, tarvitsetko todella erillisen PC-virustorjuntaohjelmiston vuonna 2022, kun sinulla on jo Windows Defender, ja mitkä virustorjuntaohjelmat ovat yhteensopivimpia nykyajan Windows-tietokoneiden kanssa? Täällä keskustelemme Windows Defender -pohjaisen laitesuojauksen nykyisistä trendeistä ja ominaisuuksista.

Lue myös: Windowsin suojaus ei avaudu Windowsissa? Tässä on 6 korjausta

Tarvitsetko virustorjuntaa Windows 10/11:lle?

Windows-laitteen virussuojauksen tarve on yhtä tärkeä kuin ennenkin. On syy siihen, että Windows 11:n ja 10:n ilmoitukset kehottavat sinua ottamaan käyttöön ja päivittämään virussuojauksen.

Koska Windows Defender itsessään on kuitenkin kehittynyt virustorjunta- ja palomuuriratkaisu, useimmat käyttäjät pitävät sen ilmaista sisäänrakennettua suojausta itsestäänselvyytenä. Ohjelma toimii äänettömästi taustalla, ei kerää järjestelmäresursseja ja tarkkailee uhkia reaaliajassa. Joten oikea kysymys, johon on vastattava, on "Tarvitsenko toisen virustorjuntaohjelman Windows Defenderin lisäksi?"

Käyttäjien käsitys saattaa olla, että Windows Defender ei ole täysimittainen virustorjuntaohjelmisto, koska se ei maksa sinulle mitään. Sekaannusta lisää se, että monet verkkosivustot laativat luokitusjärjestelmän virustorjuntaohjelmistojen arvioimiseksi. Tämä saa vaikutelman siltä, ​​että virustorjunnan ostaminen on välttämätöntä.

Google Trendsistä löytyy kuitenkin yksi mielenkiintoinen tilasto. Viruksentorjuntaohjelman hakutrendi on vähentynyt asteittain viimeisen vuosikymmenen aikana. Tämä hakusana oli selvästi huipussaan vuonna 2009, ja se on paljon vähemmän trendikäs nykyään.

On järkevää päätellä, että harvemmat Windows-käyttäjät etsivät aktiivisesti erillistä virustorjuntaohjelmaa. Useimmat virustorjuntayritykset lisäävät houkuttelevuuttaan lisäämällä lisäominaisuuksia, kuten VPN:n, salasananhallinnan, mobiilisuojauksen ja jopa päätepisteiden suojauksen.

Tarkoittaako tämä sitä, että vain maksullinen virustorjunta on vanhentunut? Ymmärtääksemme tämän, tutkikaamme, mitä Windows Defender tuo tietoturvataulukkoon, ja sen jälkeen, pystyykö erillinen virustorjuntaohjelma täydentämään suojausta.

Lue myös: Toimintahistorian tarkasteleminen ja tyhjentäminen Windows-tietokoneessa

Windows Defender: Kuinka hyvä se todella on

Sekä Windows 11:ssä että Windows 10:ssä Windows Defender voidaan käynnistää ohjauspaneelista sekä Käynnistä-valikon hausta. Oletuksena se on aktiivisessa tilassa, mikä tekee siitä ensisijaisen virustorjuntaohjelman Windows-laitteissa. Kun asennat toisen virustorjuntaohjelman, kuten AVG:n tai Aviran, se liukuu takaisin passiiviseen tilaan. Alta löydät joitakin Windows Defenderin erottuvia ominaisuuksia.

Suojaushistoria

Virus- ja uhkien suojaus -kohdassa käyttäjät voivat tarkistaa Suojaushistorian. Se antaa yhteenvedon kaikista Windows-laitteellasi neutraloiduista uhista ilman, että edes tiedät niistä. Tämä tekee Windows Defenderistä tavanomaisten virustentorjuntaohjelmien yläpuolella, koska se asettaa äänettömästi karanteeniin ja eristää taustalla olevat uhat.

