Täydellinen Mac-ostajan opas: mikä sopii sinulle?

Vaikka Applen tietokonevalikoimassa on vain muutamia malleja, on tärkeää tunnistaa, että ne sopivat kukin omaan markkinarakoonsa. Etsitpä sitten siirrettävyyttä matkustamiseen tai tehoa pelaamiseen, sinulle sopivan tietokoneen ymmärtäminen voi olla uskomattoman hyödyllistä, kun teet kalliita ostoksia. Selaa tätä täydellistä Mac-ostajan opasta löytääksesi sinulle sopivan.

Paras Mac peleille

Mitä tulee pelaamiseen, iMac-valikoima on epäilemättä paras aloituspaikka tässä Macin ostajan oppaassa. Kyllä, 16" MacBook lisää myös erillisen näytönohjaimen, mutta näytön kiinteistö voittaa silti.

Tämä mielessä, sinulla on sekä M1 iMac että 27" iMac. Jälkimmäinen tarjoaa epäilemättä parhaan yhdistelmän näytön koosta ja laadusta 5K Retina -näytöllä. Se, että voit lisätä jopa 128 Gt RAM-muistia, 8 Tt kiintolevytilaa ja Radeon Pro 5700 XT -näytönohjaimen, jossa on 16 Gt erillistä muistia, tekee siitä parhaan vaihtoehdon pelaamiseen Applen maailmassa.

M1 iMacia ei kuitenkaan pidä jättää huomiotta. The 24" iMac M1-sirulla on jo osoittautunut uskomattoman vankkaksi päivittäisessä tietojenkäsittelyssä, ja optimoitujen pelien suorituskyky on huippuluokkaa. Se ei kestä samaa tasoa AAA-pelejä kuin 27 tuuman pelit, mutta App Storen (Apple Arcade) ja muiden kuin AAA-pelien, kuten Steamin ja GOG:n, peleille se on enemmän kuin tehokas.

Paras Mac Ultra-Wide-näytölle

Mitä tahansa erittäin leveää näyttöä, edullisimmasta kalleimpaan, se sopii parhaiten yhteen Mac mini. Mikään muu Applen tietokone ei tarjoa samanlaista koon ja tehon tasapainoa M1-sirun kanssa. Se tukee yhtä näyttöä 6K-resoluutiolla Thunderboltin kautta ja toista 4K-näyttöä, joka on kytketty HDMI:llä. Tämän pitäisi tarjota runsaasti luottamusta siihen, että minkä tahansa ultralaajakuvanäytön pitäisi toimia 60 Hz:n taajuudella ilman pätkimistä tai häiriöitä.

Lisää lopuksi joukko lisäportteja USB-C:llä, USB-A:lla, HDMI 2.0:lla ja Wi-Fi 6:lla – kaikilla Applen halvimpien tietokoneiden hintalapuilla. Se, että se toimii kotona tai pienessä toimistossa, on sitäkin suurempi syy, että tämä on loistava vaihtoehto erittäin laajalle näytölle.

Paras Mac opiskelijoille

Jos selaat tätä Macin ostoopasta ja etsit opiskelijoille parasta, vastaus saattaa todella riippua sekä iästä että koulutustyypistä. Useimmille opiskelijoille MacBook air tulee olemaan paras veto. Se on paras kannettavuuden, akun keston, suorituskyvyn ja hinnan paketti.

M1-sirun avulla opiskelijoiden pitäisi pystyä helposti selviytymään päivän mittaisista tunneista ja läksyistä, ja huolella hoidettuna myös toisen koko päivän. Useimmat, elleivät kaikki samankokoiset tietokoneet voivat väittää tätä. Se, että voit myös käyttää yhteensopivia iOS-sovelluksia M1 Airissa, on vain toinen höyhen sen korkissa. Huono puoli? Et voi päivittää MacBook Airia.

