Tiedostojen palautus rikkinäiseltä levyltä tai kuolleelta tietokoneelta

Kaikki tavat palauttaa tiedostoja rikkinäiseltä levyltä/SSD-levyltä tai kuolleelta tietokoneelta, mutta silti toimivalla levyllä

Eikö tietokone enää käynnisty vai huomaammeko, että kaikki levymme tiedostot eivät ole enää käytettävissä? Sen sijaan, että joutuisit epätoivoon ja alkaisimme miettiä pätevän varmuuskopion puutetta (näissä tapauksissa se voi olla pelastus, mutta meidän on luotava se ennen kuin ongelma ilmaantuu) ajattelemme toimimista välittömästi, yrittäen saada takaisin pelastettavan ja hyödyntämään kaikki käytettävissä olevista työkaluista palauttaa tiedostoja vaurioituneelta, rikkinäiseltä tai viallisesta levystä.

Tässä oppaassa olemme keränneet kaikki todella tehokkaat menetelmät tiedostojen palauttamiseksi rikkinäiseltä levyltä tai kuolleelta tietokoneelta: Useimmissa menetelmissä toimitaan kyseiselle levylle asennetun järjestelmän ulkopuolella, muut menetelmät edellyttävät häiriötä aiheuttavan levyn liittämistä uuteen tietokoneeseen (ulkoisen USB-levykotelon kautta) ja tiettyjen tiedostojen palautusohjelmien käyttöä.

1) Käytä ulkoista asemakoteloa

Jos viallinen levy voidaan poistaa tietokoneesta, on parasta irrottaa se välittömästi, jotta se voidaan asettaa ulkoinen USB-kotelo.

Riippuen tietokoneeseen asennetun levyn tyypistä voimme käyttää seuraavia formaatteja kotelo ulkoisille levyille:

Kun ohjain on asetettu sopivaan koteloon, yhdistämme USB-kaapelin toimivaan tietokoneeseen ja yritämme palauttaa tiedostot helposti käyttämällä Tiedostonhallinta päästäksesi levylle.

Jos levyä ei voi käyttää Windowsin Resurssienhallinnassa, suosittelemme kokeilemaan ilmaista ohjelmaa, kuten Recuvavalitse ulkoinen levy ja käytä toimintoa syvällinen tutkimus aloittaaksesi kaikkien edelleen käytettävissä olevien ja palautettavissa olevien henkilötietojen täydellisen palautuksen (erittäin hidas prosessi, joka voi kestää yli 3 tuntia).

Muita Recuvan kaltaisia ​​palautusohjelmia voit tarkastella oppaassamme osoitteessa Kuinka palauttaa tiedot alustetulta tai poistetulta levyltä.

2) Luo USB-tikku Windows PE:llä

Jos sisäinen levy ei ole helposti irrotettavissa tietokoneesta (esimerkiksi uusissa monocoque-kannettavissa tietokoneissa), voimme yrittää palauttaa tiedostoja rikkinäiseltä levyltä käyttämällä Windows PE -palautusympäristöhyvin samanlainen kuin Windows, mutta toimii USB-tikulta.

Siihen tarkoitukseen, jota voimme käyttää AOMEI PE Builderilmainen työkalu, jonka avulla voit luoda nopeasti käyttötarkoitukseensa sopivan Windows PE Live CD:n tai Live USB:n.

Jatka kytkemällä tyhjä USB-tikku (vähintään 16 Gt) toimivaan tietokoneeseen ja käynnistämällä ohjelma AOMEI PE Builder, valitsemme mitä luomme ja odotamme prosessin loppua. Heti kun tikku on valmis, aseta USB-tikku tietokoneeseen, jossa on rikki tai ei toimi, muutetaan käynnistysjärjestystä ja odotamme Windows PE -ympäristön ilmestymistä, jotta voimme palauttaa tiedostot suoraan kannettavassa järjestelmässä olevan File Explorerin avulla.

Saatamme oppia lisää aiheesta lukemalla oppaamme Käynnistä Windows DVD- tai USB Live -levyltä ilman asennusta.

