Tulosta PDF-muotoon tietokoneelta ja mobiililaitteelta

Kaikki tavat luoda PDF-tiedostoja tietokoneesta tai älypuhelimesta alkaen mistä tahansa tulostettavasta tiedostosta tai jopa skannaamalla asiakirjoja

Vaikka yksinkertaisten asiakirjojen kirjoittamiseen voit käyttää monia erilaisia ​​ohjelmia kirjoitetun tiedon tyypistä riippuen (taulukot, normaali teksti, teksti kuvilla jne.), asiakirjan lähettämiseen ja jakamiseen ja sen lukemisen varmistamiseen, meidän on välttämättä käytä PDF-muotoa.

PDF on standardi kaikentyyppisten asiakirjojen julkaisemiseen ja jakamiseen Koska se säilyttää muotoilun, tiedosto on identtinen kaikkialla maailmassa ja missä tahansa käyttöjärjestelmässä riippumatta siitä, mitä ohjelmaa käytät sen avaamiseen. Lisäksi PDF-tiedostoa ei voi muuttaa vahingossa, ja se voidaan suojata muokkaukselta tai tulostamiselta, jos levitämme luottamuksellista asiakirjaa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka tulostaa PDF-muotoon tietokoneesta ja mobiililaitteistakäyttämällä Ilmaisia ​​ohjelmia ja sivustoja suunniteltu tulostamaan suoraan PDF-muotoon, kun luet tai muokkaat minkä tahansa tyyppisiä asiakirjoja (esimerkiksi Word-tiedostoja).

PDF-tulostin integroitu Windowsiin ja Maciin

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä voimme tulostaa suoraan PDF-muotoon ilman ohjelman asentamista, koska järjestelmään on integroitu virtuaalinen tulostin, jolla voidaan luoda PDF-tiedostoja mistä tahansa Word-asiakirjasta alkaen (mutta myös kuvista tai mistä tahansa muutettavasta tiedostosta alkaen). ) . Käyttääksemme tätä integroitua tulostinta meidän tarvitsee vain napsauttaa painiketta Lehdistö tai käytä pikanäppäintä CTRL+Pja valitse sitten Microsoftin PDF-tulostin.
Käyttämällä tätä vaihtoehtoa tulostusta tarjoavissa ohjelmissa pystymme luomaan minkä tahansa PDF-tiedoston nopeasti ja helposti ilman lisäohjelmistoja.

Samanlainen toiminto on myös Macissa: tulostusprosessin aikana sinun tarvitsee vain valita PDF tulostusvaihtoehtona mistä tahansa sovelluksesta tulostaaksesi Web-sivuja, Word-asiakirjoja, yleisiä asiakirjoja ja kuvia tässä muodossa.

Google Chromeen sisäänrakennettu PDF-tulostin

Jos etsimme tapaa tulostaa nopeasti verkkosivuja tai ladattuja asiakirjoja PDF-muodossa, voimme käyttää tulostustoimintoa, joka on integroitu Google Chromemaailman kuuluisin selain.
Jos haluat käyttää tätä toimintoa, paina CTRL+P web-sivuja selatessasi ja valitse kohteeksi Tallenna PDF-muodossajotta voit tulostaa valitun sivun PDF-muodossa.

Google Chromen avulla voidaan lukea myös verkosta ladattuja asiakirjoja (Word, Excel ja vastaavat) ja yllä näkyvän toiminnon avulla voimme tulostaa minkä tahansa dokumentin PDF-muodossa käytetystä käyttöjärjestelmästä riippumatta (mm. Android Ja iPhone).

PDF-tulostimet lisättäväksi tietokoneellesi

Muissa Windows-versioissa tai jos haluat tulostaa joitakin vaihtoehtoja, voimme asenna kolmannen osapuolen PDF-tulostin. Nämä ohjelmat käyttäytyvät kuten virtuaaliset tulostimet ja voit luoda PDF-tiedostoja mistä tahansa sovelluksesta, jossa on vaihtoehto Lehdistö, kuten jo nähtiin Windowsiin integroidulle tulostimelle.

Verrattuna käyttöjärjestelmiin integroituihin tulostimiin, kolmannen osapuolen ohjelmissa on myös vaihtoehtoja sivujen lajitteluun, erottamiseen, jakamiseen, tiedoston suojaamiseen tarpeettomien hylkäämiseen, suunnan korjaamiseen ja useisiin muihin asioihin.