Lue myös: Windows 11:n käyttäminen ilman Microsoft-tiliä

Online-uhan vakavuuden tarkistus

Windows Defender ylläpitää viimeisimpien nollatunnin uhkien ajan tasalla olevia allekirjoituksia, ja voit tarkistaa uhkien esiintyvyyden ja vakavuuden verkossa Microsoft Security Intelligence -verkkosivulta. Se käyttää myös kehittynyttä heuristiikkaa ja tekoälyä pitääkseen silmällä uusia uhkaversioita.

Useita skannausvaihtoehtoja

"Suojaus yhdellä silmäyksellä" -sivulla saat nopean yhteenvedon kaikista laitteesi nykyisistä uhista. Jos et ole tarkistanut laitettasi uhkien varalta, pikatarkistus saattaa olla paikallaan. (Se tehdään automaattisesti seuraavan Windows-version päivityksen yhteydessä.) Jos sinulla on muita haasteita, seuraa näytön ohjeita.

Heti kun olet ratkaissut ongelman Windows Defenderin ehdotusten mukaisesti, kyseisen ongelman tietoturva- ja terveystilanteessa näkyy vihreä valintamerkki, joka osoittaa, että ongelma on ratkaistu.

Voit vähentää olemassa olevia uhkia Windows PC:ssä määrittämällä Windows Defenderin virustorjuntatarkistuksen. Se sisältää tiedostojen tarkistuksen ja uhkien poistamisen erilaisten tarkistustoimintojen avulla.

 • Nopea skannaus: se etsii haittaohjelmia rekisteriavaimista, Windowsin käynnistyskansioista ja muista korkean esiintyvyyden paikoista. Se suojaa rootkitiltä ja ydintason haittaohjelmilta.
 • Täysi tarkistus: Nimensä mukaisesti täysi tarkistustoiminto tarkistaa kaikki asemat ja kansiot. Vaikka se voi olla aikaa vievää, sinun ei tarvitse suorittaa niitä, koska uudet Windows-versiopäivitykset huolehtivat aiemmista uhkien sijainnista.

Mukautettu skannaus keskittyy tiettyihin huolenaiheisiin paikkoihin. Jos joitain haittaohjelmia on vaikea poistaa laitteestasi, voit tehdä Microsoft Defender Offline -tarkistuksen, joka käynnistää laitteesi uudelleen ja poistaa uhat offline-tilassa. Tämä vie hieman enemmän aikaa, mutta varmistaa ja takaa puhtaan laitteen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

Yhdellä silmäyksellä

Ei selvästikään ole epäilystäkään siitä, että Windows Defenderillä on runsaasti hyödyllisiä ominaisuuksia ja ominaisuuksia tietokoneellesi kohdistuvien uhkien havaitsemiseksi ja neutraloimiseksi reaaliajassa. Kuinka hyvin se on verrattuna muihin suosittuihin virustorjuntaohjelmistoihin? Hieman vanhemman vertailututkimuksen mukaan ihan hyvä.

Muistakaamme, että tämä on kolmannen osapuolen vertailututkimus. Windows Defender on suunniteltu erityisesti käyttämääsi Windows-ohjelmistoversiota varten. Jokaisen versiopäivityksen myötä tietoturva vain vahvistuu entisestään.

Lue myös: 11 laillista Windows-prosessia, jotka voivat näyttää haittaohjelmilta

Erillisen virustorjuntaohjelmiston haitat Windowsissa

Koska olemme nähneet, että Windows Defender tarjoaa huippuluokan suorituskyvyn uhkien arvioinnissa ja neutraloinnissa reaaliajassa, meidän on myös otettava huomioon joitain yleisiä ongelmia, joita kohtaat erillisissä virustorjuntaohjelmissa.

Tämä ei suinkaan ole kaikille niille yhteinen ongelma. Mutta kun vain Windows Defender on käytössä, sinun ei koskaan tarvitse kohdata edes yhtä näistä ongelmista. Nämä johtuvat pääasiassa yhteensopivuuspuutteista Windows 11/10 -versiopäivitysten ja virustorjuntaohjelmien uhkien näkyvyysominaisuuksien välillä.