3) Luo USB-tikku Linuxilla

Toinen tehokas tapa palauttaa tiedostoja rikkinäiseltä levyltä tai kuolleelta tietokoneelta on Live USB:n käyttö GNU/Linux-jakelusta, kuten esim. Ubuntu.

Ladattuamme tämän ilmaisen järjestelmän ISO-kuvan (toisesta edelleen toimivasta tietokoneesta) lataamme Etsaajapieni työkalu, jolla voidaan luoda Linux Live USB:itä nopeasti ja helposti.

Kun olemme laittaneet tyhjän USB-muistin (vähintään 16 Gt) johonkin tietokoneen vapaasta USB-portista, avaa ohjelma ja paina kohdetta Flash tiedostostajatkamme Valitse kohde valitse liitetty USB-tikku ja paina lopuksi -painiketta Flash! aloittaaksesi asennuksen.

Muutaman minuutin kuluttua flash-asemamme on valmis; nyt meidän tarvitsee vain liittää se tietokoneeseen, jossa meidän on palautettava tiedostot, vaihda uudelleen käynnistysjärjestys käynnistyksen yhteydessä ja käytä järjestelmää suoraan USB-tikulta.

Kun Linux-järjestelmä on ladattu, valitse italialainen kieli ja paina Kokeile Ubuntua ja odota, että työpöytä tulee näkyviin. Heti kun olemme Ubuntu-työpöydällä, painamme levyn muotoista kuvaketta, jotta pääsemme välittömästi asemaan, jossa Windows on tallennettu kaikkien henkilökohtaisten tiedostojemme kanssa; Jos emme näe levyä, avaamme kansion ubuntu ja tarkistamme, onko tiedostonhallinnassa levyjä tai valikoita, joissa on levyjen kapasiteetti.

4) Luo USB-tikku Paragon Rescue Kitillä

Vaihtoehtoisesti voimme käyttää Paragon Rescue Kitilmainen työkalu, jonka avulla voit palauttaa tiedostoja vaurioituneilta tai saavuttamattomilta kiintolevyiltä, ​​palauttaa Windowsin käynnistyksen, palauttaa poistetun osion ja paljon muuta.

Työkalu on käynnistettävä toisesta toimivasta tietokoneesta, ja sen avulla voit luoda Live CD:n tai Live USB:n muodostaaksesi yhteyden tietokoneeseen, josta haluamme nopeasti palauttaa henkilökohtaiset tiedostomme. Kun olet muuttanut käynnistysjärjestystä ja päässyt käyttämään Live-ympäristön ominaisuuksia, käytä vain Siirrä tiedostot -vaihtoehtoa päästäksesi käsiksi kaikkiin kiintolevylle tai SSD:lle edelleen tallennettuihin henkilökohtaisiin tiedostoihimme.

Johtopäätökset

Jos kyseiseen levyyn ei pääse käsiksi edes USB-tikuilta tai se ei ole näkyvissä, kun se on liitetty USB-koteloon, se voi olla on peruuttamattomasti vaurioitunut laitteistotasolla: itse asiassa emme voi tehdä paljon, mutta viimeisenä keinona ovat ammattimaiset tietojen palautuskeskukset, kuten SOSdati.comjonka hinta vaihtelee palautettavien tiedostojen määrän ja vaikeuden mukaan.

Näissä tapauksissa pätee sanonta "ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito": luomme säännöllisesti varmuuskopioita henkilökohtaisista tiedostoista ja Windows-järjestelmästä, jotka tallennetaan ulkoiselle levylle tai suoraan OneDriveen, kuten löytyy oppaistamme kuinka tallentaa tärkeitä asiakirjoja Windowsiin ja miten ota käyttöön Windows 10:n ja 11:n automaattinen varmuuskopiointi.

Jos ongelma on käyttöjärjestelmä, voimme yrittää palauttaa sen yllä olevan oppaan mukaisesti kuinka palauttaa Windows tuoreella asennuksella menettämättä henkilökohtaisia ​​tietoja.

Indeksi
  1. 1) Käytä ulkoista asemakoteloa
  2. 2) Luo USB-tikku Windows PE:llä
  3. 3) Luo USB-tikku Linuxilla
  4. 4) Luo USB-tikku Paragon Rescue Kitillä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up