Täydellinen opas Windows 10:n asentamiseen Maciin

Vaikka tällä hetkellä eri käyttöjärjestelmissä ei ole juurikaan eroa ja voit ajaa digitaalista elämääsi millä tahansa valitsemallasi käyttöjärjestelmällä, joskus Mac-käyttäjänä saatat joutua suorittamaan tiettyjä Windows-sovelluksia. Tietenkin on olemassa vaihtoehtoja, kuten loistava CrossOver, Wineskin jne., mutta se voi viedä sinut vain pitkälle, varsinkin jos peli on sovellus, jota ajattelit. Emulointi ja virtualisointi ovat rajallisia – joskus varsinkin silloin, kun sinun täytyy "lyödä metallia" tai vaatia laitteiston käyttöä sovelluksen suorittamiseksi. Tällöin laitteistossasi toimivan Windowsin aito asennus riittää.

Tässä artikkelissa tarkastellaan Windows 10:n asentamista Maciin valinnaisena käynnistysosiona.

Indeksi
  1. Bootcamp: ainoa työkalu, jota tarvitset
  2. Johtopäätös

Bootcamp: ainoa työkalu, jota tarvitset

Ensimmäinen asia on hankkia Windows-asennus ISO. Voit löytää latauslinkki tästä. Macissa sinulle kerrotaan, että Windows 10 ei ole yhteensopiva järjestelmäsi kanssa, mutta älä huoli, koska ISO-linkki on näytön alaosassa.

Ohjelmistotyökalu, jonka avulla voit asentaa Windowsin Mac OS:n rinnalle, on itse asiassa nimeltään "Bootcamp Assistant". Bootcamp sijaitsee Mac OS:n Utilities-hakemistossa, johon pääset joko siirtymällä kohtaan "Applications -> Utilities" tai painamalla "Command + Shift + U" millä tahansa Finderin työpöydällä tai ikkunassa.

Huomautus: Bootcamp Assistant tuki alun perin XP:tä, Vistaa ja Windows 7:ää. Versio 4.0 toimitettiin OS X 10.6 - 10.8 kanssa, mikä tahansa tuki vain Windows 7:ää. Bootcamp 5.0 julkaistiin osittain OS X 10.8:n kautta ja se tuki vain Windows 7:ää ja 8:aa (virallisesti). Bootcamp 6.0 lisäsi Windows 10 -tuen OS X 10.12:lle.

Ennen kuin aloitat, tarvitset:

  1. yhteensopiva Mac, jossa on vähintään 40 Gt vapaata tilaa (jos sinulla on enemmän)
  2. vähintään 8 Gt:n USB-tikku
  3. Windows-asennuksen ISO-tiedosto, esimerkiksi Windows 10
  4. laillinen lisenssiavain asentamasi Windows-versiolle

Ennen kuin aloitat: Ilmeisesti tämä prosessi toimii täydellisesti yhdeksän kertaa kymmenestä, mutta varmuuden vuoksi tee varmuuskopio koko järjestelmälevystäsi varmuuden vuoksi.

Kun suoritat Bootcamp Assistantin, sinua pyydetään suorittamaan toiminnot, jotka haluat suorittaa. Ensimmäinen kysyy, haluatko luoda Windows 7:n tai uudemman asennuslevyn USB:lle.

Seuraava vaihtoehto on ladata uusimmat Windows-tukitiedostot. Nämä mahdollistavat valmiin Windows-asennuksen käyttämään Mac-laitteistoa oikein. Jos tämä on valittuna, tiedostot kirjoitetaan asennus-USB:lle asennusta varten kohdeosioon Windowsin asennuksen jälkeen.

Kolmas ja viimeinen vaihtoehto on asentaa Windows 7 tai uudempi. Tämä on prosessin kolmas vaihe, ja tämä on varsinainen asennus. Jos järjestelmälevylläsi ei ole tarpeeksi tilaa sen osiointiin Windowsille, viimeinen kohde näkyy haamukuvana.

Jos sinulla on tilaa ja kaikki tehtävät on tarkistettu, olet valmis. Kun napsautat jatka, sinua pyydetään antamaan ISO ja kohde-USB-tikku.

Jos sinulla on vain yksi asema ja järjestelmälevyllä on tarpeeksi tilaa, voit nyt osioida kiintolevyn käytettävissä olevan tilan perusteella. Vedä liukusäädintä valitaksesi, kuinka paljon levytilaa haluat varata Windows-osiolle (yleensä noin puolet ja puoli), ja olet valmis.

Jos sinulla on useampi kuin yksi asema liitettynä, sinulle annetaan mahdollisuus asentaa Windows kyseiseen osioon. Mielestämme on paljon parempi asentaa Windows erilliselle kiintolevylle, koska sinulla on paljon enemmän tilaa sovelluksille ja tiedoille.

Valmista? Paina "Asenna" ja kopiointi USB:lle alkaa.

USB-asemassa on Windows-asennus ja Applen laitteisto-ohjaimet, jotka asennetaan Windowsin jälkeen. Tämän jälkeen alkaa osiointi ja asennus, ja sinulle epäilemättä tuttu pitkä Windows-asennusprosessi alkaa. Sinua pyydetään valitsemaan paikkakuntasi ja näppäimistösi kieli jne. Sinulta kysytään myös Windowsin lisenssiavainta.

Sinulta kysytään, mihin haluat asentaa Windowsin, ja osiointiprosessi on merkinnyt osion sanalla BOOTCAMP, jotta tiedät mikä se on. Alusta osio alla olevalla painikkeella ja valitse sitten Seuraava jatkaaksesi asennusta loppuun.

Kun Windows on asennettu, se käynnistyy uudelleen. Yleensä sinua kehotetaan automaattisesti asentamaan Applen laitteiston ohjaimet Maciin uuden Windows-asennuksen ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä. Jos tämä ei tapahdu automaattisesti, siirry USB:hen Windowsissa, etsi Bootcamp-kansio ja suorita "setup.exe" asentaaksesi kaikki Mac-laitteiston oikeat ohjaimet.

Siinä kaikki, olet valmis.

Siitä eteenpäin voit käynnistää Windowsin joko valitsemalla Windowsin käynnistyslevyn Järjestelmäasetuksista ja painamalla Käynnistä uudelleen tai painamalla kylmäkäynnistystä samalla, kun pidät Optio-näppäintä painettuna valitaksesi, mihin käyttöjärjestelmään haluat käynnistää.

Johtopäätös

Kuten näette, se on mahdollisesti ongelmaton asennus, ja kokemuksemme mukaan se on harvoin katastrofaalista, mutta tietysti "turvallisuus ennen kaikkea" edellyttää, että jotta jotain ei tapahdu, sinun on varmistettava, ettei sitä voi tapahtua.

Sinua on varoitettu.

Tee hyvä kiinteä varmuuskopio koneestasi, ennen kuin yrität osioida päivittäisessä työssäsi tarvitsemasi tietokoneen. Todennäköisesti se menee hyvin, mutta kysy itseltäsi ennen kuin ohitat tämän vaiheen: "Onko minulla varaa ottaa tämä mahdollisuus vaikka kuinka hoikka?" Vielä parempi, vältä elävän järjestelmäaseman osiointiongelma asentamalla se kokonaan erilliseen asemaan, jos sellainen on käytettävissä.

Kuten aina, kiitos lukemisesta ja muista jättää meille kaikki kysymykset tai kommentit alla olevaan osioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up