Tehtävien automaattinen lopettaminen sammutettaessa Windowsia

Ajoittain, kun yrität sammuttaa, käynnistää uudelleen tai kirjautua ulos Windowsista, olet saattanut nähdä Windowsin ilmoittavan, että sovellus/sovellukset estävät Windowsia sammuttamasta tai käynnistymästä uudelleen. Jos haluat sammuttaa järjestelmän, sinun on napsautettava "Sammuta joka tapauksessa" -painiketta. Jos et napsauta painiketta tietyn ajan kuluessa, Windows peruuttaa sammutustoiminnon.

Yleensä, kun sammutat tai käynnistät järjestelmän uudelleen, Windows yrittää sulkea kaikki sovellukset sulavasti automaattisesti. Kuitenkin, kun sovellus tekee jotain taustalla tai jos on tallentamattomia töitä, se voi estää Windowsia sulkeutumasta. Tämä on hyvä suurimmaksi osaksi, koska se antaa sinulle mahdollisuuden tallentaa työsi ja sulkea sovelluksen kunnolla.

Mutta jos jokin sovellus käyttää väärin tätä ominaisuutta tai jos uskot, että et halua sovellusten estävän sammutusta tai uudelleenkäynnistystä, voit pakottaa Windowsin sulkemaan kaikki sovellukset niiden tilasta riippumatta sammutuksen, uudelleenkäynnistyksen tai uloskirjautumisprosessin aikana. . Tämä artikkeli näyttää, kuinka se tehdään.

Lue myös: Hyödyllisiä vinkkejä Windowsin sammutuksen nopeuttamiseen

Indeksi
  1. Ota "AutoEndTasks" käyttöön nykyiselle käyttäjälle
  2. Ota "AutoEndTasks" käyttöön kaikille käyttäjille

Ota "AutoEndTasks" käyttöön nykyiselle käyttäjälle

Jos haluat estää sovelluksia estämästä järjestelmän sammuttamista tai uudelleenkäynnistystä nykyiselle käyttäjälle, noudata alla olevia ohjeita. Huomaa, että tässä tekemäsi muutokset eivät vaikuta muihin järjestelmäsi käyttäjiin. esim. tarvittaessa sovellukset voivat silti estää muita käyttäjiä sulkemasta tai käynnistämästä järjestelmää uudelleen.

Lisäksi, koska aiomme muokata Windows Resgistryä, varmuuskopioi se. Se auttaa sinua palauttamaan rekisterin, jos jotain pahaa tapahtuu.

1. Avaa Windowsin rekisteri etsimällä "regedit" Käynnistä-valikosta ja painamalla Enter-näppäintä.

2. Siirry rekisterissä seuraavaan sijaintiin. Jos käytät Windows 10:tä, kopioi ja liitä polku rekisterieditorin osoiteriville ja paina Enter. Sinut viedään kohdeavaimeen välittömästi.

HKEY_CURRENT_USER\Ohjauspaneeli\Työpöytä

3. Kun olet täällä, napsauta oikeaa paneelia hiiren kakkospainikkeella ja valitse "New" ja sitten "String Value".

4. Nimeä merkkijonoarvo nimellä "AutoEndTasks".

5. Kaksoisnapsauta juuri luotua arvoa, kirjoita "1" arvotietokenttään ja napsauta "OK"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Käynnistä järjestelmä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Windows ei enää salli sovellusten estää sammutusta, uudelleenkäynnistystä tai uloskirjautumista.

Jos haluat palata takaisin, joko poista AutoEndTasks-arvo tai muuta arvotiedot takaisin arvoon "0".

Ota "AutoEndTasks" käyttöön kaikille käyttäjille

Jos haluat sulkea sovellukset automaattisesti kaikilta käyttäjiltä uudelleenkäynnistyksen tai sammutuksen aikana, voit myös tehdä sen. Koska aiot kuitenkin tehdä muutoksia kaikille käyttäjille, sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet.

1. Etsi "regedit" Käynnistä-valikosta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana". Tämä avaa rekisterieditorin järjestelmänvalvojan oikeuksilla.

2. Siirry nyt seuraavaan paikkaan:

HKEY_USERS\.DEFAULT\Ohjauspaneeli\Työpöytä

3. Napsauta oikeanpuoleisessa paneelissa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Uusi > Merkkijonoarvo". Nimeä arvo nimellä "AutoEndTasks" ja vahvista nimi painamalla Enter.

4. Kun olet luonut arvon, kaksoisnapsauta sitä avataksesi "Muokkaa arvoa" -ikkunan. Kirjoita "1" arvotietokenttään ja napsauta "OK"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Käynnistä järjestelmä uudelleen. Tästä eteenpäin sovellukset eivät estä uudelleenkäynnistystä tai sammutusta kenenkään järjestelmän käyttäjältä. Palaa takaisin muuttamalla arvodataksi "0" tai poistamalla AutoEndTasks-arvo.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä sovellusten automaattiseen sulkemiseen samalla, kun Windows-järjestelmä sammutetaan ja käynnistetään uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up