Opiskelijoille, jotka eivät välttämättä ole tutkijakoulussa, iPad Air tai iPad Pro saattaa myös olla loistava ratkaisu. Tämä on erityisen totta, kun otat huomioon Apple Pencil -yhteensopivuuden, jotta voit tehdä muistiinpanoja nopeasti ja synkronoida ne pilveen. Kannettavuuden, runsaiden näppäimistövaihtoehtojen (Magic Keyboard) ja akun keston yhdistelmä tekee siitä myös todella vahvan valinnan opiskelijoille. Sen hinnoittelu, erityisesti Pro, voi nousta huomattavasti Airin kustannukset, mutta kun huomioidaan tabletin lisäominaisuudet, kuten pelaaminen, viihde, lukeminen jne., arvo on ehdottomasti olemassa.

Paras Mac ammattilaisille

Ammattilaisten, jotka etsivät parasta Applen tarjontaa, kannattaa etsiä 27-tuumainen iMac. Jälleen kerran, se on paras hinta-laatusuhde koon, tehon ja näytön suhteen. Ammattilaisille, erityisesti niille, jotka tarvitsevat moniajoa useiden ohjelmistojen kanssa näytöllä kerralla, lisätty 27 tuuman kiinteistö on korvaamaton. RAM-muistin lisääminen ennen ostoa tai sen jälkeen on toinen tapa hallita suorituskykyä parhaiten.

Aliarvioitko, kuinka paljon tarvitset useiden sovellusten suorittamiseen taustalla? Lisää RAM-muistia myöhemmin. Saatavilla on 8 Tt SSD-tilaa, joten siellä on runsaasti tilaa tuhansille PowerPoint- ja Excel-asiakirjoille. Koska 27-tuumainen iMac on ainoa tietokone, josta voit lukea tästä Macin ostajan oppaasta ja jonka voi jälkikäteen mukauttaa, on tärkeää ottaa se huomioon jokaisen ammattilaisen kohdalla.

Paras Mac taiteilijoille

Mitä tulee artisteihin, sinulle sopivan Macin valitseminen on melkoista pommitusta. Toisaalta 27 tuuman iMacin näyttö on todella upea. Toisaalta, arvo iPad Pro ja Apple Pencil on osoitettu korvaamattomaksi laitteisto-elementiksi graafisille suunnittelijoille ja taiteilijoille. Kaikille sarjakuvataiteilijoista videoeditoreihin ja yrityksille logoja suunnitteleviin ihmisiin on osoitettu iPad Pron tiiviin yhteyden arvo Apple Penciliin.

Mikään näistä ei poista sitä, kuinka tehokkaita Photoshopin työpöytäversiot ovat 27" iMacissa, mutta se todellakin riippuu siitä, onko näytön koko mielestäsi hyödyllisempi kuin "kynän" suora tuntu "kädessäsi.

Paras Mac siirrettävyyteen

Mitä tulee siirrettävyyteen, jokaisen, joka etsii itselleen sopivaa Macia, kannattaa ehdottomasti katsoa ensin 2,8 kiloa painava MacBook Air. Se on kiistatta paras Applen mallistossa koon (ajatellen kannettava), akun keston ja tehon suhteen. M1-siru on jo osoittanut olevansa tarpeeksi tehokas selviytymään kaikista päivittäisistä tehtävistäsi, kun taas akun kesto varmistaa, että saat yhden kokonaisen päivän lisäksi todennäköisesti kaksikin ennen lataamista.

Toisaalta iPad Air/iPad Pron ja Magic Keyboardin yhdistelmä on loistava valinta matkustamiseen ja kannettavaan. Air- ja Magic-näppäimistön yhdistelmä toimii todennäköisesti suunnilleen samalla tavalla kuin MacBook Air, kun taas Pro voi mennä yli, riippuen siitä, kuinka paljon tallennustilaa tarvitset.

Tietenkin iPadilla saat paremman kokemuksen videoiden suoratoistoon, pelien pelaamiseen ja vastaaviin. Mitä et saa, on täydellinen työpöytäkokemus. Jos voit luopua siitä ja keskittyä sähköpostiin ja selaimeen kevyitä töitä ja henkilökohtaisia ​​tehtäviä varten, iPad + Magic Keyboard on paras monipuolinen yhdistelmä.