Yksi tämän genren parhaista ohjelmista on doPDFjoka pystyy muuttamaan minkä tahansa asiakirjan tai kuvan PDF-muotoon tulostusprosessin aikana.
Tämän ohjelman avulla saamme klassisen PDF-tulostimen, jota voidaan käyttää missä tahansa tulostusta tukevassa ohjelmassa (painamalla sitten CTRL+P), jonka asetusnäyttö on säädettävissä ennen jokaista tulostusta, joten voit aina muokata PDF-tiedoston luomista. Yksinkertainen, nopea ja tehokas, tällaiselta ohjelmalta on vaikea pyytää enemmän!

Vaihtoehtona doPDF:lle suosittelemme kokeilemaan ohjelmaa Bullzip ilmainen PDF-tulostintodella hyvin suunniteltu ja varustettu kaikilla työkaluilla PDF-tiedostojen muokkaamiseen haluamallasi tavalla.
Asennuksen aikana sinua pyydetään asentamaan Ghostscript Lite, komponentti, jota on ylläpidettävä (kun taas kaikki muut ohjelmistot voidaan poistaa käytöstä). PDF-tiedoston luomiseksi Bullzipin asentamisen jälkeen sinun tarvitsee vain käyttää Wordin tai minkä tahansa muun sovelluksen tulostustoimintoa ja valita Bullzip PDF -tulostin fyysisen tulostimen sijaan.

PDF-tiedostolle voimme valita otsikon, lisätä mukautetun vesileiman, käyttää digitaalista allekirjoitusta, lisätä sivuja muista PDF-tiedostoista, lisätä salasanasuojauksen ja säätää tulostus- ja muokkausoikeuksia. Voit myös muuttaa alkuperäistä zoomaustasoa, kun avaat PDF-tiedoston, jolloin voit valita toisen oletusasetuksen. Todella yksi parhaista ohjelmista PDF-tiedostojen luomiseen tulostustoiminnolla.

Kuinka luoda uusia PDF-tiedostoja

PDFCreator on loistava ilmainen ohjelma PDF-tiedostojen luomiseen helposti tulostamalla, edistyneellä PDF-editorilla, jota voidaan käyttää tulostettaessa.
PDFCreator on helppokäyttöinen joustava PDF-tulostin, joka on helppo ohjelmoida luotavien tulostusprofiilien ansiosta (tällä tavalla voimme lisätä PDF-tulostimen jokaiselle tulostettavalle tiedostotyypille).
Lisäasetusten avulla voimme muokata PDF-tiedostoa, sisällyttää metatietoja ja vesileimoja, kiertää PDF-tiedostoa, pakata tiedostoja tai jopa allekirjoittaa asiakirjat.

PDF24 Creator Se on yksi suosituimmista PDF-tulostimista, koska se sisältää virtuaalisen tulostimen lisäksi myös muita kelvollisia työkaluja PDF-dokumenttien hallintaan.

PDF24:n käyttäminen edellyttää myös ilmaisen tilin luomista, jotta voit käyttää kaikkia mukana olevia työkaluja rajoituksetta: PDF-tiedoston lähettäminen faksiin, kuvakaappaus, pilvitulostimen hallintajärjestelmä, PDF-pakkaus, PDF-muunnin ja muut voimassa olevat työkalut.

Testaaksesi muita tähän mennessä nähtyjen ohjelmia, kehotamme sinua lukemaan ai-oppaan "virtuaalitulostin"-ohjelmat PDF-tiedostojen luomiseen asiakirjoista ja verkkosivuilta.

Käytä skanneria ja tallenna asiakirjat PDF-muodossa

Skanneri on toinen tapa luoda PDF-tiedostoja ja se sopii erinomaisesti paperiarkkien muuntamiseen PDF-dokumenteiksi, jotka ovat valmiita tallennettavaksi tai jaettavaksi Internetin kautta. Jos meillä on tulostin, skanneri tai monitoimikone, meidän pitäisi pystyä muuttamaan mikä tahansa paperiasiakirja PDF-muotoon mukana tulevalla ohjelmistolla tai jollakin parhaat ohjelmat skannerin käyttämiseen.

Paras sovellus, jolla voimme skannata ja tallentaa PDF-muotoon, on Windowsin skanneritladattavissa suoraan Microsoft Storesta ja yhteensopiva Windows 10:n ja Windows 11:n kanssa.
Windows Scannerilla voimme tallentaa skannaukset suoraan PDF-muotoon valitsemalla tämän muodon valikosta Tiedostotyyppi ikkunan vasemmassa osassa. Sovellus on todella yksinkertainen, integroituu hyvin järjestelmään ja on nopea. Kaikkia ominaisuuksia arvostavat suuresti ne, jotka käyttävät usein skanneria työssään.

