Tehtävien automatisointi ja ajoittaminen Windowsissa

Tehtävän ajoittaminen Windowsissa on hyvä tapa suorittaa toistuvia toimintoja ja vähentää manuaalisia syöttöjä. Tämä opetusohjelma kattaa tehtävien automatisoinnin ja ajoituksen Windowsissa. Selitämme vaiheet käyttämällä alkuperäisiä sovelluksia, kuten Task Scheduleria ja kolmannen osapuolen ohjelmistoa Shutter.

Lue myös: Muistutusten määrittäminen Windowsissa

Tehtävien ajoituksen käyttäminen Windowsissa

Tehtävien automaattista ajoittamista varten Windowsissa on sisäänrakennettu sovellus nimeltä Task Scheduler. Se on yksi Windowsin tärkeimmistä hallintatyökaluista tietokoneen hallinnan, suorituskyvyn valvonnan, rekisterieditorin, Internet Information System (IIS) Managerin ja palvelujen ohella.

Kun käynnistät ohjelman, yksinkertainen käyttöliittymä tervehtii sinua. Siinä on kolme pystysuoraa ruutua navigoinnin helpottamiseksi. Tehtävän ajoituksen suorittamiseksi sinun tulee ensin valita "Task Scheduler -kirjasto".

Vaikka voit helposti luoda tehtävien ajoitusohjelman pääkansioon "Task Scheduler -kirjasto", on suositeltavaa luoda uusi alikansio, joka erottaa ajoitetut tehtävät järjestelmän toiminnoista. Valitse oikeanpuoleisessa ruudussa näkyvä Uusi kansio -vaihtoehto ja anna kansiolle haluamasi nimi.

Kun olet valmis, napsauta Task Scheduler -kirjaston nuolta valitaksesi juuri luotu kansio. Alla olevassa näytössä tässä kansiossa on jo komentokehotteen perusteella luotu tehtävä, joka näytetään oletusasetukseksi. Luo uusi mukautettu tehtävä siirtymällä oikeanpuoleiseen ruutuun ja valitsemalla "Luo perustehtävä".

Kun "Create Basic Task Wizard" on auki, anna nimi ja yksinkertainen kuvaus sille, mitä haluat saavuttaa. Seuraavassa tehtävässä pyritään käynnistämään Microsoft Edge -selain automaattisesti Windowsiin kirjautumisen yhteydessä, joten luomme sille tehtävän ajastimen.

Seuraavassa vaiheessa sinun on päätettävä, kuinka usein haluat tämän tehtävän suoritettavan automaattisesti. Tämä voidaan päättää kertaluonteisesti, päivittäin, viikoittain, kuukausittain, heti tietokoneen käynnistyessä (joka rasittaa Startup-valikkoa) tai käyttäjän kirjautuessa sisään, mikä on tässä tapauksessa valittu.

Minkä toiminnon haluat tehtävän suorittavan? Tässä esimerkissä on valittu "Käynnistä ohjelma". Voit myös lähettää sähköpostin tai näyttää viestin.

Seuraavassa vaiheessa tarvitset tarkan ohjelman sijainnin, joka käynnistyy, kun ajoitettu aika koittaa. Tämä voidaan kerätä Windows-laitteesi File Explorerista. Mutta on olemassa helpompi tapa paikantaa tarkka ohjelma.

Siirry Windowsin hakukenttään ja katso haluamaasi ohjelmaa, joka käynnistetään Task Schedulerista. Napsauta "Avaa tiedoston sijainti" jäljittääksesi ohjelman täydellisen alkuperäisen polun.

Kuten tässä näkyy, ohjelman käynnistysvalikkopolku näkyy uudessa näytössä. Meidän tarvitsee vain jäljittää tämä polku ja avata se "Create Basic Task Wizard" -valikosta.

Haluttu ohjelma - Microsoft Edge - näkyy Task Wizard “Käynnistä ohjelma” -valikossa. Napsauta "Seuraava" jatkaaksesi.

Ennen muutosten käyttöönottoa saat yhteenvedon ajoitetusta tehtävästä. Viimeistele asetus napsauttamalla "valmis".

Varmista, että valitset oikean käyttöjärjestelmän luodulle tehtävälle Task Schedulerissa. Jos haluat suorittaa ohjelman järjestelmänvalvojana, valitse "Suorita korkeimmilla oikeuksilla", mikä johtaa vahvistukseen järjestelmän kirjautumisnäytöllä. Luotu ajoitettu tehtävämme on nyt valmis ja käynnistetään peräkkäisellä kirjautumisyrityksellä.

Muokkaa tehtävää Task Schedulerissa

Tehtävän muokkaaminen Task Schedulerissa on erittäin helppoa. Siirry tarkalleen kansioon ja haluamaasi tehtävään, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja tarkista kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot.

Muokkaa tehtävää napsauttamalla valittua tehtävää hiiren kakkospainikkeella ja siirtymällä kohtaan "Ominaisuudet". Kun olet tehnyt sen, kaikki aiemmin suunnittelemasi laukaisimet ja toiminnot voidaan luoda uudelleen.

Jos haluat poistaa tehtävän tai kansion Task Schedulerissa, valitse haluamasi tehtävä tai kansio ja napsauta "Poista" -vaihtoehtoa.

Suljintoiminnon käyttäminen tehtävän ajoittamiseen Windowsissa

Jos et halua käyttää Windows Task Scheduleria, voit myös käyttää sitä Sulkija saavuttaaksesi samat tulokset. Suorita asennusohjelma latauslinkistä, ja asennus kestää vain muutaman sekunnin.

Shutter vaatii sinua valitsemaan suostumuspainikkeen, joka ilmoittaa, että tätä ohjelmistoa käytetään vain ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Luo uusi tapahtuma valitsemalla "Lisää".

Näyttöön tulee uusi valintaikkuna, josta voit valita erilaisia ​​tapahtumia. Shutter sallii seuraavat tapahtumat: Lähtölaskenta, ajoissa, viikoittain, Winamp-pysähdykset, suorittimen käyttö, verkon käyttö, kiintolevyn käyttö, akku, ikkuna, prosessi, ping-pysähdykset, tiedostokoko ja kansi. Seuraavassa valikossa olemme valinneet "käyttäjä ei-aktiivinen" 45 minuutin käyttämättömyyden jälkeen.

Kun käynnistät tapahtuman manuaalisesti, löydät varoituksen ilmaisinalueelta. Voit keskeyttää tapahtuman milloin tahansa.

Asetukset-kohdasta voit valita, mitä tapahtuman odotetaan tekevän. Voit käynnistää sen automaattisesti Windowsin sisäänkirjautumisen aikana kaikille käyttäjille tai vain yhdelle käyttäjälle ja minimoida ilmaisinalueen.

Täällä olemme oppineet käyttämään Task Scheduleria ja muita Windows-sovelluksia tehtävien ajoittamiseen ja automatisointiin Windowsissa. Saatat myös haluta tietää, kuinka ratkaista erilaisia ​​Windows 10 -virheitä, kuten TaskSchedulerHelper.dll-tiedoston avulla.

Indeksi
  1. Tehtävien ajoituksen käyttäminen Windowsissa
  2. Muokkaa tehtävää Task Schedulerissa
  3. Suljintoiminnon käyttäminen tehtävän ajoittamiseen Windowsissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up