Toimituksen optimoinnin välimuistin optimointi Windows 10:ssä

Windows 10:n toimituksen optimointiominaisuuden avulla voit lähettää ja ladata Windows 10:n ja Microsoft Storen päivityksiä muihin paikallisverkon ja Internetin tietokoneisiin ja niistä. Windows tekee tämän käyttämällä itseorganisoituvaa hajautettua lokalisoitua välimuistia. Toimituksen optimoinnin välimuisti käyttää oletusarvoisesti jopa 10 Gt C-levytilaa ja säilyttää mainitun välimuistin kolme päivää.

Tietenkin, jos asemassasi on vähän levytilaa tai Windows pitää sitä tarpeellisena, se tyhjentää automaattisesti välimuistin ja vapauttaa tilaa. Lisäksi, kun uusia päivityksiä saapuu, Windows päivittää välimuistin vastaavasti.

Jos uskot, että toimituksen optimointi käyttää paljon tilaa tai ei säilytä välimuistia tarpeeksi kauan, voit muuttaa käyttäytymistä ryhmäkäytäntöeditorilla tai Windowsin rekisterieditorilla. Toimi näin.

Lue myös: Uusimmat Windows 10- ja 11-päivitysongelmat ja niiden korjaaminen

Muuta toimituksen optimoinnin välimuistin kokoa ja välimuistin ikää ryhmäkäytäntöeditorin avulla

1. Avaa ryhmäkäytäntöeditori etsimällä "gpedit.msc" Käynnistä-valikosta. Siirry kohtaan "Tietokoneen asetukset -> Hallintamallit -> Windows-komponentit -> Toimituksen optimointi."

2. Etsi oikeasta paneelista "Absolute Max Cache Size (Gt)" -käytäntö ja kaksoisnapsauta sitä. Tämän käytännön avulla voit asettaa välimuistin koon gigatavuina. Jos haluat mieluummin määrittää välimuistin koon suhteellisesti, kuten prosenttiosuutena C-asemasta, etsi ja kaksoisnapsauta "Välimuistin enimmäiskoko (prosentti)" -käytäntö.

3. Valitse Käytännön ominaisuudet -ikkunassa Radiovaihtoehto "Käytössä". Syötä Asetukset-osioon tilan määrä, jonka haluat varata, ja napsauta "Käytä"-painiketta. Jos olet valinnut välimuistin koon asettamisen prosentteina, laske prosenttiosuus, jonka haluat varata C-asemassasi, ja syötä se arvo.

4. Etsi ja avaa seuraavaksi "Välimuistin enimmäisikä (sekunneissa)" -käytäntö.

5. Kuten ennenkin, valitse radiovaihtoehto "Käytössä". Anna Asetukset-osiossa aika, jonka haluat säilyttää välimuistissa olevat tiedostot sekunneissa, ja paina "Käytä"- ja "OK"-painikkeita. Jos esimerkiksi haluat säilyttää välimuistissa olevat tiedostot viikon, kirjoita arvokenttään 604800.

Käynnistä järjestelmä uudelleen ottaaksesi muutokset käyttöön. Tästä eteenpäin Windows käyttää vain varaamasi tilan määrän Windowsin päivitystiedostojen välimuistiin. Lisäksi Windows poistaa automaattisesti välimuistissa olevat tiedostot, jotka ovat vanhempia kuin toisessa käytännössä asetettu päivämäärä.

Jos haluat palata takaisin, valitse joko "Ei käytössä" tai "Ei määritetty" molemmille käytännöille ja käynnistä järjestelmä uudelleen.

Lue myös: Kuinka poistaa Windows Update -toimituksen optimointi käytöstä Windows 10:ssä

Muuta toimituksen optimoinnin välimuistin kokoa ja välimuistin ikää rekisterieditorin kautta

Jos olet Windows 10 Home -käyttäjä, voit tehdä samat muutokset rekisterin avulla. Koska meidän on kuitenkin luotava muutama arvo, varmuuskopioi rekisterisi ennen kuin jatkat.

1. Etsi "regedit" Käynnistä-valikosta ja avaa Rekisteri. Siirry rekisterieditorissa seuraavaan sijaintiin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella "Windows"-näppäintä ja valitse sitten "New -> Key". Nimeä uusi avain nimellä "Toimitusoptimointi". Jos sinulla on jo tämä avain, siirry seuraavaan vaiheeseen.

3. Napsauta oikeanpuoleisessa paneelissa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "New -> DWORD (32-bit) Value". Nimeä arvo "DOAbsoluteMaxCacheSize". Tämän arvon avulla voit määrittää, kuinka paljon tilaa Toimituksen optimointi voi käyttää. Kaksoisnapsauta juuri luotua arvoa.

4. Ensimmäinen tärkeä asia, joka sinun tulee tehdä, on valita "Decimal"-radiovaihtoehto. Syötä seuraavaksi arvotietokenttään tilan määrä, jonka haluat varata gigatavuina ja napsauta "OK"-painiketta.

5. Napsauta uudelleen hiiren kakkospainikkeella ja valitse Uusi -> DWORD (32-bittinen) -arvo. Nimeä uusi arvo nimellä "DOMaxCacheAge" ja paina Enter.

6. Kaksoisnapsauta juuri luotua arvoa ja valitse "Decimal"-radiovaihtoehto. Syötä päivien lukumäärä sekunteina arvotietokenttään ja napsauta “OK”-painiketta. Jos esimerkiksi haluat välimuistin olevan voimassa seitsemän päivää, kirjoita 604800.

Se siitä. Sulje Windowsin rekisteri ja käynnistä järjestelmä uudelleen, jotta muutokset otetaan käyttöön.

Jos haluat nollata juuri tekemäsi muutokset, poista rekisteristä sekä "DOAbsoluteMaxCacheSize"- että "DOMaxCacheAge"-arvot.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käyttämisestä toimituksen optimoinnin enimmäiskoon ja enimmäisiän asettamiseen Windows 10:ssä.

Indeksi
  1. Muuta toimituksen optimoinnin välimuistin kokoa ja välimuistin ikää ryhmäkäytäntöeditorin avulla
  2. Muuta toimituksen optimoinnin välimuistin kokoa ja välimuistin ikää rekisterieditorin kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up