Vaihtoehtoisesti paras ohjelma skannaamiseen ja PDF-tiedostoon tallentamiseen on iCopyjonka yksinkertaisessa ja selkeässä käyttöliittymässä voit valita minkä tahansa tietokoneen havaitseman skannerin ja käyttää sitä esikatseluun, varsinaiseen skannaukseen ja lopuksi valita, missä muodossa hankittu tiedosto tai tiedostot tallennetaan (mukaan lukien PDF).
Kun ohjelma on auki, napsauta PDF-muotoista painiketta aloittaaksesi arkin tai arkkien hankinnan tallennettavaksi digitaaliseen asiakirjaan.

Kuinka luoda ja muokata PDF-tiedostoja

Voit luoda ja muokata suojaamattomia PDF-tiedostoja käyttämällä sitä LibreOffice, ilmainen toimistopaketti, jota voimme käyttää ilman aikarajoituksia ja maksamatta lisenssistä. PDF-tiedoston luomiseksi meidän tarvitsee vain kirjoittaa tai avata asiakirja jollakin yhteensopivasta ohjelmasta (esimerkiksi Word-asiakirjat voidaan avata Writerissä) ja kun olet valmis luomaan PDF-tiedoston, napsauta painiketta huipulla Vie PDF-muotoon.
Näin ollen voimme luoda minkä tahansa asiakirjan ilman virtuaalisia tulostimia.

Jos haluat muokata suojaamattomia PDF-tiedostoja, avaa asiakirjat tässä muodossa ohjelmassa LibreOfficeDraw, jonka avulla voit muokata jokaista PDF-tiedoston sisältämää osaa. Toisessa oppaassa puhuimme erityisesti ohjelmia PDF-tiedostojen muokkaamiseen.

Luo PDF verkossa

Ohjelmien käytön lisäksi voimme luoda ja muokata PDF-tiedostoja verkossa muuntamalla minkä tahansa asiakirjan PDF-muotoon jollakin monista muunnossivustoista. Paras sivusto, joka tekee tämän toiminnon ilmaiseksi ja suoraan, on tänään pieni PDFsopii myös pakkaa PDF-tiedostoja ja pienennä tiedostokokoa.
Käyttääksemme tätä sivustoa oikein, meidän tarvitsee vain ladata tiedosto .doc-muodossa sivustolle tai jostakin tuetuista pilvistä (Dropbox ja Google Drive) ja ladata sitten muunnos PDF-tiedostoksi. Word-asiakirjojen lisäksi voimme käyttää sivustoa kuvien ja muiden tiedostomuotojen muuntamiseen.

Sivusto, jota voimme käyttää vaihtoehtona smallPDF:lle Ilmainen PDFC-muunninjoka tunnistaa automaattisesti lähdetiedoston ja muuntaa sen PDF-muotoon yhdellä hiiren napsautuksella.
Siksi, jos meillä on Word-, Excel- tai PowerPoint-dokumentti, joka muuntaa nopeasti PDF-muotoon, meidän tarvitsee vain avata se sivustolla ja jatkaa muuntamista, jotta voimme ladata PDF-tiedoston välittömästi ladatun asiakirjan perusteella.

Toisessa oppaassa olemme koonneet kaikki parhaat sivustot miten Kuinka luoda PDF-tiedostoja verkossa ilmaiseksi.

Johtopäätökset

Kaikki menetelmät, joita olemme nähneet eri luvuissa, antavat sinulle mahdollisuuden tulosta, luo, muunna ja skannaa mikä tahansa sivu PDF-muotoon ilmaiseksiilman tarvetta ostaa käyttäjälisenssi kaupallisiin ohjelmiin, kuten Adobe Acrobat Pro tai samankaltainen. Käyttämällä yhtä tai useampaa menetelmää voimme luoda PDF-tiedostoja missä tahansa, käyttämällä tietokonetta tai yksinkertaista älypuhelinta.

Jos etsimme sovelluksia, jotka voivat skannata asiakirjoja kameralla ja muuntaa ne PDF-muotoon, suosittelemme käyttämään jotakin seuraavista PDF Document Scanner -sovellus Androidille ja iPhonelle.

Jos kuitenkin etsimme universaaleja muunnossivustoja tai ohjelmia, jotka pystyvät muuttamaan kaikki tiedostomuodot ja kaikki asiakirjat, suosittelemme jatkamaan Tiedostonmuuntimet jokaiselle muodolle ja tyypille, sivustoille ja ohjelmille.

Indeksi
  1. PDF-tulostin integroitu Windowsiin ja Maciin
  2. Google Chromeen sisäänrakennettu PDF-tulostin
  3. PDF-tulostimet lisättäväksi tietokoneellesi
  4. Kuinka luoda uusia PDF-tiedostoja
  5. Käytä skanneria ja tallenna asiakirjat PDF-muodossa
  6. Kuinka luoda ja muokata PDF-tiedostoja
  7. Luo PDF verkossa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up