Tiedoston tarkistussumman katsominen Windowsissa

Nautitpa sitten jakamiemme oppaiden ja vihjeiden seuraamisesta tai haluatko puuhata tietokonettasi vapaa-ajalla, olet ladannut ja asentanut ohjelmia useilta verkkosivustoilta.

Hyvämaineisilla verkkosivustoilla on taipumus isännöidä alkuperäisiä, muokkaamattomia ohjelmistokopioita, ja ne haluavat tehdä tämän selväksi. Loppujen lopuksi heidän maineensa riippuu siitä, että he tekevät niin. Monet sisältävät tiedostoilleen "tiedoston tarkistussumman", jonka pitäisi ainakin teoriassa korostaa latausvirheet tai muutokset.

Ainoa ongelma? Vertaamalla verkkosivustolla olevaa tarkistussummaa ladatun tiedoston tarkistussummaan. Olemme näyttäneet sinulle kuinka vertailla tarkistussummaa Linuxissa. Windowsissa ei ole oletusarvoisesti työkalua tarkistussummien katseluun.

Indeksi
  1. HashTab
  2. HashTabin käyttö
  3. Räätälöinti
  4. Johtopäätös

HashTab

Tässä opetusohjelmassa käytämme HashTab joka on ilmainen henkilökohtaiseen käyttöön. Aloita lataamalla se sinulle sopivaan paikkaan tietokoneellasi.

Kaksoisnapsauta asennustiedostoa, kun olet ladannut sen, ja hyväksy mahdolliset suojausvaroitukset.

Onneksi tämän ohjelman asennusohjelma on yksinkertainen, eikä siinä ole "tarjouksia" tai muita paisuneita, joten sinun tarvitsee vain napsauttaa läpi ja tarkistaa asennuspaikka.

Kun olet tehnyt niin, asennus on valmis ja HashTab pitäisi nyt olla asennettuna.

HashTabin käyttö

Jokapäiväisessä käytössä HashTabin läsnäolo ei todennäköisesti tunnu. Se ei muuta näkyvästi mitään tietokoneesi osia. Napsauta kuitenkin hiiren kakkospainikkeella tiedostoa, niin olet vain muutaman askeleen päässä sen todellisen potentiaalin selvittämisestä.

Kontekstivalikko ei ole visuaalisesti muuttunut, mutta jos napsautat "Ominaisuudet", seuraava ikkuna muuttuu. Tarkastettavasta tiedostosta riippuen sinulla voi olla "Tiedostotiivisteet", "Digitaaliset allekirjoitukset" tai molemmat uusina välilehtinä.

"Digital Signatures" liittyy hienosti aikaisempaan artikkeliimme ja näkyy vain asennustiedostoissa. Jos ne on allekirjoitettu, näet vastaavat tiedot HashTabin kautta sekä yrityksen, jonka kautta allekirjoitus on luotu – siihen pystyvät yritykset ovat tiukasti säänneltyjä.

Ei ole yllättävää, että "File Hashes" sattuu olemaan HashTabin arsenaalin pääase. Ohjelma pystyy määrittämään tiedoston tarkistussumman useissa erilaisissa tiivisteissä sekä mahdollistaa sinun vertailla kahta eri tiedostoa löytääksesi poikkeavuuksia tai eroja.

Räätälöinti

On ymmärrettävää, että HashTabin mukauttaminen ei ole pääpaino. Ei ole monia asioita, joita voit säätää, mutta se, mitä voit, on merkityksellistä. Voit valita näytettäväksi kaksikymmentäneljä erilaista tiedostotiivistettä, mukaan lukien yleiset tiivisteet, kuten MD5, sekä epämääräisempiä tiivisteitä, kuten Whirlpool, ja voit ottaa ne kaikki käyttöön kerralla, jos haluat.

Jos haluat mieluummin näyttää tiivisteet pienillä kirjaimilla, valintaruutu tekee tämän mahdolliseksi. Tällaisia ​​muutoksia voit odottaa tekeväsi HashTabin avulla: ei mitään radikaaleja, mutta pieniä asioita, jotka auttavat tekemään siitä paremmin tarpeitasi vastaavan.

Johtopäätös

HashTab tekee fantastisen työn toteuttaessaan toimintoja Windowsiin siten, että se näyttää alkuperäiseltä. Jos kyseessä on ilmainen henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu ohjelma, HashTab on ammattimaisesti aliarvioitu, ja vain vähän viitteitä siitä, että sitä ei ole asennettu Windowsiin koko ajan.

Jos olet koskaan miettinyt, kuinka voit varmistaa tiedostojen eheyden ja turvallisuuden ennen, hash on looginen askel, ja HashTab näyttää meille loogiselta ohjelmalta, joka auttaa tässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up