Tumman teeman aktivoiminen Microsoft Officessa ja LibreOfficessa

Katsotaanpa, kuinka tumma teema (tumma tila) aktivoidaan Microsoft Officessa ja LibreOfficessa toimimaan ja kirjoittamaan mustalla taustalla valkoisen sijaan

Nyt kaikki tunnetuimmat ohjelmat tukevat tummia teemoja, jotta ne mukautuvat hyvin Windows 11:n ja uusimpien macOS-julkaisujen tarjoamiin tummiin tiloihin. Ne eivät myöskään välty tummien teemojen trendiltä Microsoft Office ja LibreOfficemaailman käytetyin toimistopaketti asiakirjojen luomiseen ja muokkaamiseen.

Näytämme sinulle alla ehdottamamme yksinkertaisessa oppaassa kuinka aktivoida tumma teema Microsoft Officessa ja LibreOfficessajoka näyttää vaiheet, jotka tarvitaan sovittamaan kahden toimistopaketin teema pimeään tilaan.

Aktivoi tumma teema Microsoft Officessa

Microsoft Officessa on erittäin helppoa ottaa käyttöön tumma teema ja mukauttaa se täysin "tummaan" käyttöjärjestelmään. Jatka avaamalla mikä tahansa Office-ohjelma (esim Microsoft Word), paina vasemmassa yläkulmassa Tiedosto, paina vasemmassa alakulmassa Tili ja kohteen alla olevasta avattavasta valikosta Toimisto teemavalitsemme kohteen Musta.

Me saamme sen näin tumma tila missä tahansa Office-ohjelmassamukaan lukien Excel, PowerPoint ja Outlook.

Samasta pudotusvalikosta voimme myös valita Käytä järjestelmäasetuksiajotta Office pakotetaan käyttämään tummaa teemaa vain, kun aktivoimme tumman tilan Windows 11:ssä, kuten artikkelin alussa linkitetyssä oppaassa näkyy.

Aktivoi tumma teema LibreOfficessa

Päällä LibreOffice me voimme muuttaa sovellusten teemaa tai muokata vain joitain graafisia elementtejäjotta ohjelma voidaan mukauttaa kokonaan tai osittain tietokoneella aktiiviseen pimeään teemaan.

Käyttääksemme tummaa teemaa LibreOfficessa avaamme Käynnistä-valikosta yhden sarjaan liittyvistä ohjelmista (Kirjailija, Lask tai Tehdä vaikutus), paina valikon yläosassa Instrumentitnapsautamme Vaihtoehdotmennään valikkoon Räätälöinti ja painamme aihetta Tumma.

Ohjelmapalkin yläosa värjätään mustaksi, mutta kaikilla sovelluselementeillä ei ole tummaa teemaa. Suorittaaksesi LibreOfficen muunnos, siirrytään valikkoon Sovelluksen väritpaina kohteen vieressä olevan avattavan valikon yläosassa Kaavio ja valitsemme LibreOffice Dark.

Tämän muutoksen jälkeen suuri osa LibreOffice-käyttöliittymästä näyttää tumman teeman, lukuun ottamatta ylätyökalupalkkia; Jos haluat myös värittää työkalupalkin mustaksi, siirrytään valikkoon Näytänapsautamme Käyttöliittymä ja valitsemme Yksi työkalupalkki, Kompakti ryhmitelty tanko Ja Kontekstuaalinen single soveltaaksesi tummaa teemaa koko ohjelmaan.

Jos haluamme mukauttaa LibreOfficea mahdollisimman paljon, meillä on suurin mahdollinen vapaus, kuten mikä tahansa hyvä avoimen lähdekoodin ohjelma, joka on saatavilla markkinoilla. Saat lisätietoja tästä näkökulmasta lukemalla oppaitamme kuinka mukauttaa LibreOfficea ja edelleen muokkausvaihtoehdot Libreoffice-optimoimiseksi.

Jos sen sijaan haluamme muuttaa LibreOfficen Officeksi (ainakin käyttöliittymän näkökulmasta), voimme lukea artikkelimme siitä, miten LibreOffice, jossa on sama ulkoasu ja valikko kuin Microsoft Office.

Johtopäätökset

Jopa ammattiohjelmat, kuten Office ja LibreOffice, voivat näyttää erittäin houkuttelevan tumman teeman, joka pystyy mukautumaan täydellisesti nykyaikaisten käyttöjärjestelmien tummiin teemoihin. Tummaa teemaa käytettiin asiakirjaa kirjoitettaessa se voi olla erittäin hyödyllistä levätä silmäsi yölläkoska tausta on musta ja kirjoitus valkoinen (eli silmiä vähemmän rasittava väriyhdistelmä).

Edelleen väsyneen näön aiheesta voimme lukea kuinka suojaa silmiäsi tietokoneen edessä.

Nyt kun olet lukenut Tumman teeman aktivoiminen Microsoft Officessa ja LibreOfficessa loppuun, kutsumme sinut tutustumaan lisää Oppaat-kategoriaan. Löydät sieltä muita mielenkiintoisia artikkeleita, jotka laajentavat tietojasi ja pitävät sinut ajan tasalla. Älä lopeta lukemista ja löytämistä!

Indeksi
  1. Aktivoi tumma teema Microsoft Officessa
  2. Aktivoi tumma teema LibreOfficessa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up