Toimii päivämäärän ja ajan kanssa Microsoft Excelissä

Katsotaanpa, kuinka voit käyttää Excelin sisäänrakennettuja päivämäärä- ja aikatoimintoja tietojen nopeaan täyttämiseen soluihin ja kaavioihin

Microsoft Excelillä hallituissa laskentataulukoissa voimme lisätä nykyisen päivämäärän tai kellonajan tarvittaessa manuaalisesti, mutta tämä lähestymistapa ei ole kovin käytännöllinen: jos on useita soluja täytettävänä päivämäärä- ja aikatiedoilla, kaiken manuaalinen syöttäminen voi olla vaikeaa, etenkin ammattimaisissa asiakirjoissa. jossa on paljon hallittavaa dataa.

Käytä TODAY- ja NOW-toimintoja

Jos haluat lisätä tämän päivän päivämäärän tai tämän päivän päivämäärän ajan kanssa, voimme käyttää kahta yksinkertaista toimintoa missä tahansa solussa:

=OGGI()
=ADESSO()

Ensimmäinen toiminto näyttää tämän päivän päivämäärän muodossa PP/KK/VVVVkun taas toinen toiminto lisää päivämäärän muodossa PP/KK/VVVV kellonajan mukana (muodossa TT:MM).

Luo täydellinen päivämäärä

Jos meillä on Excelissä tietoja, joissa vuosi, kuukausi ja päivä on erotettu eri riveihin tai sarakkeisiin, voimme kirjoittaa lopullisen päivämäärän omaan soluun funktiolla:

=DATA(anno;mese;giorno)

Paikalla vuosi, kuukausi Ja päivä lisäämme niiden solujen koordinaatit, joissa tämä tieto on, jotta koko päivämäärä muodostuu.

Katso viikon numero

Kalenterissa jokaisella viikolla on tarkka numero, koska vuoden aikana on noin 52 viikkoa. Tietyn päivämäärän tarkan viikkonumeron selvittämiseksi käytämme seuraavaa toimintoa:

=NUM.SETTIMANA(cella)

Paikalla solu lisäämme sen solun koordinaatit, jossa päivämäärä on, jotta tiedämme, mihin vuoden viikkoon se viittaa.

Laske päivät, kuukaudet tai vuodet päivämäärien välillä

Toinen erittäin hyödyllinen Excel-toiminto on DATEDIFF, jonka avulla voit välittömästi saada selville, kuinka monta päivää, kuukautta tai vuotta kuluu kahden päivämäärän välillä, jotta saat välittömästi eron niiden välillä. Tähän funktioon lisättävät päivämäärät on hankittava edellisessä luvussa esitetyllä PÄIVÄYS-funktiolla, jotta saadaan oikea muoto seuraavan funktion käyttöön:

=DATA.DIFF(data_iniziale,data_finale,"unità")

Paikalla aloituspäivämäärä lisäämme alkuperäisen päivämääräsolun koordinaatit sen sijaan päättymispäivä lisäämme päivämäärän vertailua varten ja valitsemme lopuksi, mitä haluamme laskea kenttään "yksikkö"käyttämällä "Y" laskea vuosien lukumäärän, "M" laskea kuukausien lukumäärän e "D" laskea näiden kahden päivämäärän välillä kuluneiden päivien lukumäärän.

Parametrille "yksikkö" voimme myös käyttää erotusmerkintöjä, kuten "MD" laskea päivien välinen ero (kuukausia ja vuosia huomioimatta), "YM" laskea ero kuukausina (ilman päiviä ja vuosia) e "YD" päivien väliselle erolle (vuodet huomioimatta).

Laske työpäivät

Jos käytämme Exceliä työntekijöiden työtietojen kokoamiseen, voi olla erittäin hyödyllistä oppia käyttämään toimintoa YHTEENSÄ.TYÖPÄIVÄT, joka laskee kahden päivämäärän väliset työpäivät, mukaan lukien mahdolliset vapaapäivät. Käytettävä toiminto on seuraava:

=GIORNI.LAVORATIVI.TOT(data_iniziale; data_finale; vacanze)

Paikalla aloituspäivämäärä lisäämme sen solun koordinaatit, jossa työn aloituspäivä on läsnä, while sijaan päättymispäivä syötämme työn päättymispäivän. Lomapäivien laskemiseksi korvaamme parametrin loma sen solun koordinaatit, jossa yleisen vapaapäivän päivämäärä on; jos lomapäiviä on useita, käytämme jokaisen solun jälkeen kaksoispistettä (esimerkki A3:A4) lomaparametrin täyttämiseen, jotta kaikki vapaapäivät otetaan huomioon.

Johtopäätökset

Lukemalla tällaisia ​​oppaita ymmärrät, että Microsoft Excel on todellinen liittolainen tilitoimistoissa ja yleensäkin toimistoissa, ja se on todellinen vertailukohta kaikille PC:llä työskenteleville.

Ohjelmaan sisältyvien yksinkertaisten toimintojen avulla voimme luoda päivämäärät väärästä tiedosta, laskea kahden päivämäärän eron ja päivät (tai vaihtoehtoisesti kuukausia ja vuosia) ja laskea myös työpäivätkäyttämällä toimintoa, joka yksinkertaistaa huomattavasti työntekijöille maksettavien päivien laskemista (pois lukien lomat).

Jos haluat oppia käyttämään Exceliä työssä, suosittelemme lukemaan ai-oppaamme Excel temppuja tullaksesi laskelmien ja tietojen esittämisen asiantuntijoiksi ja klo toiminnot, jotka sinun tulee tietää Wordin ja Excelin kanssa työskennellessäsi.

Indeksi
  1. Käytä TODAY- ja NOW-toimintoja
  2. Luo täydellinen päivämäärä
  3. Katso viikon numero
  4. Laske päivät, kuukaudet tai vuodet päivämäärien välillä
  5. Laske työpäivät
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up