Tietojen käytön parempi seuranta ja rajoittaminen Windows 10:n huhtikuun päivityksessä

Uusi Windows 10 -päivitys huhtikuussa toi mukanaan hienoja uusia ominaisuuksia, ja käsittelimme joitain niistä tuoreessa viestissä. Yksi piilotetuimmista ominaisuuksista on uudet ja parannetut datarajoitusasetukset, jotka tulevat käyttöjärjestelmään oletuksena.

Kuinka käyttää vaihtoehtoja

Voit seurata ja rajoittaa tiedonkäyttöäsi paremmin Windows 10:ssä napsauttamalla Käynnistä-painiketta ja napsauttamalla sitten vasemmalla olevaa hammasrataskuvaketta.

Kun olet Asetukset-valikosta, valitse "Verkko ja Internet".

Napsauta vasemmassa paneelissa "Datan käyttö".

Näet nyt näytön, jossa on useita vaihtoehtoja. Se voi tuntua paljon, mutta älä huoli; sen aloittaminen on itse asiassa melko helppoa!

Lue myös: 5 hyödyllistä työkalua telemetria-asetusten hallintaan ja yksityisyyden parantamiseen Windows 10:ssä

Näytä käyttö sovelluskohtaisesti

Jos olet kiinnostunut näkemään, kuinka paljon dataa kukin sovellus käyttää, napsauta asetusnäytön yläosassa olevaa sinistä tekstiä "Näytä käyttö sovelluskohtaisesti".

Windows 10 lataa automaattisesti sovelluksen käytön tällä hetkellä käyttämääsi Internet-yhteyteen. Näet nopeasti ja helposti täältä, mitkä sovellukset ovat suurimmat tietosyylliset. Vaikka et voikaan muokata kunkin sovelluksen tiedonkäyttöä täältä, se voi antaa sinulle hyvän käsityksen suurimmista tiedonkuluistasi, jotta voit rajoittaa niiden käyttöä. Jos sinulla on datanhimoisia sovelluksia, joita et enää tarvitse, tämä kertoo, mitä sinun on poistettava.

Jos käytät tällä hetkellä toista WiFi-yhteyttä, kuten toimiston tai kahvilan hotspotia, voit tarkastella eri verkkoyhteyksiä napsauttamalla avattavaa valikkoa ja valitsemalla haluamasi.

Datarajan asettaminen

Yksi parhaista uusista vaihtoehdoista tietoherkille käyttäjille on datarajoitusvaihtoehto. Tämä pitää tietosi siitä, kuinka paljon tietoja tietokoneesi käyttää, ja antaa varoituksen, kun olet alkamassa käyttää kaikkea. Jos haluat asettaa tietorajoituksen verkossa, valitse se ensin pääsivun pudotusvalikosta ja napsauta sitten "Aseta raja" -painiketta.

Täällä voit kertoa Windowsille, mikä nykyinen datasuunnitelmasi on.

Kuukausittain on hyvä, jos sinulla on jatkuva sopimus palveluntarjoajan kanssa, joka sallii sinulle tietyn määrän gigatavuja kuukaudessa. Valitse päivä, jolloin sopimuksessa alkaa uusi kuukausi ja tietosi päivitetään, ja syötä sitten summa, jonka voit käyttää.

Windows seuraa nyt tietojen käyttöäsi ja kertoo, kuinka paljon olet käyttänyt ja kuinka kauan sinun on kuluttava seuraavaan nollaukseen. Huomaa, että Windows ei voi lisätä takautuvasti aiemmin käyttämiäsi tietoja, joten ole tietoinen keräämästäsi tiedonkäytöstä ennen tämän asetuksen määrittämistä. On myös tärkeää huomata, että Windows ei katkaise WiFi-yhteyttä käytön päätyttyä, joten älä jätä tietojen lataamista itsestään.

Kerran on hyvä, jos ostit kertaluontoisen erän dataa, kuten mobiili-internet "data boost". Syötä vain, kuinka paljon tietoja sinun on käytettävä ja vanhenevatko tiedot tietyn päivän kuluttua. Tämä pitää sinut ajan tasalla kuinka paljon dataa sinulla on jäljellä. Se myös seuraa viimeistä käyttöpäivää varmistaakseen, että tiedot eivät mene hukkaan.

Jos olet käyttänyt kertaluontoisessa suunnitelmassasi tietoja ennen tämän vaihtoehdon määrittämistä, muista tarkistaa vielä kerran, kuinka paljon tietoja sinulla on jäljellä, jotta yllätykset eivät tule.

Rajoittamaton on silloin, kun sinulla ei ole kovaa datankäyttörajaa, mutta haluat seurata käyttöäsi esimerkiksi kohtuullisen käytön käytäntöjen varalta. Syötä vain päivämäärä, jolloin datakäyttösi nollataan, ja Windows seuraa käyttöäsi.

Taustatiedot

Viimeinen asia, jonka haluat mittariverkossa, on, että sovellukset tyhjentävät tietosi taustaprosessien kautta. Jos mieluummin he eivät tehneet, valitse mittariverkko, jota haluat muokata, ja valitse sitten "Taustatiedot"-kohdasta "Aina".

Tunne rajasi

Aiemmin tietojen käytön seuraaminen Windows 10:ssä oli hankalaa, mutta ei mahdotonta. Nyt, huhtikuun 2018 päivityksen myötä, on paljon helpompi nähdä loukkaavia sovelluksia, asettaa dataraja ja rajoittaa taustatietoja.

Näetkö käyttäväsi tätä tulevaisuudessa? Kerro meille alla.

Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2016 ja päivitettiin toukokuussa 2018.

Indeksi
  1. Kuinka käyttää vaihtoehtoja
  2. Näytä käyttö sovelluskohtaisesti
  3. Datarajan asettaminen
  4. Taustatiedot
  5. Tunne rajasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up