Paras Mac yleisiin tarpeisiin

Kaikkien yleisten tarpeiden tietokonetta etsivien tulee aloittaa Mac ministä. Koska Apple on Mac-valikoimansa halvin, se on loistava lähtökohta kaikille, jotka haluavat vain tietokoneen perusasiat. Kyllä, se vaatii ylimääräisen näytön, näppäimistön ja hiiren, mutta ne kaikki voidaan silti ostaa halvemmalla kuin edullisin MacBook Air.

Se, että saat M1-sirun, varmistaa, että sinulla on runsaasti pitkäikäisyyttä saatavilla ja luvatut ohjelmistopäivitykset pitämään sinut turvassa. Se on tarpeeksi pieni piilottaakseen näytön taakse tai pienen pöydän nurkkaan, ja se pysyy poissa tieltäsi. Voit mukauttaa ostaessasi lisää muistia tai RAM-muistia, mutta peruskokoonpano on enemmän kuin tarpeeksi yleisiin tarpeisiin.

Paras Mac ohjelmointiin

Ohjelmointi on mielenkiintoinen kysymys oikean Macin valinnassa. Toisaalta jokainen Mac toimii erilaisissa ohjelmointitarpeissa. Toisaalta, mitä enemmän tehoa ohjelmointiin, sitä parempi, ja tämä mielessä molempien iMac-mallien pitäisi olla toivelistasi kärjessä. Uuden 24 tuuman iMacin M1-siru on loistava lähtökohta Applen ohjelmoinnin tulevaisuudelle. Näyttö on riittävän suuri pitämään useita ikkunoita auki ja osallistumaan ohjelmointiin vapaasti.

Sama pätee 27 tuuman iMaciin, mutta siinä on vielä enemmän näyttötilaa. Voisiko 16" MacBook Pro toimia? Varma. On kuitenkin tärkeää olla realistinen ohjelmointitarpeiden suhteen, sillä mitä enemmän näyttöä on, sitä parempi. Voit ohjelmoida 10 tuuman netbookilla (muistatko ne?), mutta et halua tehdä sitä kovin pitkään.

Paras budjettiystävällinen Mac

Sanojen "budjettiystävällinen" ja Applen ei ole aina ajateltu kulkevan käsi kädessä. Tosiasia on kuitenkin, että MacBook Airin kaltaiset tietokoneet tarjoavat enemmän virtaa ja akun kestoa kuin vastaavan hintaiset ultrabookit. Se on halvin Mac tässä Macin ostajan oppaassa. Vaikka sisällytät Mac minin, se on paras yksiosainen vaihtoehto, jonka voit ostaa Applen ekosysteemissä.

Mainitsimmeko, että akun kesto on erinomainen? Jos tarpeesi ovat todella minimaaliset, kuten verkkokaupat, sähköpostin ja Facebookin tarkistaminen jne., lähtötason iPad on loistava vaihtoehto. Useimmat ihmiset olisivat yllättyneitä siitä, kuinka paljon he eivät tarvitse tietokonetta yli 90 prosenttiin päivittäisistä tietojenkäsittelytarpeistaan.

Käärimistä

Loppujen lopuksi tässä täydellisessä Mac-ostajan oppaassa on jokaiselle tietokone tai iPad. Vaikka sinulla olisi minimaaliset laskentatarpeet ja pieni budjetti, on olemassa jotain, joka voi tehdä työt suuremmalla teholla ja akun käyttöiällä kuin tarvitset. Toisaalta, jos tarvitset huipputehoa taiteelliseen työhön tai videoeditointiin, iMac 27" on valmis sinua varten. On jopa mahdollista käyttää Android-sovelluksia Macissasi. Ennen kuin luot vesivaurioituneen MacBookin uuteen Maciin, selvitä, kuinka voit tallentaa sen.

Indeksi
  1. Paras Mac peleille
  2. Paras Mac Ultra-Wide-näytölle
  3. Paras Mac opiskelijoille
  4. Paras Mac ammattilaisille
  5. Paras Mac taiteilijoille
  6. Paras Mac siirrettävyyteen
  7. Paras Mac yleisiin tarpeisiin
  8. Paras Mac ohjelmointiin
  9. Paras budjettiystävällinen Mac
  10. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up