Vaikea poistaa

Vaikka useimmat virustentorjuntaohjelmat, kuten AVG ja Avira, voidaan helposti poistaa Windows-laitteestasi, jotkin, kuten McAfee Total Protection, voivat olla erityisen vaikeita. Tästä syystä emme suosittele McAfeea yhteensopivien virustorjuntaohjelmistojen luettelossamme Windows 10/11:lle. Sinun ei pitäisi asentaa niitä ensiksi.

Korkeat väärät positiiviset

Jotkut virustorjuntaohjelmistot eivät ole pysyneet Windows-käyttöjärjestelmän versioiden asteittaisten muutosten tahdissa. Tämän seurauksena he eivät pysty lukemaan ja erottamaan haittaohjelmia kelvollisista tiedostoista.

Seuraavassa esimerkissä Malwarebytes (suosittu virustentorjuntaohjelmisto) uhkatarkistus johti joukkoon mahdollisesti vaarallisia ohjelmia, jotka suositeltiin poistamaan. Osoittautuu, että ne olivat kaikki Internet Explorerin osia, eikä niitä tarvitse poistaa.

Internet Explorer toimii useiden sisäisten prosessien ja Windows-toimintojen taustateknologiana. Tärkeiden rekisteriavainten tai tavallisten Windows-prosessien poistaminen vain siksi, että virustorjunta on ilmoittanut ne haittaohjelmiksi, voi vahingoittaa tietokonettasi.

Prosessorin ylikuormitus

Jotkin virustentorjuntaohjelmat, kuten Norton 360 -laitesuojaus, voivat nopeasti skaalata kuluttamaan 100 % Windows-suorittimestasi, mikä hidastaa laitteen suorituskykyä huomattavasti. Älä asenna mitään virustentorjuntaohjelmaa, sillä jotkut voivat olla valtava resurssi. Kun Windows Defender on käytössä, saat kaikki halutut suojaustasot ilman muistiongelmia.

Kustannus

Jotkut virustorjuntaohjelmat ovat erittäin kalliita, koska ne sisältävät kaikenlaisia ​​lisäominaisuuksia, jotka eivät ole sidoksissa laitteen tietoturvaan. Jos virustorjuntatoimittajasi lupaa sinulle niputetun VPN:n, sinun ei pitäisi mennä siihen. On paljon parempi valita erillinen VPN-ratkaisu.

Lue myös: Parhaat ja turvallisimmat VPN-palvelut vuodelle 2023

Koska Windows Defender on täysin ilmainen, virustorjuntaohjelmiston maksamiseen täytyy olla painava syy. Pidämme tämän mielessä, tarjoamme sinulle luettelon hyödyllisistä virustentorjuntaohjelmista, joita voit käyttää Windows 11/10:ssä. Niitä kaikkia voidaan käyttää maksutta toimimaan valinnaisena toissijaisena virustorjuntaohjelmana Windows 11/10 -laitteellasi Windows Defenderille.

1. AVG

AVG on yksi harvoista virustorjuntayrityksistä, joka todella pitää lupauksensa ilmaisesta virustentorjunnasta Windowsille. Ohjelmistossa on älykäs skannausominaisuus, joka tekee kunnollista työtä selainuhkien, virusten ja muiden haittaohjelmien torjunnassa ja käsittelee edistyneitä uhkia.

Asetuksista voit tarkistaa virusmääritykset, jotka ovat aina ajan tasalla ja voivat olla hyödyllisiä nollatunnin uhkien käsittelyssä. AVG:llä on kevyt vaikutus Windows-laitteeseen, ja jos haluat, voit päivittää maksulliseen versioon saadaksesi joitain ylimääräisiä suojausominaisuuksia.

