Tiedostojen ja kansioiden piilottaminen Windows 10: ssä

Henkilökohtaisten tiedostojen piilottaminen on välttämätöntä, jos jaat tietokoneen jonkun muun kanssa, kotona tai töissä. Kun Windows 10 tarjoaa tyylikkään katsauksen todistetusta Windows-kokemuksesta, ajattelimme päivittävän sen. Näin piilotat tiedostot ja kansiot Windows 10: ssä.

Indeksi

  Piilota yksi tiedosto

  Onneksi Microsoft ei ole keksinyt pyörää täällä. Yhden tiedoston tai kansion piilottaminen Windows 10: ssä toimii aivan kuten Windows 7: ssä.

  1. Siirry Resurssienhallinnalla tiedostoon tai kansioon, jonka haluat piilottaa. Kun se on löydetty, napsauta vain hiiren kakkospainikkeella tiedostoa tai kansiota ja valitse Ominaisuudet.

  2. Avautuvassa Ominaisuudet-ruudussa näkyy alareunassa "Attribuutit". Valittavissa on kaksi ruutua: "Vain luku" ja "Piilotettu". Haluamme tietysti napsauttaa "Piilotettu" -ruutua. Napsauta sitten "OK" tai "Käytä" -painiketta piilottaaksesi tiedoston.

  Piilota useita tiedostoja

  1. Avaa File Explorer ja valitse kaikki tiedostot tai kansiot, jotka haluat piilottaa.

  2. Napsauta Resurssienhallinta-ikkunan yläosassa "Näytä" -välilehteä. Tämä näyttää useita erilaisia ​​vaihtoehtoja, mutta meitä kiinnostava nimi on "Näytä / piilota". Tässä osiossa on painike nimeltä "Piilota valitut kohteet". Napsauttamalla tätä painiketta avautuu valintaikkuna, jossa sinua pyydetään vahvistamaan muutokset. Se kysyy myös, haluatko piilottaa alikansiot ja tiedostot alun perin valittujen kansioiden sisällä. Vahvista määritemuutokset ja piilota valitut tiedostot ja kansiot napsauttamalla OK-painiketta.

  Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot

  Kun tiedostot ja kansiot on piilotettu, niitä ei enää näytetä Resurssienhallinnassa. Jotta ne näkyisivät uudelleen, napsauta File Explorer -ikkunan yläosassa olevaa "View" -välilehteä. Näytä / piilota -osiossa on piilotetut kohteet -valintaruutu. Valintaruudun napsauttaminen näyttää kaikki piilotetut tiedostot tai kansiot kyseisessä paikassa. Kaikki piilotetut tiedostot ja kansiot näkyvät osittain läpinäkyvillä kuvakkeilla, jotta voit nähdä, mikä on piilotettu ja mikä on yleensä näkyvissä.

  Piilota tiedostosi todella

  Tiedostojen piilottamisen tarkoituksena on pitää ne poissa uteliailta katseilta. Valitettavasti, jos joku todella haluaa harhauttaa, on vain muutama hiiren napsautus paljastaa piilotetut tiedostot ja kansiot. Onneksi on olemassa parempi tapa, eikä sinun tarvitse edes ladata muita ohjelmistoja.

  Windows piilottaa järjestelmätiedostot oletusarvoisesti loppukäyttäjiltä. Microsoft tekee tämän, jotta käyttäjä ei vahingossa poista tärkeitä tiedostoja, jotka järjestelmän on toimittava moitteettomasti. Nämä tiedostot eivät näy ollenkaan Resurssienhallinnassa. Jos haluat tarkastella niitä, käyttäjän tulisi poistaa Piilota suojatut käyttöjärjestelmätiedostot -asetus. Se ei ole mahdotonta, mutta se vaatii vähän tietoa ja ylimääräistä jalkatyötä.

  Kuinka todella piilottaa tiedostosi

  Piilottaaksesi tiedostosi, sinun on saatava Windows tunnistamaan ne järjestelmätiedostoiksi. On tapa tehdä se; sinun on kuitenkin oltava valmis käyttämään komentoriviä. Komentoriville pääsemiseksi meidän on avattava "Suorita" -apuohjelma. Voit tehdä tämän muutamalla tavalla, mutta "Win +" R "-näppäimen painaminen samanaikaisesti on nopeinta.

  Kirjoita Suorita-ruutuun cmd. Tämä avaa komentorivi-ikkunan, jossa voit käyttää attrib-komentoa merkitsemään tiedoston tai kansion järjestelmätiedostoksi.

  Esimerkiksi työpöydälläni on kansio nimeltä "Vain silmäni". Jos haluat Windowsin käsittelevän sitä järjestelmätiedostona, kirjoita seuraava komentorivin ikkunaan:

  attrib +s +h "C:NUsers{RyanDesktopMy Eyes Only"

  Voit tehdä tämän tiedostoillasi korvaamalla lainausmerkeissä valitsemasi tiedoston tai kansion polun. Jos haluat kansion näkyvän uudelleen, korvaa "+" merkillä "-" attrib-komennossa.

  Kun luottamukselliset tiedostosi ja kansiosi ovat piilossa Windowsin suolistossa, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että kukaan kompastuu tavarasi päälle. Käytätkö näitä menetelmiä? Haluatko kolmannen osapuolen ohjelmiston piilottaa tai salata tiedostosi? Jos on, ilmoita siitä meille kommenteissa!

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up