Lue myös: Viruksen poistaminen tietokoneesta ilman virustorjuntaa

2. Bitdefender Security

Niille, jotka haluavat käyttää Windows-laitteen edistyneitä suojausominaisuuksia, Bitdefender Total Security voi olla hyvä lisä. Se on kattanut pohjan perussuojaukselle nollatunnin uhkia ja kiristysohjelmia vastaan. Järjestelmän tarkistus ja haavoittuvuuden tarkistusominaisuus pitävät sinut ajan tasalla uusista uhista. Jos tarvitset joitain lisäominaisuuksia, kuten lapsilukkoa ja VPN:ää ilman, että ratkaisu rasittaisi laitettasi, Bitdefender tuntuu riittävän kevyeltä.

3. TotalAV

TotalAV on kunnollinen virustentorjuntaohjelma Webin, sähköpostin ja paikallisten tiedostojen suojaustarpeisiin. Skannaus tapahtuu erittäin nopeasti ja tulokset ovat vaikuttavia, koska on olemassa hyvin pieniä vääriä positiivisia tuloksia. Sen mukana tulee järjestelmän puhdistus, joka onneksi ei rasita järjestelmää.

Tuomio: Pitäisikö sinun ostaa erillinen virustorjunta?

On 2022. Windows Defenderissä on monia kehittyneitä suojausominaisuuksia, minkä vuoksi se on ainoa virustorjuntaohjelmisto, joka on säilytettävä erillisellä Windows 11/10 -laitteellasi. Tämä toimisi kuitenkin vain, jos säilytät suositellut suojausvaihtoehdot, kuten Trusted Platform Module 2.0 ja UEFI Secure Boot, jotka sattuvat olemaan pakollisia Windows 11:ssä.

Voit pitää toissijaisen virustentorjuntaohjelman, kunhan se poistuu helposti, ei aiheuta paljon vääriä positiivisia tuloksia eikä kuormita resurssejasi. Jos sijainnissasi on useita tietokoneita, saatat joutua käyttämään päätepisteen suojausta käyttämällä ohjelmistoja, kuten Hysolate.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Voinko käyttää sekä Windows Defenderiä että erillistä virustorjuntaohjelmaa samanaikaisesti?

Et voi käyttää molempia virustentorjuntaohjelmia samanaikaisesti Windows 11/10 -laitteessa. Vaikka Windows Defenderin palomuuri on aina asetettu oletusasetukseksi, erillisen virustorjunnan käyttäminen saa Windows Defenderin virustorjuntaohjelman toimimaan passiivisessa tilassa.

2. Virustorjuntaohjelmistoni ei ole yhteensopiva Windows 11:n kanssa. Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos virustorjuntaohjelmistosi ei ole yhteensopiva Windows 11:n kanssa, mikä johtaa korkeisiin positiivisiin tuloksiin, se tarkoittaa, että virustentorjuntaohjelmiston toimittajan on korjattava ratkaisemattomia ongelmia. On suositeltavaa poistaa se virustorjuntaohjelmisto, joka ottaa Windows Defenderin automaattisesti käyttöön, mutta voit asentaa toisen virustorjuntaohjelman, joka on yhteensopivampi.

Indeksi
 1. Tarvitsetko virustorjuntaa Windows 10/11:lle?
 2. Windows Defender: Kuinka hyvä se todella on
  1. Suojaushistoria
  2. Online-uhan vakavuuden tarkistus
  3. Useita skannausvaihtoehtoja
  4. Yhdellä silmäyksellä
 3. Erillisen virustorjuntaohjelmiston haitat Windowsissa
  1. Vaikea poistaa
  2. Korkeat väärät positiiviset
  3. Prosessorin ylikuormitus
  4. Kustannus
 4. Suositellut virustorjuntaohjelmat Windows 11/10:lle
  1. 1. AVG
  2. 2. Bitdefender Security
  3. 3. TotalAV
 5. Tuomio: Pitäisikö sinun ostaa erillinen virustorjunta?
 6. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Voinko käyttää sekä Windows Defenderiä että erillistä virustorjuntaohjelmaa samanaikaisesti?
  2. 2. Virustorjuntaohjelmistoni ei ole yhteensopiva Windows 11:n kanssa. Mitä minun pitäisi tehdä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up